Zdravje

Kako naj vem ali sem zakisan?

Vzrok alergijam (cvetni prah, hrana…), vnetjem (dermatitis, glivice, šen, psoriaza…,) oslabljenemu imunskemu sistemu, endokrinim motnjam, depresiji, slabokrvnosti, prebavnim težavam, pogostim anginam, gripam, prehladom, glavobolom, astmi in bronhialnim težavam, nizkemu ali visokemu pritisku, debelosti in nezmožnosti dolgotrajnega shujšanja, bolečinam v mišicah, motnjah v spominu, ledvičnih in žolčnih kamnih …se skriva v našem črevesju.

Toksične bakterije iz črevesja prehajajo v krvni obtok in se širijo po našem telesu.

Ti toksini vplivajo na več organskih sistemov in v nekaterih primerih povzročajo smrtno nevarne bolezni.

Če imate toksinov v telesu preveč, se to zelo lepo pokaže z merjenjem Vašega pH-ja, ki je pri vseh okužbah in boleznih prekisel.

V kislem okolju pa se bakterije odlično počutijo, z veseljem se množijo in se širijo po Vašem telesu.

Bakterije je potrebno "pomoriti", to je edini način, kako se boste dolgoročno rešili težav. (antibiotiki pomorijo le simptome Vaše bolezni, vendar se bakterije z antibiotiki in drugimi zdravili le še bolj množijo)

Zakisanost telesa je zastajanje strupov v celicah, tkivih in v vseh naših organih, ki nastanejo zaradi vrenja nepravilne prehrane, stresa ter uporabe zdravil, antibiotikov in kontracepcijskih tablet.

BOLEZNI IN ZAKISANOST

Ko se telo prenasiči s kislinami, to povzroča številne (vse) bolezni.

Prav kislost telesa je tista, ki omogoča virusom, bakterijam in glivam, da se nemoteno množijo in da pričnejo povzročati zdravstvene težave.

ACIDOZA oz. ZAKISANOST je stanje prevelikih količin odpadnih kislin v telesu, ki nastajajo v tkivih in so glavni vzrok za nastanek vseh bolezni v telesu. Telesne tekočine stalno prehajajo skozi tkiva in odnašajo presežene količine odpadnih kislin. Naš organizem deluje tako, da odpadne kisline, ki jih ne more izločiti, ponovno vsrkava iz debelega črevesa, od koder jih preko jeter pošlje nazaj v krvni obtok in odloži v tkivih. V tkivih odložene odpadne kisline določajo, ali bo naš organizem zdrav ali bolan.

pH

ph(1)[1]

Ko smo zdravi ima naš pH vrednost 7.4

6.5 (malo kislo) in 4.5 (zelo kislo). Rakavi bolniki imajo vrednosti 4.5

Skoraj vse bolezni – vključno z rakom, hormonskimi motnjami, srčnimi boleznimi, osteoporozo, artritisom, žolčnimi in ledvičnimi kamni, propadanjem zob, depresijo, alzheimerjevo boleznijo… so posledice prekomerne kislosti v našem telesu.

Zakaj pride do zakisanosti ?

 • uživanje prekomerne količine hrane in hrane, ki telo zakisa – bakterije povzročijo vrenje, gnitje ter različne oblike bolezni
 • stres in pretirano ukvarjanje s športom
 • jemanje zdravil, kontracepcijskih tablet, antibiotikov

Za vzdrževanje stalnega kislinsko-bazičnega ravnotežja se mora višek kislin, ki nastane z dnevno zaužito prehrano, izločiti iz telesa.

Terapija za zakisanost

Uporablja se že stoletja v številnih kulturah po vsem svetu – razstrupljanje je počitek, čiščenje in negovanje telesa od znotraj navzven. Z odstranitvijo in odpravljanjem toksinov ter hranjenjem vašega telesa z zdravimi hranili, vam lahko razstrupljanje pomaga pri preprečevanju bolezni in obnovi vaših sposobnosti za ohranjanje optimalnega zdravja.

Razstrupljanje pomeni čiščenje krvi. To se počne predvsem z odstranjevanjem nečistoč iz krvi v jetrih, kjer se toksini izločajo iz telesa ter preko ledvic, prebavil, pljuč, limfe in kože. Vendar je normalno "filtriranje" in izločanje toksinov onemogočeno, kadar so ti sistemi ogroženi oz. so prenasičeni s toksini.

Razstrupljevalni program pomaga telesu pri naravnem procesu čiščenja z:

 • Spodbujanjem jeter in odplakovanjem strupov iz telesa
 • Spodbujanjem izločanja toksinov skozi črevesje, ledvice in kožo
 • Izboljšanjem krvnega obtoka
 • Z oskrbo telesa z zdravimi hranili

Znanstvene raziskave kažejo, da je razstrupljanje koristno za zdravje.

Danes je toksinov v okolju več kot kdajkoli prej, zato je razstrupljanje ključnega pomena za naše zdravje.

Razstrupljanje telesa se priporoča za številne simptome: nepojasnjena utrujenost, počasno izločanje, razdražena koža, alergije, vrečke pod očmi, napihnjenost, PMS, depresija, hormonske težave…

Načini za pomoč telesu pri razstrupljanju:

1. Jejte veliko vlaknin in ekološko pridelanega svežega sadja in zelenjave (pesa, redkev, artičoke, zelje, brokoli, morske alge in bazični prah so odlični pri razstrupljanju)

2. Zaščitite jetra z zelišči – regratove korenine, koprive, repinec, ovsena limonada, pegasti badelj, bazični prah, zeleni čaj

3. Vitamin C

4. Pijte vsaj dva litra vode na dan

5. Dnevno gibanje in sproščanje (joga, meditacija, hoja…)

6. Hidroterapija – najprej se stuširajte z zelo toplim tušem, nato s hladnim in to tri krat ponovite. Nato pojdite za 30 minut v posteljo.

7. Pojdite v savno.

OPOZORILO PRI VSAKEM ALTERNATIVNEM ZDRAVLJENJU:
Če poskušamo uničiti toksične bakterije na hiter način, bi samo poslabšali stanje. Te bakterije so zelo trdožive. Ko jih ubijete, se iz njih sprostijo proteini in strupene snovi, ki utegnejo sprožiti odgovor obrambnih celic. Ta proces boste občutili kot začasno poslabšanje simptomov, ki jih imenujejo tudi herxheimerjeva reakcija.

Ne ustrašite se, to je le znak, da se Vaše telo uspešno čisti !

Vaše mrtve, toksične bakterije se morajo nekako izločiti iz Vašega telesa in začetno poslabšanje je le odličen pokazatelj, da zelišča, kapljice ali kreme delujejo.

Začetni znaki zdravljenja Vašega telesa so lahko:

 • močna utrujenost, glavoboli
 • alergijske reakcije (srbečice, izpuščaji…)
 • poslabšanje dosedanjih simptomov
 • bolečine v želodcu, slabost, močnejša menstruacija
 • povišana temperatura

Vse to je le dober znak, da zeliščni pripravki odlično opravljajo svoje delo in dobesedno uničujejo toksične bakterije po Vašem telesu.

Bakterije množično "umirajo" in Vaše telo to odmiranje zaznava na različne načine – energijsko, jetra in vranica se spopadata z velikimi količinami "smeti"- odmrlih bakterij… vse to pa Vas seveda dodatno obremeni in utrudi.

V tem času je zelo pomembno, da ne prenehate z uživanjem zelišč ali z mazanjem z naravnimi kremami, ker bi celoten proces čiščenja Vašega telesa le zaustavili in bi se bakterije ponovno začele množiti. Raje popijte še kakšen kozarec vode ali dober probiotik.

Nadaljevati morate s terapijo, morda lahko le nekoliko zmanjšate odmerek.

Po rednem nadaljevanju terapije se bodo kmalu pokazali znaki izboljšanja, ki bodo dolgotrajni… utrujenost, alergije, vnetja, prebavne težave, bodo minila, počutili se boste bolje kot kdajkoli, hitreje boste shujšali, predvsem pa se boste rešili tudi številnih drugih težav in Vaša naravna odpornost se bo močno izboljšala.

Seveda je čas stanje poslabšanja simptomov odvisen od vsakega posameznika, glede na Vaša leta, pretekle prekrške, kronična obolenja oz. od tega, kako razširjene so toksične bakterije v Vašem telesu.

Predvsem bodite potrpežljivi in ne pričakujte čudežev čez noč, kajti tudi toksične bakterije se v Vašem telesu niso razmnožile čez noč, vendar so se nalagale, množile in Vam povzročale bolezni in težave kar nekaj let.

In ne pozabite na veliko popite nesladkane tekočine.

Na tak način boste dolgoročno zagotovo premagali nadležne bakterije in boste zaživeli polno, zdravo in veselo življenje.

Bazični prah pomori toksine od znotraj, tam, od koder prihajajo.

Zmešan je iz Neema, ječmenove travam jedilne konoplje in drugih zelišč, ki pomorijo bakterije rodov:
Streptokokov (angine, gripe, šen…)
Trichophyton – atletsko stopalo
Epidermophyton – koža, nohti…
Microsporum – lasje, koža…
Trichosporon – prebavni trakt
Geotrichum -bronhiji, pljuča, sluznice…
Candida – usta, pljuča, črevesje, vagina
MRSA(sepsa)
Helicobacter pylori (razjede na želodcu, bolezni prebavil, astma in bronhialne bolezni),…

Poleg tega uživajte veliko sveže, lokalne zelenjave in sadja, dovolj "zdravih" maščob, polnozrnatih žitaric, veliko vlaknin, popijte veliko vode in se dnevno gibajte na "svežem" zraku…

Vse to bo Vašemu telesu pomagalo pri ponovni vpostavitvi bazičnosti in bo poskrbelo za zdravje Vašega imunskega sistema.

Tako se boste veliko lažje borili proti številnim boleznim, ki nas napadajo.

Avtor: Alja Dimic – nutricionistka
www.holistic.si

foto: Freedigitalphotos

Tagi
Pokaži več

Alja Dimic

Certificirana prehranska terapevtka, (NTP- Nu- tritional Therapist Practitioner).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !