Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Elementarna energija kristalov

Spremljaj objave: Matjaž Bogdan Zepan
X

Spremljaj objave: Matjaž Bogdan Zepan

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Element OGENJ: ta element ima lastnosti toplote in širjenja, je aktivna oblika energije, torej jang ali nosilec pozitivne energije glede na polarnost (jin-jang).Pri energijski razporeditvi glede na energijske centre – čakre, v tretje čakri – solarnem pleksusu prevladuje energija elementa ognja.Element VODA: voda ima lastnost hladu in krčenja in je popolno nasprotje ognju. Tako je voda po polarnosti negativna energija – jin, prevladuje pa v 2. sakralni ali spolni čakri.Element ZRAK: tretji element, ki je nastal iz akaše, je element zraka, ki je nekakšen posrednik med osnovnima elementoma, s katerima je bilo vse zgrajeno, torej vode in ognja. Ognjena lastnost zraka je toplota, vodna pa vlažnost. Njegova energije je nevtralna, pozitivni aspekt je porajanje življenja, negativni pa rušilna polarnost. Četrta – srčna čakra je tisti center, v katerem prevladuje element zraka.Element ZEMLJA: zemlja je nastala iz medsebojnega delovanja prejšnjih treh elementov ter vsebuje lastnosti vseh treh, tako ognja, vode in zraka. S tem daje ostalim trem elementom konkretno obliko, obenem pa omejuje njihovo delovanje, saj ima posledično nastanek prostora, teže, časa itd… Zemlja je torej po polarnosti vsota štirih elementov in kvalitet, čeprav jo večinoma glede na sestavo in teksturo (po Kitajski in Japonski filozofiji) za negativno polariziran element, ker v zgornjih slojih (litosfera – od 5 do 130 km) vsebuje daleč največ vode, šele potem zraka, medtem, ko je element ognja prisoten šele v zunanjem in notranjem jedru globoko pod površino zemlje. Prav tako lahko upoštevamo, da več kot 70 % zemeljske površine prekriva voda v obliki morij, rek, jezer itd…Torej jo bomo v osnovi jemali kot element negativne polarizacije. Energija elementa zemlje prevladuje v prvi – korenski čakri.
Mogoče te zanima  Kaj je kristaloterapija
Moramo pa se zavedati, da sta osnovna ali prava le prva dva elementa: ogenj in voda, medtem ko ostala dva povezujeta (združujeta – zemlja ) ali pa posredujeta (zrak) med obema polarnostima, jang – pozitivnim in jin – negativnim energijskim konceptom glede harmonije. Prav tako moramo vzeti v obzir, da vsak element, tako tudi ogenj in voda vsebujejo tako pozitivno, kot tudi negativno polarnost, aktivno ali pasivno obliko elementa. Glede na bazično energijo pa jih opredeljujemo kot jin( magnetna energija) in jang (električna energija), ali pa nevtralen, oziroma tudi združujoč učinek.Minerali, kristali se energijsko delijo po elementih, nekateri vsebujejo le enega, večina pa (glede na kristalizacijo, barvo, sestavo…) dva in celo tri energijske komponente. V spodnjih tabelah jih bom razdelil po elementarni energiji, tako da se bomo lahko v osnovi znašli glede odločanja o potrebah uporabe posameznega kristala. Energija elementov: OGENJ / ZEMLJA / ZRAKGROSULAR (granat) TANZANIT (zoisit z rubinom) RODONITEnergija elementov: VODA / ZEMLJA / ZRAK VARISCITUNIVERZALNI KRISTALI: KAMENA STRELA (kremen) STAVROLIT HIASTOLITTi kristali združujejo energijo vseh elementov in na podlagi tega, jih lahko uporabljamo v smislu zaščite, uravnovešanja – harmoniziranja energijskih centrov, teles itd…Ti kristali so najbolj primerni za programiranje, vstavljanje določenega programa – „namena“ v kristal, ki na podlagi tega procesa nato poudarja in energijsko podpira določen namen, željo, program.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem