David Deida: "Moški ne upajte, da bo z žensko kdaj lažje"

David Deida: “Moški ne upajte, da bo z žensko kdaj lažje”

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
David Deida: "Moški ne upajte, da bo z žensko kdaj lažje" 1David Deida: "Moški ne upajte, da bo z žensko kdaj lažje" 1David Deida: "Moški ne upajte, da bo z žensko kdaj lažje" 1

Ženske pogosto preverjajo sposobnost svojih moških, da vztrajajo v svojem namenu in poslanstvu. Izzivajo jih, da čutijo svojo svobodo in globino ljubezni ter tako ugotavljajo, ali so vredni zaupanja. Testiranje ima lahko obliko pritoževanja, izzivanja, spremembe mišljenja, dvomov v moškega, odvračanja pozornosti in celo bolj ali manj premetenega podcenjevanja partnerjevega poslanstva. To se nikoli ne konča in nikoli ne postane lažje.

Moški mora razumeti in ceniti, da ženska preizkuša njegovo moč, celovitost in odprtost, ker hrepeni po njegovi najgloblji resnici in ljubezni.

Ko moški raste, raste z njim tudi žensko preizkušanje.

Vaše življenje je bodisi preizkušnja, bodisi praznovanje. Enako velja za vsak trenutek, ki ga preživite z žensko, le podvojeno. Že sam obstoj žensk je za moškega preizkušnja. Eden največjih ženskih užitkov v intimnem odnosu je izzivanje moškega in nato uživanje v občutku njegove moči, ko ga izzivanje ne iztiri.

Za žensko je najbolj erotičen trenutek, ko začuti, da ste Šiva, božanski moški: miren, poln ljubezni, popolnoma prisoten in prodoren. Ne more vas premakniti, ker ste že, kar ste. Z njo ali brez nje. Ne more vas prestrašiti in odgnati, ker ste z ljubeznijo pogumno prodrli do nje ter zavzeli njeno srce in telo. Ne more vas zmotiti, ker ste osredotočeni na resnico in ne nasedate njenim zvijačam. Popolnoma vam lahko zaupa, ker v vas čuti neskončno ljubezen in svobodo. Lahko se preda praznovanju ljubezni in opusti preizkušanje.

Zakaj je takšna? Samo zato, ker želi razvrednotiti vaš uspeh? Nikakor! Izziva vas, ker ji je figo mar za vaš uspeh, saj ji je bolj pomembno, da ste svobodni in polni ljubezni. Ker če ste svobodni in ljubezni polni, vas nič, kar bo rekla, ne bo spravilo iz tira. Vedeti hoče, da ste nezlomljivi, zato vas dregne v šibko točko.

Noče vas prizadeti, čutiti želi Šivo, božanskega moškega v vas. Čutiti želi vašo moč.

Zelo zahtevno je biti tako svoboden in v trenutkih slabosti si boste želeli, da bi bila vaša ženska manj zahtevna. A če hočete živeti polno življenje, premikati meje in rasti skozi izzive, cenite njeno preizkušanje. Morda vam ni čisto všeč. A zagotovo si ne želite, da bi bila zadovoljna s tipom moškega, katerega sreča je odvisna od njenega odobravanja. Ko ste usklajeni s svojim poslanstvom, ste sami po sebi srečni. Tudi ko nastopijo slabi časi. Ne potrebujete ženske roke, da bi izpolnili svoje poslanstvo. 

Šibkejša ženska se morda zadovolji s šibkim moškim in služi njegovi potrebi, da se počuti kot priden fantek. Toda dobra ženska moškemu ne dopušča otročjih potreb, ujčkanja, zbiranja vse večjih igrač in zmagovanja v otročjih igrah. Dobra ženska ljubi otroka v vas, a si hkrati želi, da vas v življenju vodi globoka resnica, ne pa nezaceljena rana iz otroštva. Čutiti hoče, da ste v bistvu prerasli potrebo po slavi in drugih igračah. Ženska želi čutiti rastočo moč vaše resnice.

Povzeto iz knjige Pot odličnega moškega >>

Ali ti je bil članek v pomoč?

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Deli to s prijateljem