Osebna rast

Harmonija

Kako lahko pričakujemo harmonijo na globalnem nivoju, če je ne moremo ustvariti niti v najožjih in bližnjih odnosih? Ker posamezniki na tem prečudovitem planetu nismo v harmoniji med seboj v družini in v ostalih medsebojnih odnosih, to vpliva na celotno družbo. Ta vibracija neharmonije se namreč ne ustavi, ampak se pomika naprej v naš zunanji svet, katerega del smo.

Mogoče se vam zdi ta hip nemogoče doseči harmonijo z drugimi v tem svetu, ki ga večina dojema kot svet poln laži, zmede in bolečine. Odgovor je, NAJDITE HARMONIJO V SEBI!  Če boste našli mir in ravnovesje v sebi, bo to vplivalo na okolico, saj bo sprožilo val, ki se bo širil navzven. Če pa reagirate na »napačna« dejanja okoli sebe, niste v harmoniji v sebi, saj vas dejanja drugih nervirajo in motijo. Ste opazili, da včasih reagirate na isti način kot je tisto, kar prejemate in tako neharmonijo še krepite? In potem se sprašujete, kako za božjo voljo sem lahko miren, ko se vse to dogaja okoli mene?

Vedite, da si je vaša duša izbrala svojo pot ne glede na to, kaj so si izbrali in kaj delajo drugi. Vi ste odgovorni za svojo pot; ne za pot, ki jo izbirajo drugi. Vsak je odgovoren zase. Če ne najdete v sebi sočutja do tistih, s katerimi se ne strinjate, katerih pot ni enostavna in brez težav, saj ustvarjajo trpljenje in kaos, bo taka tudi vaša pot. Če bi bili pomirjeni s seboj, si ne bi izbirali trnave poti, ne bi izbirali »napačnih« dejanj. Najdite harmonijo v sebi skozi svoja dejanja ter z ljubečimi mislimi do drugih. Tudi to bo povzročilo val, ki se bo dotaknil vsakega na vaši poti in vplival na njih. Ko boste dosegli harmonijo v sebi, boste spreminjali življenja drugih. Vedno pričnite spreminjati svet pri sebi.

Če vas kdo s svojimi dejanji rahlo nervira, poskusite pogledati nanj kot na dušo s težkim potovanjem, kajti tisti, ki je našel notranji mir, ne bi nikoli škodoval drugim. Tako tudi vi ne boste škodovali drugim, ko boste našli svoj notranji mir. Če namreč opazite, da odbijate ljudi, ker ste neiskreni v svoji pretirani pozitivnosti in pompozni v poudarjanju, kako v ravnovesju ste, potem morate biti iskreni s seboj in se vprašati, zakaj tako vplivate na druge. Če bi bili v resnici pomirjeni s seboj, potem ne bi čutili potrebe, da se izpostavljate in dokazujete ves čas. Ne bi čutili nikakršne potrebe po potrjevanju, kako čudoviti in uspešni ste, kajti ljudje bi to vedeli avtomatično, brez da bi vi karkoli rekli, ker bi občutili vašo vibracijo, vašo energijo, ki bi se jih dotaknila.

Harmonijo ustvarja srednja pot. Prerastite pozitivno in negativno dojemanje sveta ter dozorite v nevtralnega opazovalca. Nevtralnost kot jo definira analitični, logični um nima nikakršne zveze z nevtralnostjo višjega zavedanja. Naš racionalni um vedno predalčka stvari in tisto, česar ne pozna, zavrača. Zanj obstaja le ali/ali … ali črno ali belo, ali desni ali levi. Ne iščite definicije nevtralnosti v slovarju, ampak v Srcu. Nevtralnost višjega zavedanja biva v neobremenjenosti, kjer čustvene navezanosti, zahteve po razlagah in pojasnjevanju, potrebe po dokazovanju svojega prav, želje po analiziranju ne obstajajo. Gre namreč za doživljanje sveta, ko se istočasno zavedamo s čim resoniramo oz. kam se nagibamo in ohranjamo nevtralno zaznavanje in občutenje sveta, kar pa je egu, ujetem v iluzijo dualizma in ločenosti, popolnoma nesprejemljivo.

Prepustite, da vas napolni Zavest Enosti in delajte tisto, kar vam prinaša veselje, kar vas navdihuje, kar ohranja vašo pristnost ter krepi povezanost z vsem, kar obstaja. Ne delajte stvari, ki bi jih obžalovali. Bodite v miru. Negujte ljubeče in nežne občutke, ki se bodo kakor valovi razlivali na druge in še množili lepe in nežne vibracije, ki jih oddajate. In tako se ustvarja in ohranja Harmonija.

Z Ljubeznijo, Estera Remec
www.estera.si


foto: www.freedigitalphotos.net

Tagi
Pokaži več

Estera Remec

Jaz Sem. Sem božansko bitje, kakor ste tudi Vi. In to je naše bistvo, vse ostalo je le paket, ki se ves čas spreminja. V igri življenja ima vsak svojo vlogo po lastni izbiri ter svobodno voljo, da jo kadarkoli tudi spremeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !