Z namero do zavesti, srčnosti in svobode

Z namero do zavesti, srčnosti in svobode

Novost na knjižnih policah

Knjiga z Namero do zavesti, srčnosti in svobode nosi vpogled v dnevnike izkušenj z duhovne poti, ki jih je zapisalo 10 članov skupine Magičnost gibanja: Marjana Florjan, Jernej Deželak, Leticija Fortin, Tala Bevk, Natalija Pavlin, Mia Brunej, Erika Žlogar, Klara Dev, Erika Kralj in Ajša Svetlin.

Vsak dnevnik izkušenj je osebno doživljanje vsakega avtorja. Teme, ki so jih v svojih zapisih zajeli, opisujejo spoznanja iz raziskovanja lastne podzavesti, potlačenih občutkov, prejšnjih življenj, doživljanj onkraj običajnega, raziskovanja lastne moči, modrosti, izvajanja energijskih tehnik, dotikajo se tudi partnerstva in razvijanja ustvarjalnosti ter vzgoje in poučevanja otrok.

Knjiga je nastajala približno leto in pol in je posebna tudi zato, ker je skupno delo različnih avtorjev, ki pa jih vse druži ista namera, to je dvig zavesti in energije. S knjigo želijo avtorji iskalcem zavesti, resnice in svetlobe posredovati svoje izkušnje ter spoznanja, ki so lahko prenekaterim v oporo na njihovi lastni duhovni poti.

VSEBINSKI PREGLED PRISPEVKOV V KNJIGI

Mia Brunej: OD PRAZNE ŽENSKE DO POLNE ŽENSKE

Mia v svojem zapisu govori o razvoju ženske kode v času enega življenja. Skozi zapis, v katerem tudi neposredno in odkrito opisuje svoje izkušnje, razloži, kaj vse energijsko vpliva na razvoj ženske od otroka do deklice in odrasle ženske. Pojasni tudi, kako se je možno z različnimi izkušnjami in privzgojenimi vzorci, posledice katerih v današnjem času doživlja mnogo novodobnih žensk, spopadati s pomočjo ozaveščanja in energijskih tehnik. V svojem zapisu vse ženske, ki se v njenih izkušnjah prepoznajo, usmeri h krepitvi lastnih potencialov in povezovanju z lastnim bistvom ter ponovni vzpostavitvi izvornega energijskega ravnovesja. Razumevanje zapisa pa je v veliko pomoč tudi moškim, ki želijo biti svojim partnerkam, hčerkam ali prijateljicam v iskreno oporo na njihovi poti.

Natalija Pavlin: DOŽIVLJANJE ONKRAJ OBIČAJNEGA

V prispevku je poudarek na abstraktnih situacijah, ki jih z običajnim umskim razumevanjem ne moremo razložiti. Nenavadna doživljanja so življenjske izkušnje, ki nam prinašajo posebna sporočila in nas večinoma za vedno zaznamujejo. Z racionalizacijo in posplošitvijo abstraktnih doživetij se odrečemo nerazložljivi sili vesolja in s tem odvzamemo moč tistemu, kar nas v ključnih življenjskih trenutkih lahko reši.
Natalija je abstraktna doživljanja predstavila v treh poglavjih: izkušnje, ki jih doživimo v spremenjenih stanjih zavesti (npr. globoka meditacija); sanje in zavestno sanjanje ter srečanja s smrtjo.
Poglavja so opremljena s krajšim teoretičnim uvodom in opisom izbranih osebnih izkušenj. Najbolj je razdelano poglavje o sanjanju, kjer Natalija opiše prvo srečanje fizičnega telesa in zavesti v sanjanju. Podrobneje se dotakne ponavljajočih se nočnih mor in njihovih sporočil ter zaključi s sanjami kot vzporednim svetom, kjer se je ravno tako kot v vsakdanjem življenju možno naučiti zavestnega delovanja.

Erika Žlogar: IZGUBLJENA ŽENSKA MOČ

V prispevku Erika piše o pomenu in smislu ženske energije, od njene prave zasnove do danes, kjer se je močno spremenila in izrabila tudi zaradi prevlade racionalnega pogleda na svet ter logičnega razmišljanja. Z umom lahko pridemo samo do določenega razvoja zavesti, nadaljnji razvoj je mogoč prek subtilnih zaznav, ki jih razvijamo s pomočjo povezanosti s seboj, poslušanjem lastne modrosti in prakticiranjem različnih energijskih tehnik, ki nam poleg dviga zavesti krepijo vpogled v naš notranji svet.
Bolj ko se zavedamo svoje preteklosti, izkušenj in družbenih idej, ki smo jih brez ugovora vzeli za svoje in jih ponotranjili, lažje se lahko začnemo osvobajati vseh vzorcev in blokad, ki smo jih prejemali vezane na naš spol.
Teoretičnemu delu prispevka sledi še praktični del z različnimi energijskimi tehnikami, ki nam omogočajo, da prebrano vsebino začutimo globlje v sebi in v sebi prepoznamo vzorec delovanja lastne energije.

Leticija Fortin: DUHOVNOST V PRAKSI

Leticija je na podlagi svojih osebnih izkušenj in vprašanj, ki jih je prejela pri delu z ljudmi, dobila idejo, da svoj prispevek napiše v obliki intervjuja. V njem je 12 poglavij, v katerih se dotika različnih tem na poti duhovne rasti. Med drugim govori o kraji energije, notranjih sovražnikih, kako biti zavesten starš, o prejšnjih življenjih, kodi, o izkušnjah z delavnic ter tudi o razočaranju nad duhovnostjo.
V pogovoru so prepletene zgodbe njenih osebnih doživljanj z zgodbami udeležencev delavnic. V prispevku se dotakne tudi praktične uporabe duhovnosti in pomenu dela na sebi ter jih poveže v osnovno namero, ki je širjenje zavesti in pridobivanje izgubljene energije.
Leticija poudari tudi pomen orodij, s katerimi si pomagamo pri ozaveščanju, da bi vsak, ki začne z delom na sebi, lažje razumel sebe in procese, ki jih doživlja. Prek tega bralec dobi tudi vpogled v ozadje svojih čustev, misli in načinov delovanja v vsakdanjem življenju ter odgovor, kako naj se nanje odziva.

Klara Dev: OTROK, MOJ UČITELJ

Klara opisuje resnične dogodke s sinom, ki so ji pustili poseben pečat in ji razširili obzorje. V teh letih se je soočala s svojim nadzorom in spuščala (predajala) prepričanja, kako bi moralo biti (po njeno), ter se učila sprejemanja, razumevanja, potrpežljivosti, dajanja, sodelovanja in povezovanja s sinom. Odkrivala je (in še odkriva) resnico o sebi, življenju in odnosih.
Poglavja so lahko v pomoč pri različnih situacijah z otrokom, saj lahko služijo kot ideje, kako reagirati in razumeti otroka, da ga poslušamo in tudi slišimo, spoštujemo in ne omejujemo pri njegovem razvoju in procesih, ki so del odraščanja.
Dotakne se naslednjih tem: biti tukaj in zdaj, potrpežljivost, zaupanje in sprejemanje, notranja moč, volja, akcija, resnica, nadzor, zdravljenje notranjega otroka, povezava, sodelovanje med mamo in otrokom, zaščita otroka ter svoboden odnos z otrokom.

Erika Kralj: O ŽIVLJENJU, ODNOSIH IN GLASBI

Erika v svojem delu knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode opisuje, kako jo je življenje po številnih izkušnjah in preizkušnjah pripeljalo do točke, ko se je zavedla, da mora korenito spremeniti življenje, sicer bi zdrvela v življenje ‘mrtvega’ človeka brez zavesti in energije ter življenjske ustvarjalnosti. Začela je stopati po poti duhovnega dela na sebi, se ukvarjati z glasbo, kar ji je pomagalo, da je začela izražati svoje potlačene občutke in s tem zdraviti svoje rane preteklosti. S pomočjo glasbe in ozaveščanja svoje preteklosti, predvsem v partnerskih odnosih, je začela odkrivati vse globlje dele sebe – znanje, zavest, skrite potenciale ter tudi veliko potlačenih izkušenj in občutkov.
V svojih poglavjih piše o začetku duhovne poti, o delu v skupini, o tem, kaj pomeni biti sam in biti v partnerstvu, kakšne so pasti partnerstva, kdo je bojevnik, kako se je povezala z glasbo in o zdravljenju bolečih občutkov …
Na koncu Erika z bralcem deli še izsek iz svojega osebnega dnevnika, kjer izpostavi bistvo bivanja, povezovanja in spoštovanja vsega, kar obstaja na planetu Zemlja.

