torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Elementarna energija kristalov

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Element OGENJ: ta element ima lastnosti toplote in širjenja, je aktivna oblika energije, torej jang ali nosilec pozitivne energije glede na polarnost (jin-jang).

Pri energijski razporeditvi glede na energijske centre – čakre, v tretje čakri – solarnem pleksusu prevladuje energija elementa ognja.

Element VODA: voda ima lastnost hladu in krčenja in je popolno nasprotje ognju. Tako je voda po polarnosti negativna energija – jin, prevladuje pa v 2. sakralni ali spolni čakri.

Element ZRAK: tretji element, ki je nastal iz akaše, je element zraka, ki je nekakšen posrednik med osnovnima elementoma, s katerima je bilo vse zgrajeno, torej vode in ognja. Ognjena lastnost zraka je toplota, vodna pa vlažnost. Njegova energije je nevtralna, pozitivni aspekt je porajanje življenja, negativni pa rušilna polarnost. Četrta – srčna čakra je tisti center, v katerem prevladuje element zraka.

Element ZEMLJA: zemlja je nastala iz medsebojnega delovanja prejšnjih treh elementov ter vsebuje lastnosti vseh treh, tako ognja, vode in zraka. S tem daje ostalim trem elementom konkretno obliko, obenem pa omejuje njihovo delovanje, saj ima posledično nastanek prostora, teže, časa itd…
Zemlja je torej po polarnosti vsota štirih elementov in kvalitet, čeprav jo večinoma glede na sestavo in teksturo (po Kitajski in Japonski filozofiji) za negativno polariziran element, ker v zgornjih slojih (litosfera – od 5 do 130 km) vsebuje daleč največ vode, šele potem zraka, medtem, ko je element ognja prisoten šele v zunanjem in notranjem jedru globoko pod površino zemlje. Prav tako lahko upoštevamo, da več kot 70 % zemeljske površine prekriva voda v obliki morij, rek, jezer itd…Torej jo bomo v osnovi jemali kot element negativne polarizacije. Energija elementa zemlje prevladuje v prvi – korenski čakri.

Moramo pa se zavedati, da sta osnovna ali prava le prva dva elementa: ogenj in voda, medtem ko ostala dva povezujeta (združujeta – zemlja ) ali pa posredujeta (zrak) med obema polarnostima, jang – pozitivnim in jin – negativnim energijskim konceptom glede harmonije. Prav tako moramo vzeti v obzir, da vsak element, tako tudi ogenj in voda vsebujejo tako pozitivno, kot tudi negativno polarnost, aktivno ali pasivno obliko elementa. Glede na bazično energijo pa jih opredeljujemo kot jin( magnetna energija) in jang (električna energija), ali pa nevtralen, oziroma tudi združujoč učinek.

Minerali, kristali se energijsko delijo po elementih, nekateri vsebujejo le enega, večina pa (glede na kristalizacijo, barvo, sestavo…) dva in celo tri energijske komponente. V spodnjih tabelah jih bom razdelil po elementarni energiji, tako da se bomo lahko v osnovi znašli glede odločanja o potrebah uporabe posameznega kristala.
Energija elementov: OGENJ / ZEMLJA / ZRAK

GROSULAR (granat)
TANZANIT (zoisit z rubinom)
RODONIT

Energija elementov: VODA / ZEMLJA / ZRAK
VARISCIT

UNIVERZALNI KRISTALI:
KAMENA STRELA (kremen)
STAVROLIT
HIASTOLIT

Ti kristali združujejo energijo vseh elementov in na podlagi tega, jih lahko uporabljamo v smislu zaščite, uravnovešanja – harmoniziranja energijskih centrov, teles itd…Ti kristali so najbolj primerni za programiranje, vstavljanje določenega programa – „namena“ v kristal, ki na podlagi tega procesa nato poudarja in energijsko podpira določen namen, željo, program.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij