Vaja osredotočanja

Vaja osredotočanja
Vaja osredotočanja

Če se želite izpopolniti v moči osredotočanja, preberite in preiskusite naslednji dve vaji.

1. VAJA:

Na list papirja narišite črno piko in v višini oči na steno nalepite ta list papirja. Z mrzlo vodo si umijte obraz in oči.

Začnite nepremično zreti v črno piko. Po nekaj minutah poskušajte občutiti, da vdihujete zrak skozi črno piko in izdihujete v črno piko.
Poskušajte občutiti, da sta v prostoru dve osebi. Ena ste vi, druga je črna pika. Vaš vdih prihaja iz pike in njen vdih prihaja iz vas.

Po 10 minutah, če je vaša koncentracija zelo močna, boste občutili, da je vaša duša zapustila vaše telo. V tem trenutku poskušajte občutiti, da se vi in vaša duša pogovarjata. Vaša duša vas pelje v svet duše in vi peljete dušo v fizični svet.

Na ta način lahko na preprost način delate na moči koncentracije. Vendar morate vajo izvajati dalj časa in redno, da dosežete dobre rezultate.

2. VAJA:

Pri tej vaji lahko zaprete oči ali gledate na steno, cel čas pa morate misliti na svoje srce kot na dragega prijatelja. Ko misel postaja močnejša, ko ste z mislijo popolnoma pri srcu, potem ste presegli navadno razmišljanje in vstopili v fazo koncentracije.

Sicer ne morete fizično pogledati vaše spiritualno srce, lahko pa se popolnoma osredotočite na njega. Moč vašega osredotočanja postopoma vstopi v vaše srce in vas popolnoma popelje izven področja vašega uma.

Ko čutite božansko prisotnost v vašem notranjem svetišču, ste samodejno prečiščeni. V tem času bo vaša koncentracija na srce najbolj učinkovita.

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: