Elementarna energija kristalov

Elementarna energija kristalov
Elementarna energija kristalov

Element OGENJ: ta element ima lastnosti toplote in širjenja, je aktivna oblika energije, torej jang ali nosilec pozitivne energije glede na polarnost (jin-jang).

Pri energijski razporeditvi glede na energijske centre – čakre, v tretje čakri – solarnem pleksusu prevladuje energija elementa ognja.

Element VODA: voda ima lastnost hladu in krčenja in je popolno nasprotje ognju. Tako je voda po polarnosti negativna energija – jin, prevladuje pa v 2. sakralni ali spolni čakri.

Element ZRAK: tretji element, ki je nastal iz akaše, je element zraka, ki je nekakšen posrednik med osnovnima elementoma, s katerima je bilo vse zgrajeno, torej vode in ognja. Ognjena lastnost zraka je toplota, vodna pa vlažnost. Njegova energije je nevtralna, pozitivni aspekt je porajanje življenja, negativni pa rušilna polarnost. Četrta – srčna čakra je tisti center, v katerem prevladuje element zraka.

Element ZEMLJA: zemlja je nastala iz medsebojnega delovanja prejšnjih treh elementov ter vsebuje lastnosti vseh treh, tako ognja, vode in zraka. S tem daje ostalim trem elementom konkretno obliko, obenem pa omejuje njihovo delovanje, saj ima posledično nastanek prostora, teže, časa itd…
Zemlja je torej po polarnosti vsota štirih elementov in kvalitet, čeprav jo večinoma glede na sestavo in teksturo (po Kitajski in Japonski filozofiji) za negativno polariziran element, ker v zgornjih slojih (litosfera – od 5 do 130 km) vsebuje daleč največ vode, šele potem zraka, medtem, ko je element ognja prisoten šele v zunanjem in notranjem jedru globoko pod površino zemlje. Prav tako lahko upoštevamo, da več kot 70 % zemeljske površine prekriva voda v obliki morij, rek, jezer itd…Torej jo bomo v osnovi jemali kot element negativne polarizacije. Energija elementa zemlje prevladuje v prvi – korenski čakri.

Moramo pa se zavedati, da sta osnovna ali prava le prva dva elementa: ogenj in voda, medtem ko ostala dva povezujeta (združujeta – zemlja ) ali pa posredujeta (zrak) med obema polarnostima, jang – pozitivnim in jin – negativnim energijskim konceptom glede harmonije. Prav tako moramo vzeti v obzir, da vsak element, tako tudi ogenj in voda vsebujejo tako pozitivno, kot tudi negativno polarnost, aktivno ali pasivno obliko elementa. Glede na bazično energijo pa jih opredeljujemo kot jin( magnetna energija) in jang (električna energija), ali pa nevtralen, oziroma tudi združujoč učinek.

Minerali, kristali se energijsko delijo po elementih, nekateri vsebujejo le enega, večina pa (glede na kristalizacijo, barvo, sestavo…) dva in celo tri energijske komponente. V spodnjih tabelah jih bom razdelil po elementarni energiji, tako da se bomo lahko v osnovi znašli glede odločanja o potrebah uporabe posameznega kristala.
Energija elementov: OGENJ / ZEMLJA / ZRAK

GROSULAR (granat)
TANZANIT (zoisit z rubinom)
RODONIT

Energija elementov: VODA / ZEMLJA / ZRAK
VARISCIT

UNIVERZALNI KRISTALI:
KAMENA STRELA (kremen)
STAVROLIT
HIASTOLIT

Ti kristali združujejo energijo vseh elementov in na podlagi tega, jih lahko uporabljamo v smislu zaščite, uravnovešanja – harmoniziranja energijskih centrov, teles itd…Ti kristali so najbolj primerni za programiranje, vstavljanje določenega programa – „namena“ v kristal, ki na podlagi tega procesa nato poudarja in energijsko podpira določen namen, željo, program.

Avtor: Matjaž Bogdan Zepan

 

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: