Zgodovina in razvoj reikija 1

Zgodovina in razvoj reikija

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

Usui-do je bil vsekakor predvsem pot duhovnega razvoja in notranjega spoznanja, šele na drugem mestu je bilo fizično zdravljenje. Leta 1925 so v center za usposabljanje – dojo, oziroma bolnišnico, prišli mladi mornariški častniki, med drugimi tudi Hayashi, ki je bil mornariški zdravnik in kristjan po veri, Morihei Ueshiba (utemeljitelj aikida), ki je očitno prav tako vplival na uporabo jumon (v šingon budizmu ekvivalent šintoistični kotodami ali pa indijski mantri) in kotodam v Usui-do sistemu in Kanichi Taketomi. Slednja dva naj bi bila ustanovitelja Usui reiki ryoho gakkai sistema, ki je precej bolj kot Usui-do bil namenjen zdravljenju, čeprav je temeljil na Usuijevem sistemu in so posthumno Mikaoa Usuija razglasili za prvega »predsednika« družbe URRG.. Po Usuijevi smrti so ti trije nadaljevali usposabljanje in delo v novem sistemu, vendar so se preselili v Tokio.

Leta 1928 je Toshihiro Eguchi ustanovil svojo lastno šolo Eguchi te-no-hira Ryoji Kenkjukai in se ločil od prvotnega sistema. Prav tako je storil dve leti kasneje Hayashi, ki je zapustil Gakkai in s tem se je verjetno zaključilo poučevanje prvotnega Usui-do sistema. Od Hayashija je pridobila dokazilo o končani stopnji mojstrice Usui reiki sistema tudi Hawayo Takata, ki ga je kasneje prenesla na zahod pod imenom Usui shiki ryoho reiki. Reiki je do danes doživel precej preobrazb, obstaja morda več kot 100 različnih reiki sistemov in šol. Reiki kot naziv zdravljenja pa se je v bistvu uporabljal že dosti prej, preden je začel Usui poučevati svoj Usui-do. Torej ni njegov izum, saj je bil v konceptu japonskega zdravilstva uporabljan že dosti prej, vsaj od časa Usuijevega rojstva naprej. Ushui ga je verjetno sprejel (reiki kot dodatek imenu sistema), ker je bil zaradi finančne stiske prisiljen sprejeti pobudo mornariških častnikov in ustanovitve nove družbe in sistema zdravljenja. Hayashi je kasneje okoli leta 1938 poimenoval lastni sistem zdravljenja Hayashi reiki kenkyukai.

Reiki, ki se je širil v Ameriko, je torej imel tri bistvene primesi: duhovni aspekt in načela, ki jih je podal ustanovitelj Mikao Usui, fizične tehnike polaganja rok, ki jih je dodal Eguchi ter zdravniško sistematski pristop, ki je izviral od Hayashija. Od leta 1930 je Hayashi napisal tudi nekaj priročnikov o reikiju, bilo je objavljenih tudi nekaj knjig. Prva, ki omenja izraz reiki kot način zdravljenja je iz leta 1919, ki jo je napisal Mataji Kawakami z naslovom: Reiki Ryoho in njegovi učinki. Mikao Usui je bil velik mož, podal je sistem zdravljenja in samozdravljenja kot tudi pot duhovnega razvoja, ki ga sedaj izvaja več kot 30. 000 ljudi po vsem svetu.

V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem