Zlato masleno mleko - Ajurvedski recept

Zlato masleno mleko – Ajurvedski recept

Za dobro prebavo in čisto kožo

Masleno zlato mleko (Butter milk) je mešanica domačega kislega mleka, vode in začimb. To je zelo zdrava pijača in zelo priporočljiva za ljudi, ki želijo shujšati, saj hrani zdravo črevesno floro.
S svojimi sestavinami Masleno zlato mleko vpliva na izboljšanje črevesne flore. Odstranjuje slabe bakterije in spodbudi nastajanje dobrih bakterij. Prav »slabe« bakterije v črevesni flori so tiste, ki zahtevajo »svoj davek«, da moramo kar naprej jesti. Ko damo hrano samo »dobrim« bakterijam, na naraven način podpremo zdravje in izločanje tistega, kar nam ne koristi. Bakterije povzročajo tudi napihnjenost, zato Masleno zlato mleko pomaga tudi proti  napihnjenosti in slabi prebavi. Masleno zlato mleko pripravi telo na prebavo in prebavo pospeši. Priporočljivo je kadar ima človek hemeroide, saj pomaga pri tvorjenju prave mehkobe blata, da se le-ta lahko izloči. Zmanjšuje Kapha in Vata dosho, kadar sta v presežku.

Masleno mleko je zdrava pijača za vse, ki imajo vnetje črevesja.
Za tiste, ki imajo akne in ture, pa Masleno mleko pomaga izločiti gnoj, če ga namažemo na kožo. Za masko za obraz predlagam, da naredite mešanico bolj gosto (v kislo mleko ne dodate vode).

SESTAVINE

  • 1 lonček domačega BIO kislega mleka (iz polnomastnega mleka)
  • 1 lonček hladne vode
  • Ščep himalajske soli
  • Ščep mletega ingverja
  • Ščep mlete rimske kumine
  • Ščep mlete kurkume
  • Ščep naribanega muškatnega oreščka

PRIPRAVA

Zmešaj kislo mleko in vodo. Nekaj časa mešaj, da se začne izločati maslo. Maslo odstrani. Dodaj začimbe in dobro zmešaj. Pijača naj ima sobno temperaturo, preden jo popiješ.
Sama jo malce pogrejem.

UŽIVAJTE V DOBRI PREBAVI in ČISTI KOŽI!

Avtor: dr. Neja Zupan

Deli to s prijateljem