EFT – Emotional Freedom Techniques

EFT - Emotional Freedom Techniques
EFT - Emotional Freedom Techniques

EFT je tehnika čustvenega osvobajanja.

Je čustvena različica akupunkture, kjer stimuliramo določene meridiane, s tem ko z prsti tapkamo po meridianih. Meridiani so energijski centri ali kanali. Telesno ravnovesje oz. zdravje in harmonijo je moč doseči le, če se ta energija neovirano pretaka po meridianih. Čim je kroženje in pretakanje kakorkoli ovirano, se pojavi neravnovesje v telesu in posledično bolezen.

EFT tehniko je razvil Gary Craig, za osnovo te tehnike pa se je opiral na tehniko TFT, ki jo je razvil dr. Roger Callahan. Gary Craig je poenostavil TFT in nastala je tehnika EFT.

EFT tehnika nam pomaga, da se znebimo negativnih čustev. Razlog čustvenih težav pa so neuravnotežene energije meridianov. EFT odstrani energijske blokade in omogoči pretok energije, s tem pa dosežemo čustveno razbremenitev.

Terapevtske procese, ki trajajo mesece, lahko z EFT tehniko razrešimo v parih urah ali celo minutah.
Pri čustvenem stresu, ki pripelje tudi do bolečin in bolezni, je EFT tehnika v veliko pomoč, saj zagotavlja, da fizična bolečina preneha.

Kot dodatno pomoč, lahko naredimo ogromen napredek, če v naše čustveno zdravljenje (terapevtsko zdravljenje) vključimo tudi EFT tehniko. Namesto mesecev ali celo let terapevtskih pogovorov, nam EFT lahko pomaga v eni ali dveh seansah.

Ko se rešimo čustvenih težav, se tudi fizično stanje začne izboljševati. Glavoboli, bolečine v zgornjem ali spodnjem delu hrbtenice in druge bolečine izginejo ali so znatno manjše. Naša vizija, cilji postanejo bolj jasni in vsakodnevni stres ne vpliva na nas več toliko kot je prej.

EFT tehniko lahko uporabimo povsod. To je ena najlepših stvari te tehnike. Uporabimo isti osnovni postopek za npr. strah pred nastopanjem v javnosti, kot za izboljšanje rezultata v določenem športu. Tehniko lahko uporabimo tako za prehlad kot za težje kronične bolezni.

EFT tehnika je preprosta in se je lahko nauči vsak. Uporabljamo jo lahko tudi sami doma.

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: