Išči
Generic filters
Čudežni hidrolati
Čudežni hidrolati

Čudežni hidrolati

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Sonja Križaj Zuhair
X

Spremljaj objave: Sonja Križaj Zuhair

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

O eteričnih oljih je že veliko napisanega, veliko manj pa o hidrolatih, ki so ravno tako čudežni, naravni in brez njih si težko predstavljamo odlično naravno aroma kremico, tonik ali aroma pripravek za energetsko čiščenje prostora.

Kaj so hidrolati?

Hidrolati se pridobivajo ob destilaciji rastlinskega materiala, iz katerega se pridobivajo eterična olja. Z destilacijo se pridobi dva proizvoda, eterično olje in hidrolat.

Hidrolati imajo širok spekter uporabe in brez njih si kozmetičnih pripravkov sploh ne moremo predstavljati. Z njimi lahko negujemo kožo, uporabimo jih lahko za krepitev imunskega sistema.

V zgodovini so hidrolate uporabljali in v nekaterih obdobjih celo bolj cenili kot eterična olja. Poznamo dodajanje hidrolata vrtnice jedem, ali priprava kave na »dišeči vodi« v arabskem svetu.

Hidrolati so vsestranski, lahko ga uporabljate vedno in povsod. Lastnosti hidrolata so vezane na lastnosti materiala katerega produkt so; npr. hidrolat vrtnice ima podobne lastnosti kot eterično olje vrtnice.

Hidrolate lahko uporabljate same ali pa jih razredčimo, glede na vaš tip kože ali postopek, ki ga boste izvajali s hidrolatom. Steklenička hidrolata naj bo vaš vsakodnevni spremljevalec in popotnik.

V primeru, da čutite padec energije se lahko poškropite s hidrolatom vrtnice, kar vam bo dvignilo energetski nivo in obenem očistilo auro. V primeru, ko želimo prostoru dvigniti energetski nivo, lahko na hitro prezračimo prostor in ga s primernim hidrolatom poškropimo (pred sestanki, po napornih srečanjih, v prostorih kjer se počutite utesnjeno, …).

V izredno vročih dneh, se brez stekleničke hidrolata ne odpravljajte nikamor. Pripravek vas bo osvežil, dal vašemu obrazu zadostno vlago in energetsko uravnaval vašo auro.

Priprava:
1 liter destilirane vode (ali energetsko polne vode, potok, izviri) in 2-5 žlic hidrolata.


Pri nakupu hidrolata pa previdnost, hidrolati naj bodo kvalitetni, brez konzervansov in stabilizatorjev. Zanesljivi proizvajalci hidrolatov so tisti, katerim tudi zaupate pri nakupu eteričnih olj.

Avtor: Sonja Križaj Zuhair

foto: freedigitalphotos.net

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem