Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Budov nauk za sodobni čas

Spremljaj objave: Aleksandra Winkler Drole
X

Spremljaj objave: Aleksandra Winkler Drole

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Ob skupnem Brezplačnem Webinar praznovanju Vesaka >> –  7. maja 2020

Princ Siddharta, kasneje razsvetljeni Buda, je živel v 6. stoletju pred našim štetjem. Njegovo življenje in njegova spoznanja pa živijo še danes. In v čem je skrivnost njegovih naukov, da smo jih mnogi prevzeli ali pa jih dojemajo kot svojo življenjsko filozofijo, kot način mišljenja in ne kot religijo, ki človeka vkalupira in ponuja dogmatična prepričanja?Njegova sporočila so tako jasna, logična in univerzalna, da jih z veseljem povzemam in predstavljam kot filozofijo in ne religijo, sodobnemu človeku.Mnogo pogledov na svet se je od takrat spremenilo in mnogo idej se je pojavilo ter spet izginilo. Danes živimo v povsem drugačnem svetu informatike in ekonomije, pa vendar…

Kaj imata skupnega sodobni svet in čas, v katerem je Buda dosegel samouresničitev?

Zdi se da nič. Vendar, ko se ozremo na povprečni vsakdan običajnega smrtnika, dolga stoletja izpuhtijo v prazno. Ljudje me še vedno sprašujejo in iščejo razlage, kot so:Ali lahko zaračunam za svoje duhovne tretmaje, za terapije? Ali nisem duhoven, če imam lepo hišo, udoben avtomobil… skratka dober standard? Ali bi se moral odpovedati materialnim in posvetnim užitkom (spolnosti npr.), da bi bil bolj duhoven? Ali moram skozi obdobje trpljenja, pomanjkanja… , da bom dosegel višjo stopnjo zavesti in v končni fazi razsvetljenje?V drugih primerih pa mnogi s kritičnim obsojanjem gledajo na tiste, ki meditirajo, mantrajo, obiskujejo duhovne delavnice, se udeležijo duhovnih spletnih tečajev, ipd. Mnogi »razumni« moški nočejo niti slišati, da se je njihova žena udeležila mojega online programa z dostopom v svet duše – v akaške zapise. Pa jih poskušam razumeti, dejansko imajo tudi ti »razumni« (običajno so to moški), svoj prav.Skozi zgodovino je znano, da so mnogi moški »klonili« pod težo družinskega življenja. Preprosto so mnogi doživljali osebno stisko, ko niso zadostili potrebam svoje družine, še posebej v času patriarhalne družbe. Zaupali so se duhovniku v spovednici, da se prepirajo z ženo, da ga otroci kritizirajo, ne ubogajo… In ta jim je ponudil »rešitev«. Mnogi moški so po takem in podobnem scenariju, zapustili svojo ženo, mladoletne otroke, pa prepustili na milost in nemilost revščini in čustveni bolečini… Skratka za vedno so se zaprisegli bogu in se odpovedali posvetnemu, družinskemu življenju. Sprejeli so »službo« v samostanu, kjer jim ni bilo treba skrbeti za osnovno materialno preživetje, niti veliko in težko delati…In sedaj se sprašujete: Ali so ti moški slišali božji glas, sledili svoji intuiciji? Ali je bila ta rešitev božja volja? Ali so sprejeli dobro oz. modro odločitev? Ali jih je bog za to nagradil?Še dan danes smo še vedno vpeti v dve skrajnosti na eni strani materialni, na drugi duhovni svet. Misleč, da moramo izbrati med enim in drugim. Misleč, da če izberemo eno, se moramo odpovedati drugi… Čeprav se je svet od časa Budovega razsvetljenja v mnogočem spremenil, vendar se v teh dneh intenzivno soočamo z mnogimi skrajnostmi: na eni strani intenzivno družabno življenje: izleti, potovanja, družabni dogodki in množična druženja, celodnevni urnik z nadurami za boljši standard. Na drugi strani pa karantena: ostati doma v krogu svojih domačih, z manj ali nič službenih obveznosti…Kaj nista to dva pola, dve skrajnosti. O skrajnostih bom več pojasnila na BREZPLAČNEM webinar –ju 7. maja. VEČ: TUKAJ >>Da, svet se je res od Budovega življenja, spremenil in to kar precej, vendar problemi pa ostajajo ali pa se morda še poglabljajo in sodobni človek je vse bolj oddaljen od sebe. O ravnovesju in notranjemu miru nima smisla niti izgubljati besed. Je potem takem sploh čudno, da je v Zahodnem svetu vse več zanimanja na nauk Bude?

BUDOV NAUK ZA SODOBNI ČAS

Legenda pravi, da je nekoč Siddharta bežno slišal nasvet potujočega glasbenika manj izkušenemu kolegu:

»Struna mora biti ravno prav napeta. Če je preveč, rada poči, če premalo, iz nje ne izvabiš pretanjenih tonov…«

Nasvet, ki po svoji naravi ni nič izjemnega, saj je človek že od nekdaj s tem vedenjem uglaševal strune, je neizpolnjenemu asketu dal misliti. Poglobil se je v smisel obeh skrajnosti, ki ju je izkusil in v meditaciji prišel do globokega prepoznanja:

»Ne ena, ne druga skrajnost ni tisto pravo.«

Ne hlastanje po užitkih in dobrinah, ne zavračanje materialnega sveta ne prinašata trajne sreče in svobode. Svobodo da človeku le zlata sredina – nenavezanost in zmernost ter pravilna pozornost. Iz teh temeljev in izkušenj je oblikoval štiri plemenite resnice: Prva ugotovitev: Življenje je neprijetno, je trpljenje, Druga pojasni: Vir trpljenja so želje in navezanosti. Tretja razodene: Če ukinemo želje in navezanosti, ukinemo tudi trpljenje Četrta spodbudi: Obstaja pot – pot pravilne pozornosti.

POT PRAVILNE POZORNOSTI

Pot je utemeljena na pravilnem razumevanju, pravilnem mišljenju, pravilnem govoru, pravilnih dejanjih in pravilnem načinu življenja ter na pravilni vztrajnosti, pravilni pozornosti in pravilni zbranosti.Vsi si želimo biti srečni, izpolnjeni, v harmoniji, želimo si notranji mir. Želimo si božjega vodstva, vendar pravega, ne slepila.. in delček tega vam nudim v eno urnem programu – na brezplačnem webinarju Manifestacija in invokacija na dan Budovega razsvetljenja – praznik Vesak – 7. maja >>

Zahodni svet se vse bolj zaveda pomena naukov Bude

Morda boste pomislili, da je to nova »modna muha« zdolgočasenih Hollywoodskih zvezdnikov? Verjetno ne, saj je bogastvo njihovih spoznaj tudi danes, ko je človek morda bolj kot kdaj koli prej vpet v spone hitrega življenja, zelo živo in predstavlja nepogrešljivo usmeritev k osvoboditvi iz okov materije. Da je temu res tako, priča tudi veliko zanimanje za vse, kar se dogaja okoli vodilne osebnosti budizma in velikega misleca današnjega časa Dalaj Lame.PLANETARNI PRAZNIK LUČI – POLNA LUNA V BIKULetos 7. maja, ob polni Luni (s soncem v astrološkem znamenju Bika) praznujemo dan, ko je princ Siddharta Gautama dosegel samouresničitev- razsvetljenje. Namreč pred 2500 leti, v času polne lune v zodiakalnem znamenju Bika se je Buda obvezal, da bo vsakič ob tem času podaril vsem bitjem, ujetim v spone materije, blagoslov luči, da jim bo svetila na njihovi poti. To je razlog, da je v času polne lune – letos je to 7. maj eden največjih duhovnih praznikov na planetu, ki presega religiozna, filozofska ali verska prepričanja, saj ga praznujejo in spoštujejo ne le budisti, temveč mnogi ljudje dobre volej po svetu, ne glede na svoj svetovni nazor ali ideološke temelje.

POVEŽIMO SE Z ENERGIJO DUHOVNE ENERGIJE, ČLANI BELEGA BRATSTVA

V invokaciji, ki jo bom na ta dan priklicala, prisotnim v realnem času, se povežemo, preko velikega avatarja Luči, razsvetljenega Bude, prelijejo energije, povezane z namenom evolucije in mogočen Budov blagoslov luči za cel planet.

PRIPRAVITE:

  • Kristali in nakit, ki ga imate ali pa ga kupite Očiščene kristale, poldrage kamne, minerale in drug nakit, ki ga predhodno očistite tako, da ga potopite v slano vodo za 24 ur (gosto koncentracijo soli in vode ali pa kar zakopljete v jedilno sol) in operete pod tekočo vodo pred obredom.
  • Priskrbite si bosvelijo ali katero drugo kadilo za čas obreda.
  • Na ta dan natočite izvirsko ali potočno vodo v steklenico – ne plastenko in pripravite stekleno ali keramično skledo v katero boste zlili vodo za blagoslov. Blagoslovljeno vodo boste uporabljali lahko celo leto za povezovanje in kot esenco razsvetljenih mojstrov belega bratstva.
  • Cvetje, lahko travniško in kipec ali fotografijo Bude. Obenem so zaželeni kakršni koli vaši najljubši religiozni motivi npr. Jezus Kristus, Marija Devica, ipd.
  • Belo svečo, vsaj srednje velikosti, da bo gorela vsaj eno uro.
  • Svinčnik, barvice ali flumastre ali voščenke (za risanje) in list pisarniškega papirja.
Vse to imejte pri roki pred webinarjem, boste imeli na domačem oltarčku. Priporočam, da mizico, za oltarček pogrnete z belim ali bež prtom iz naravnega materiala, ne plastificiranega.

POMEMBNO:

Obreda se lahko udeležijo vse polnoletne osebe, mladoletni pa v spremstvu staršev. Pomembno je, da ste dober človek, ki nima slabih namer. Druge duhovne prakse, niti religiozne niso pomembne. Pomembno je, da niste pod vplivom drog, alkohola ali drugih psihosomatskih zdravil vsaj 3 dni pred obredom in da ste v mentalnem ravnovesju. Osebe z avtizmom in nevrotičnimi motnjami ter drugimi oblikami psihičnih težav, tudi če so prisotna destruktivna ali samodestruktivna nagnjenja, naj se obredu odpovejo. Med webinarjem ne smete biti v avtomobili ali v hrupni družbi.Čas trajanja: predviden eno uroDARILO UDELEŽENCEM: V času webinarja bo samo za prijavljene priložnost za 10 % popust na vse moje storitve, ki niso v akciji.Z ljubeznijo Karmična svetovalka in učiteljica akaških zapisov Aleksandra Winkle Drole E- mail: aleksandra.vizionar@gmail.com

REGISTRACIJA

Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Karmična svetovalka in Vizionarka - Karma in Dharma…, če ne najdemo vzrokov za svoje težave v tem življenju. Razberem vaš dušni zapis, preprosto in hitro, brez hipnoze, preko Mobitela ali Skype. Katere stvari ste pustili nedokončane, katere lekcije naj bi osvojili za napredek, za blaginjo, za ljubezen… Previrim, če sledite svoji dharmi in katere karmične lekcije vas še čakajo, kako jih razvozlati... S pomočjo tehnike, in kanaliziranja gospodarjev karme, vam lahko služim kot prevodnik božanskega sporočila, iskreno, zaupno, brez dlake na jeziku. Z 22 letnimi profesionalnimi izkušnjami in mnogimi referencami, sem morda pravi naslov za Vas? 
No Tab Selected
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Numerološka napoved 11. 6. 2021

Numerološka napoved 11. 6. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem