Bananine praline

Bonboniera iz domačih pralin je lahko izvirno darilo, s katerim razvajamo naše najdražje, da se posladkajo brez slabe vesti.

Podlaga:
1,5 skodelice mletih mandljev
1/2 skodelice mletega kokosa
1/4 skodelice datljev (namočenih)

Namočene datlje razkoščičimo in jih zmešamo v pasto v močnem mešalniku. V dobljeno datljevo pasto vmešamo mlete mandlje in zmlet kokos. Z rokami zmešamo, da dobimo gosto maso, ki jo poravnamo na peki papir, s katerim obložimo pekač. Postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi. Medtem se lotimo priprave kreme.

Krema:
2-3 Banane
1 skodelica datljev (namočenih)
0,5 skodelice kokosove maščobe
ščep vanilije v prahu

Tudi za kremo najprej razkoščičimo namočene datlje in jih postavimo v mešalnik, da dobimo gosto kremo. Tej kremi nato dodamo banane in tekočo kokosovo maščobo ter vanilijo v prahu. Premešamo, da dobimo gladko kremo. Vlijemo jo na spodnjo podlago in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se zgornja plast dobro strdi (najbolje čez noč, ali vsaj za 5 ur).

Čokoladni preliv:
200 g kakavovega masla ali kokosove maščobe
6 jedilnih žlic javorjevega sirupa
6 jedilnih žlic surovega kakava v prah
ščep vanilije v prahu

Stopimo maščobo (kokosovo ali kakavovo), ji dodamo javorjev sirup, kakav in vanilijo ter dobro premešamo, da razbijemo vse grudice.

Sladico nato s peki papirjem postavimo na desčico in razrežemo kvadratke ali kocke poljubnih velikosti, ki jih vsakega posebej pomakamo v čokoladni preliv in postavljamo na krožnik, obložen s peki papirjem, ki ga na koncu za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se strdi tudi čokolada.

Avtor: Anja Horvat Jeromel
Vir: www.ekologicen.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: