torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Kaj je avra?

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Avra ni le odsev fizičnega telesa, ampak je v biti fina energijska osnova oz. nekakšen kalup, ki omogoča nastanek in razvoj fizičnega telesa.

Je nekakšna informacijska atmosfera fizičnega telesa, preko katere smo v neprestani komunikaciji oz. izmenjavi informacij z vsem, kar nas obkroža.

Avra se razlikuje glede na zdravstveno stanje, spol, temperament, značilne barve pa imajo tudi posamezni deli telesa. V veliki meri izgubi svoj sijaj, kadar je človek nezavesten, pri nekaterih vrstah hipnotičnih stanj pa skoraj popolnoma izgine. Manjša širina in sijaj avre sta značilni tudi za ljudi s slabšimi mentalnimi sposobnostmi. Energijske spremembe, do katerih prihaja pri čustveno mentalni aktivnosti, se prenašajo v fizično telo. Če gre za ekstremno negativna čustva, npr. dolgotrajen strah, je lahko energija našega fizičnega telesa tako motena, da energijskega deficita ne moremo več kompenzirati s sprejemanjem zunanje življenjske energije in pride do resnih sprememb na fizični ravni. Z razmišljanjem in čustvovanjem torej neposredno sodelujemo pri nastanku bolezni, zametke bolezni pa lahko, kot barvno anomalijo v avri, zaznamo že mnogo prej, preden pride do spremembe zdravstvenega stanja na fizični ravni. Ob smrtni bolezni začne avra temneti in izgine, tik preden človek umre. Drugače pa je, kadar človek umre nasilne smrti. V takšnem primeru je avro moč zaznati še dalj časa po klinični smrti.

Avra sestoji iz več različno gostih avričnih teles, ki jih različne ezoterične tradicije obravnavajo različno natančno. Pogosto naletimo na delitev avre na sedem, pa tudi več plasti, osnovna delitev pa se nanaša na štiri avrična telesa: na eterično, čustveno, mentalno in duhovno telo.

ETERIČNO TELO
Je zasnovano enako kot fizično, saj vsebuje vse okončine in organe. Širi se približno 1 do 5 cm od fizičnega telesa, povezano je z njegovim delovanjem in telesnimi občutji. Ima funkcijo nadzora in vzdrževanja vitalnih biokemijskih procesov v fizičnem telesu. Energijske lastnosti eteričnega telesa so tesno povezane s fizično pojavo in zdravjem fizičnega telesa. Barva eteričnega telesa je pri nežnejših ljudeh modrikasta, pri fizično močnejših pa sivkasta. Eterično telo ob bolezni načeloma slabi, slabi pa ga npr. tudi zloraba alkohola. Ko je dovolj »načeto«, lahko začnejo v fizični svet alkoholika vdirati bitja iz astralnega sveta (delirium tremens).

ASTRALNO (ČUSTVENO) TELO
Meja astralnega telesa, ki je naslednja plast avre sega do 7,5 cm od fizičnega. Glede na to, da je to telo ključno povezano z našo zaznavo materialne realnosti oz. z našim čustvovanjem, ni presenetljivo, da je barva astralnega telesa zelo spremenljiva. Čista, močna čustva mu dajejo jasne, aktivne barve, čustvena zmedenost, strahovi, negotovost,…pa obarvajo astralno telo z nejasnimi, temnejšimi barvami. Ko spimo in sanjamo, se astralno telo loči od fizičnega, enako pa se zgodi tudi takrat, ko organizem ogroža kakšna od nevarnejših bolezni in ob nekaterih usodnih dogodkih, polnih čustvenega naboja.

V običajni fazi staranja, ko človek počasi izgublja energijo in nazadnje umre, paralelno slabi tudi astralno telo, ki ga običajno kmalu po smrti ni več mogoče zaznati. So pa tudi izjeme. Kadar npr. človek umre nasilne smrti in ga je tik pred smrtjo strah, kadar se v različnih okoliščinah bori za življenje (npr. utapljanje), pa tudi v primerih, ko je kdo na smrt bolan, pa ga sila skrbi, kaj bo npr. z njegovimi otroci, se lahko zgodi, da astralno telo »preživi« fizično smrt. To mu omogoči intenziven naboj čustvene energije pred smrtjo (strah…) Včasih ko bistveno zniža svoje vibracije, ga lahko zaznamo tudi vizualno, večkrat pa tudi z drugimi čutili. Takšni »astralni lupini« običajno pravimo duh.

MENTALNO TELO
Se širi od 7 do 20 cm od fizičnega telesa, je rumene barve, zlasti pa se širi in zjasni tedaj, ko je človek globoko zatopljen v misli. Velja pa seveda tudi obratno. Če je mentalno telo močno, je človek zelo razumen in intelektualno delo mu gre zlahka od rok. Kadar razmišljamo negativno, se v mentalnem telesu pojavijo temni toni, njegovo pulziranje pa ni več tako intenzivno.

DUHOVNO TELO
Je naslednja plast avre. Je posrednik med duhovnim in fizičnim telesom, gre pa za energijsko zelo fino telo, ki presega misli, čustva in oblike. Njegova velikost je premo sorazmerna z energijsko pretočnostjo fizičnega, eteričnega, astralnega in mentalnega telesa, na višjih ravneh pa deluje kot zavest o vseh prejšnjih inkarnacijah. Energijska čistost in pretočnost duhovnega telesa vpliva na kvaliteto odnosov, ki jih gojimo z bližnjimi, občutkom povezanosti z naravo, vesoljem ter duhovnimi in inspirativnimi doživetji.

Povzetek iz knjige Celostna bioterapija >>

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij