Energijske vaje za pomiritev in sprostitev

Energijske vaje za pomiritev in sprostitev

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Poslovite se od stresa

Stres je nedvomno med pomembnejšimi dejavniki, ki vplivajo na nastanek bolezni sodobnega časa, saj se pogosto ne uspemo ustrezno odzivati in prilagajati natrpanim urnikom, velikim obremenitvam in hitremu tempu življenja.

Sledeče energijske vaje uporabite kadar koli se znajdete v stresnih okoliščinah, saj pričnejo delovati že po nekaj minutah – pozitivne učinke boste občutili nemudoma. Poleg tega lahko vaje naredite tudi, kadar sicer niste pod stresom, vendar si želite dodatne pomiritve in sprostitve.

Držanje nevrovaskularnih točk

Naše telo se na stres še vedno odziva tako, kot so se odzivala telesa naših prednikov pred milijoni let. Ob stresu se telo pripravi na beg ali boj, zaradi česar kri iz možganov hitro priteče v telo, da bi se lahko telo hitreje odzvalo. Nevrovaskularni prijem prekine tovrsten odziv boja ali bega in vrne kri v naše možgane, da lahko jasneje razmišljamo.

1. V sedečem ali ležečem položaju se prepustite stresu, ki ga občutite.
2. Palca položite na senca, blazinice prstov pa razporedite na čelo na predel nad obrvmi.
3. Nežno držite točke in globoko dihajte tako, da vdihujete skozi nos in izdihujete skozi usta. Točke držite, dokler ne občutite olajšanja (ponavadi 1–3 minute).

Druga možnost

Eno dlan položite na čelo, drugo pa na zadnji del glave. Nežno se dotikajte obeh delov in globoko dihajte, kot je opisano v točki 3.
energijske_vaje_1[1]Energijske vaje za pomiritev in sprostitev 1

Točka za zmanjševanje nervoze in strahu
Kadar občutite nervozo, anksioznost ali strah, pričnite masirati točko na hrbtni strani roke, ki se nahaja med četrtim in petim prstom na polovici razdalje med prsti in zapestjem. Pritiskajte ali trepljajte točko na eni ali obeh rokah, dokler se ne počutite bolje.
energijske_vaje_2[1]
Avtor: Nina Barbič, foto: Grega Žunič
www.viva.si

Deli to s prijateljem