Tala Bevk: PREJŠNJA ŽIVLJENJA

Poglavje o prejšnjih življenjih odkriva pomen raziskovanja naše osebne preteklosti, ki ni vezana samo na to življenje. Energije naših staršev so odsev energij, ki smo jih prinesli že s seboj iz prejšnjih življenj in kažejo na naše karmične napake, vzorce in blokade, ki pa jih je mogoče predelati zgolj z globljim ozaveščanjem in soočanjem. Takšno delo privede tudi do fizičnega čiščenja in posamezniku omogoči, da se dokončno osvobodi starih energij. Tala v poglavju opozori na to, da je poglobljen proces samozdravljenja sicer lahko dolgotrajen in naporen, vendar živimo v času, ko so nam energije zelo naklonjene za tovrstno izravnavo energij in za to, da aktiviramo svojo čisto energijo, od katere smo se s karmičnimi napakami nekoč davno ločili.
V poglavju je razložen karmičen krog vzorcev oziroma občutkov, v katere smo se skozi različna življenja ujeli (navezanost na željo, pohlep, nasilje, jeza, krivda in žalost). Poseben poudarek je tudi na obrazložitvi, zakaj je 90 odstotkov motenj, ki se nam dogajajo v odnosih z ljudmi, ki so nam najbližje, posledica preteklosti.
Poglavje zaključi z nasveti o tem, kako lahko obvladujemo svoje podoživljanje preteklosti in kakšnim fizičnim reakcijam smo lahko v tem procesu izpostavljeni.

Marjana Florjan: SKOZI LABIRINT LASTNE PODZAVESTI

Skozi labirint lastne podzavesti je poglavje, v katerem Marjana piše o lastnih izkušnjah na poti raziskovanja lastne podzavesti. Dotika se poglavitnih tem, s katerimi se posameznik srečuje na duhovni poti, ko se uči obvladovati lastno energijo. Pri tem poudarja, da je za vstop v lastne čustvene globine nujno potrebna disciplina izvajanja energijskih tehnik, obvladovanja miselnih procesov ter zavezanost Resnici, ki raztaplja vse iluzije in ščite, s pomočjo katerih smo se naučili pred svetom in pred samim seboj skriti svojo čustveno bolečino.
Z vidika ženske odkrito opisuje svojo bitko za energijsko samostojnost – kako aktivirati lastno moško, jang energijo – ter vzorce, ki ženske silijo v odvisnost od tuje moške energije, namesto da bi aktivirale moč svoje maternice.
V zadnjem delu razkriva energijo pohlepa, ki je povezana z manipulacijo, željo po moči in nadzoru nad drugimi – energijo, ki jo vsi zelo skrivamo.

Jernej Deželak: SPOZNANJA Z DUHOVNE POTI

Rdeča nit Jernejevega prispevka je moški pogled in doživljanje duhovne poti ter kako s pomočjo duhovne discipline doseči notranjo svobodo – »doseči duha«.
Dotika se opisa o novi dobi, to je čas energijskih sprememb in razvoja zavesti. Piše o podzavesti, kjer je shranjen spomin na vse naše pretekle izkušnje iz tega in prejšnjih življenj, o duhovni poti ter dejstvih, ki odkrivajo izvor moških težav, s katerimi se morajo soočiti na poti samoraziskovanja. Poudarek je na izvajanju tehnik, o ozaveščanju omejujočih vzorcev našega delovanja. Opisuje tudi o izkrivljenosti moške energije in posledicah le-te, ki se kažejo v svetu, v medosebnih odnosih.
V posebnem poglavju Jernej razkrije slovenske mojstre modrosti iz ozadja, ki pomagajo bojevnikom na duhovni poti. Na koncu dodaja kratek predogled starodavnih duhovnih tehnik (či, gong, taj či, kung fu, joga …).

Ajša Svetlin: GLASBENIK SRCA

Ajša v svojem prispevku govori o svoji poti prebujenja, iskanju resnice v sebi, učenju pri mojstru iz ozadja, o zdravilni moči glasbe, svobodi glasbenika ustvarjalca/učenca/učitelja, o poučevanju s srcem, moči misli, pomenu enakovrednih odnosov med učencem in učiteljem, ki so osnovni pogoj za prenos znanja, razcvet ustvarjalnosti …

Knjiga Knjiga z Namero do zavesti, srčnosti in svobode je na voljo tudi v naši trgovini duhovnost.si

Deli to s prijateljem