Čaj za umiritev doše VATA, ajurvedski recept

foto:pixabay.com

VATA je energija gibanja. Ima značilnosti zraka. VATA je povezana z našo vitalno energijo. Gibanje energije je za bivanje nujno, saj omogoča prenos informacij. Na primer na nivoju celic je prenos informacij med celicami nujen, da lahko usklajeno medsebojno delujejo, da prenašajo zaznane informacije živčnemu sistemu, ta pa informacije razporeja kjer je potrebno. Zato VATA energija ureja gibanje v telesu tako gibanje telesa kot tudi gibanje misli in čustev, dihanje, gibanje krvi, gibanje vseh notranjih struktur, mižikanje z očmi, delovanje živčnega sistema.

Kadar je VATA energija v ravnovesju potem ima človek občutek lahkotnosti, veselja, svežine in vedrosti. Kadar je VATA energija v neravnovesju, potem je človek depresiven, bojazljiv, živčen, nepotrpežljiv. Telo je zategnjeno, morda se pojavljajo spazmi in krči v mišicah, deli telesa postanejo manj gibljivi in boleči.

Kadar zaznate katero izmed zgoraj naštetih težav, je čas za Čaj za umiritev VATA.

SESTAVINE
¼ žličke drobno narezanega ingverja
¼ žličke zdrobljenega kardamoma
¼ žličke cimeta v koščkih
¼ žličke ajwain
1 skodelica vode

PRIPRAVA:
Zavri vodo z vsemi sestavinami. Ko zavre, odstavi od ognja in pusti stati pokrito nekaj minut. Po okusu sladkaš z naravnim sladkorjem.

NA NOTRANJI MIR!

O Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: