Deva Premal & Miten: Njuna glasba je izraz duhovne predanosti

Deva Premal in Miten sta popotnika, ki prinašata starodavno zdravilno moč mantre in čantinga v 21. stoletje. Njuni koncerti in delavnice so več kot glasba, so povabilo v trenutek tišine in meditacije.

Njuna glasba je izraz duhovne predanosti. Skupaj živita in ustvarjata že od leta 1991.
Za sabo imata že 20 turnej po celem svetu in več kot 1.000.000 prodanih CD-jev.

»Najina glasba izhaja iz meditacije in praznovanja življenja. Njen namen ni zabavati ljudi.« pravi Miten
To kar želita Deva in Miten podeliti svetu, je izraženo v preprosti viziji: “Vsakdo, ki govori, lahko poje in vsakdo lahko skozi dih v telesu izkusi lastno božanskost.”
“Najina vizija, motivacija in življenjsko delo je ustvariti po svetu srečanja, kjer se ljudje družijo v praznovanju in meditaciji.”

Deva Premal je najbolj znana po CD uspešnicah z mantrami in čantanjem.
Njeni albumi The Essence, Love Is Space, Embrace, Dakshina in Moola Mantra so na vrhu popularnosti novodobnih lestvic po vsem svetu.

Miten, po rodu iz Anglije, je bil pevec in komponist že v 70-tih. Pozneje je odkril moč meditacije in zapustil svet rock'n rolla. Osredotočenost na duhovno pot se odraža v njegovih meditativnih, radostnih in senzualnih pesmih, ki so izšle na albumih Strength Of A Rose, Dance Of Life in Blown Away.

Album In Concert, sta posnela skupaj z Manosem, nadarjenim glasbenikom, virtuozom na bambusovi flavti. Manose, ki prihaja iz Nepala je njun večleten sopotnik na vseh koncertih.
Sledila sta še dva Devina albuma z mantrami: Mantras for Precarious Times in Mantras for turbulent times, ki ga je posnela s tibetanskim menihi.
Album Password odraža Devine besede: »Mantre so čarobna gesla, ki transformirajo posvetno v sveto.« Najnovejši album pa se imenuje A deeper light.

Kaj pravijo o njuni glasbi:

Eckart Tolle, duhovni učitelj in avtor knjige Zdaj: »To je resnični portal v sedanjost. Ko poslušaš to glasbo, se ti odpre sveti prostor, ki leži izza uma, na naraven in spontan način.«

Oboževalka njune glasbe, rock zvezda Cher, o enem prvih CD-jev The Essence: »To je moj najljubši CD za prakso joge.«

Anthony Robbins o CDju Songs For The Inner Lover: »Mogočno in strastno delo ljubezni, ki resnično nagovarja srce in premakne dušo. Oba, Sage in jaz, sva doživela blagoslov, ko se je ta glasba dotaknila najinega življenja.«

Gabrielle Roth: »Rada imam njuno glasbo. To je glasba zemeljskih angelov. Za poslušanje s tretjim ušesom.«

Brandon Bay o CDju Soul in Wonder: »Ta glasba je zelo tenkočutna, spletla si je pot v mojo dušo. Ob njeni lepoti ti zastane dih. Zame je to najbolj poseben album … Resnično, Bog je našel pot, da zapoje samega sebe.«

Obiskovalci koncertov: »Vsi trije ste čudoviti. Hvala vam. Prišla sem zaradi pesmi »In the Light of Love« – v svetlobi ljubezni. Vidim, da vi to živite.«
»Navdihujoča in duhovna glasba. Čanti iz različnih tradicij in vmes globoka, meditativna tišina. To je bil zame najboljši koncert.«

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: