Partnerski odnosi

Ali si ženska res želi, da je svojemu moškemu najpomembnejša v njegovem življenju?

Ne samo, da ne želi biti edina stvar v tvojem življenju, ne želi čutiti, da ti je pomembnejša od tvojega srca!

Če se odločiš za globok in predan odnos, potem se moraš zavedati, da ženska, ki jo izbereš, ne želi, da ti je številka ena v tvojem življenju. Mogoče si želi, da ti je najpomembnejša izmed vseh ljudi, ne želi pa, da je najpomembnejša izmed vsega v tvojem življenju, kajti ve, da bo nekega dne umrla, ali da se bo vajin odnos nekega dne končal. Globoko v sebi ve, da ji boš zameril, če boš prilagajal svoj življenjski utrip temu, da ji ugajaš in temu, da bi se počutila, kot da je ona edini razlog, da si živ, saj ve, da bi se na ta način odpovedal svojemu najglobljemu impulzu, svojemu srcu.

Ljubi in bodi darilo svetu… z njo ali brez nje!

Obstaja velika razlika med tem, če ti je ona navdih in vir radosti tvojega srca, in med tem, da ti predstavlja žensko, brez katere ne moreš živeti. Če ne moreš živeti brez nje, če si odvisen od njene ljubezni in uspevaš samo, če ti daje ljubezen in se sesuješ, če ti ljubezni ne daje… če svetu daješ svoje darove samo, če je ona ob tebi, če je pa ni, si razvalina.…potem ona vse to čuti. Čuti to šibkost v tebi in ji ni všeč, da mora biti taka in taka ob tebi, da daješ svoje darove svetu. Ne mara, da zahtevaš, da je tvoja, da je s tabo, če pa ni, ne moreš živeti. Noče dojenčka, ki je odvisen od nje.

Želi si moškega, ki v polnosti daje svetu in njej ter jo zaobjame v svojem dajanju, v svoji izbrani misiji… želi biti del tvoje misije… toda ona ni tvoja celotna misija, je samo del misije. Ne želi, da je moški odvisen od nje, želi si svobodnega moškega, ki jo ljubi, ki je izbral njo izmed vseh virov ženskosti, moški, ki jo je izbral, saj mu pomeni zaklad, ki prinaša svetlobo v njegovo življenje… hkrati pa bi še naprej svetu razdajal svoje darove, četudi nje jutri ne bi bilo več. Želi si moškega, ki je srečen z njo in tudi brez nje, moškega, ki je z vso strastjo in silo izbral njo, toda enako strastno in silovito daje svetu celega sebe z njo ali brez nje. Takemu moškemu lahko zaupa, saj ve, da se njegovo srce ne uklanja njenim potrebam, ampak ji nudi svojo ljubezen, kateri ne pristriže kril, da bi jo obdržal, ji ugajal, da je ne bi odgnal… moški jo objema in jo čuti v celoti, pozna najbolj skrite kotičke njenega srca… In hkrati če ona odide, on še vedno daje sebe v celoti, pa čeprav z bolečino v srcu, ki bo trajala dneve, mesece, leta. Njegovo srce bo čutilo ostro bolečino in globoko trpljenje, toda sredi tega viharja ima še vedno dostop do jedra svojega bitja, do ljubezni, ki žene njegovo življenje z njo ali brez nje… in ona zaupa v to njegovo vrlino in se ob tem počuti varno ter se lahko v svoji ženskosti odpre.

Pomembnejše od nje je tvoje srce.

Zato je ne naredi najpomembnejše in edine v tvojem življenju, objemi jo kot osebo, s katero želiš živeti najbolj intimno. Objemi jo kot lesketajoči se zaklad v tvojem življenju, ki sije in dodaja smisel tvojemu življenju, objemi jo kot privlačnost, ki te zjutraj, ko se zbudiš, navda z občutkom sreče, da si živ in da jo vidiš, ko spi poleg tebe in ko sedita ob večerji, ko ti njen nasmeh razširi srce… ko se med vso svojo zaposlenostjo, cilji in napetostmi zazreš v njene oči in začutiš globino njene predanosti, ki te v občudovanju spravi na kolena, saj čutiš njeno predanost ljubezni in tako lahko tudi ti častiš božansko. Hkrati pa ona, ko čuti tvoje srce, želi čutiti boga v tvoji globini, želi čutiti božanskost, ki motivira tvoje življenje in tvoje želje po tem, da si z njo. Ko je s tabo si želi čutiti, da je ljubljena, da si jo je vzel sam bog… zato je bog / božansko / najgloblji impulz tvojega srca to, kar je najpomembnejše obema — tebi in njej.

Naj te vodijo globoki vzgibi, ne površinske želje

Če srečaš žensko in želiš biti z njo, čeprav ti ona sporoča, da ne čuti tvojega najglobljega namena in ne čuti božanskosti v tvojem srcu, pa še vedno “letaš za njo”, ji s tem sporočaš “Živim po vzgibu površinskih želja. Seveda si želim biti s tabo, saj si zelo lepa in privlačna. Izgubljen sem v svojem življenju in ne vem, kam grem. Boga ne boš čutila v mojem srcu, pač pa moje površinske želje, toda to bi moralo biti dovolj dobro.” Taka ženska te ne bo izbrala. Edino kar čuti je, da želiš njo, ne čuti pa tvoje ljubezni do boga, tvoje voljnosti, da se božja volja udejani preko tvojega življenja, ne čuti tvoje predanosti temu, da prinašal ljubezen in svetlobo na ta svet in da bi bila ona del tega. Če tekaš za žensko in izgubiš povezavo s svojim najglobljim namenom, bo ona čutila tvojo ločenost od srca, od tvoje božanskosti in ko jo boš objel, ne bo čutila objema božanskosti.

Njena najgloblja želja

Njena najgloblja želja je čutiti božanskost, ki se je ne da opisati. Božanskost je to, kar motivira naša srca, kar poganja vse živo. Želi da jo pritisne, stisne in vzame ta zavest, ta tvoja prisotnost, ne pa tvoje površinske želje. Če se že nekaj časa trudiš, da bi osvojil njeno srce, moraš na neki točki postaviti mejo in priti v stik s svojo najglobljo željo, ki pa ni ona. Tu ne gre za to, da se delaš nedostopnega, ampak za to, da pokažeš svojo najglobljo predanost in ji rečeš “Ljubim te, toda boga ljubim bolj kot to, da bi se podil za tabo. Če želiš biti z mano, sem tukaj, ljubim te in se predajam temu, da sem s tabo, da ti služim v imenu boga kot izraza najine najgloblje ljubezni… dal ti bom vse to in isto pričakujem od tebe. Če pa te to ne zanima, potem ti mene ne zanimaš.” To si želi od tebe. Želi tvoje najgloblje želje, ki vključujejo tudi njo, toda če se podiš za njo, ko ne čuti tvojega najglobljega namena, ko ne čuti božanskosti v tvojem srcu, potem ji samo vsiljuješ tvoje površinske želje, namesto da bi ji ponudil darilo tvoje božanskost preko tvojega srca in telesa.

Ne samo, da ne želi biti edina stvar v tvojem življenju, ne želi čutiti, da ti je pomembnejša od boga

Ne želi čutiti, da boš prezrl impulze tvojega srca. Ne želi čutiti, da boš nehal iskati svoj najgloblji izraz ljubezni, ker te tako obsede osvajanje nje. Želi čutiti, da jo ljubiš, da si jo globoko želiš, da jo hočeš vzeti in poseksati, odpreti in doseči največje globine njenega srca, da te globine zasvetijo tako, kot še nikoli ni čutila.. ampak to lahko narediš samo, če ti dovolj zaupa, da se ti lahko dovolj odpre. Zaupala pa ti bo samo, če čuti, da ljubiš boga in njo kot del božanskega.

NASVET: opisan odnos med moškim in žensko je zelo idealen, praktično nedosegljiv ideal, toda če si v svoje življenje ta ideal postaviš za smer razvoja, bo to naredilo veliko spremembo v tvojem življenju. Plutje tvoje ladje se bo usmerilo proti temu plemenitemu in izpolnjujočemu cilju in z vsako morsko miljo bliže idealu, boš močneje čutil smisel in izpolnjenost v tvojem življenju, čeprav ne boš dosegel cilja. Zato ne delaj prevelikih korakov naenkrat in se ne primerjaj z nedosegljivim idealom, saj ti bo to primerjanje prineslo samo razočaranje in frustracijo Pluj počasi in z užitkom, toda hkrati s smislom, namenom in usmeritvijo… potem je čas na tvoji strani… več časa ko preteče, bližje cilju si. Hkrati pa je res, da vetrovi (misli) in morski tokovi (ženske energije) ladjo odnašajo iz smeri, zato moraš biti v vsakem trenutku prisoten, buden in vedeti, kam pluješ, da skladno s tem korigiraš smer… Pa še nekaj, da ne boš preveč kritičen do sebe in svojih napak: vsaka jadrnica, ki je priplula do svojega cilja je vsaj 90% časa plula v napačno smer, toda ves čas je popravljala smer in tako prišla do cilja.

Navdih za članek sem dobil v delih avtorja David Deida:
– knjiga The Way of the Superior Man
– avdio posnetek : The Way of the Superior Man: The Teaching Sessions

Tagi
Pokaži več

Aleksander Lah

Aleksander Lah se je že leta 1994 po končani formalni izobrazbi odpravil črpat znanje in izkušnje preko meja uradnega izobraževalnega sistema. Pričel je vseživljenjsko raziskovanje alternativnih oblik zdravljenja,…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !