Šamanizem

Živalski vodnik divji prašič

~ neustrašnost, vodstvo, osebna moč, pogum, velika zaščita, obilje, rodnost ~

Njegova silovita in skorajda strašna pojava odraža izredno notranjo moč, neustrašnost in bojevništvo. Je uravnoteženje dveh velikih sil, moške in ženske energije. Tako kot je po eni strani neustrašen in pogumen, tako pod drugi strani vibrira zaščito, rodnost in globoko povezanost z Materjo zemljo.

Divji prašič je močan živalski totem. Stoletja je bil zaradi svojih izrednih lastnosti povezan s kralji in kraljicami, bojevniki, vladarji, generali in šamani. Divji prašič je tudi simbol Kristusa zaradi njegove moči in neustrašne strasti do božjih otrok.

Njegova »medicina« nas uči, kako šibkost spremeniti v izvor naše notranje moči. Pomaga nam, da se pogumno soočimo s strahovi, življenskimi izzivi in neugodnimi situacijami. Spodbuja nas, da pogledamo pri sebi, kaj je tisto, kar nam nažene srh v kosti? Od katerih situacij bi se najraje obrnili in šli daleč proč? Globoko v sebi vemo, da to ni prav, vendar mislimo si, da enostavno nismo dovolj močni. Divji prašič raztrga vse iluzije in zanikanja, z mirom v srcu nas popelje v srčiko vsake zadeve – v nas prebudi prvinsko notranjo moč, s katero se lahko zoperstavimo vsaki neugodni situaciji in pogledamo strahu naravnost v oči. Ko ga pogledamo, spoznamo, da je strah votel, okrog pa ga nič ni.

Zatorej, zoperstavimo se vsakomur in vsemu, kogar ali česar smo se izogibali, dokončajmo začete stvari, pojdimo v srčiko vseh neprijetnih stvari, jih sprejmimo in ukrepajmo sedaj in dokončno. Končajmo prepir, dokončajmo projekt, pokličimo tisto osebo, zaključimo vse male obveznosti, ki jih odlašamo in nam samo kradejo energijo – napravimo zopet mir v duši.

Zavedajmo se, da izzivi ne bodo nehali prihajati. Mi sami se moramo naravnati tako, da jim ne bomo pustili viška naše energije ali jim pustili, da bi nas prestrašene odgnali stran. Brezpogojno in v popolnosti sprejmimo celotno resnico izziva, spomnimo se na našo notranjo moč in ukrepajmo.

Sredi gozda kot pravi vladar divji prašič ponosno stoji; tako se tudi mi, kot vladar lastnega življenja, postavimo v duhu ponosno pokonci, neustrašno, zaupajmo v podporo zemlje in zaščito nebes in stopajmo v življenje naprej, brez strahu. Vsako zmago duše obeležimo, se nagradimo, pohvalimo. Vsaka, še tako majhna zmaga, ki je nastala iz Resnice, oblikuje pot, po kateri postanemo edini pravi vladar svojega življenja.

 

O Urška Korun

Specialistka za osebnostno rast in razvoj
Podpredsednica ter vodja administracije in kreativnih projektov v društvu Pesem duše; ustvarjalka, urednica in voditeljica TV oddaje Preprosto naravno; vodenje delavnic in meditacij na temo osebnega razvoja in rasti.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !