Odpravite občutke jeze - Z energijsko medicino do ravnovesja

Odpravite občutke jeze – Z energijsko medicino do ravnovesja

Občutki jeze in nezadovoljstva nas lahko hitro ohromijo in nas dalj časa držijo v svojem primežu, zato je izredno pomembno, da znamo tovrstne občutke obvladati.

Pogosto se nam zgodi, da negativne občutke potlačimo ali jih skrivamo, kar je za naše duševno in telesno počutje dolgoročno še slabše. S tokratno vajo se boste naučili, kako je mogoče negativne občutke in občutke jeze “izpustiti” ter jih s posebnimi tehnikami odplakniti iz telesa.

tradicionalni kitajski medicini je znano, da čustvo jeze onemogoča normalno delovanje jeter, ki so med drugim zelo pomembna za čiščenje krvi. Kadar jetra blokira jeza, je torej tudi čiščenje telesa ovirano, zato prihaja do počasnega zastrupljanja. Ponavljajoči se občutki jeze lahko dolgoročno celo trajno okvarijo jetra, zato nam bo ob izvajanju naslednje vaje hvaležno vse telo, z notranjimi organi vred.

Izpihovanje strupov iz telesa (čas izvajanja: približno 2 minuti):

1. Stojte vzravnani, roke potisnite predse, pokrčite kolena in stisnite pesti. (slika 1)

2. Globoko vdihnite, roke dvignite nad glavo in jih nekaj časa držite v tem položaju. Prsti naj bodo ves čas pokrčeni v pest. (slika 2)Energijska_medicina_1_m[1]

3. Počasi spustite roke v ravnino oči in si predstavljajte, da se vsa jeza in občutki nemoči zbirajo v vaših pesteh.

4. Nato s sunkovitim gibom potisnite roke proti tlom in obenem razprite dlani, kot da izpuščate vse negativne občutke. Gib pospremite z glasom šuuuu. (slika 3)Energijska_medicina_2_m[1]

5. Vajo nekajkrat ponovite. Ne pozabite na globoko dihanje.

Avtor: Nina Barbič
www.viva.si

foto: Grega Žunič

Deli to s prijateljem