sobota, 28 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Kar dajemo, to se nam vrača

Kristali Kristali Kristali
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Povzetek iz knjige Ozdravite!, Louise L. Hay

Kaj verjamem?

Življenje je v resnici zelo preprosto. Kar dajemo, to se nam vrača. Kar mislimo o sebi, postane za nas resnica.

Vsaka naša misel ustvarja našo prihodnost. Vsak od nas s svojimi mislimi in občutji ustvarja svoje izkušnje. Naše izkušnje oblikujejo misli, ki se nam pojavljajo, in besede, ki jih izgovarjamo.

Ustvarjamo položaje in nato se svoji moči odrekamo s tem, da za svoje frustracije krivimo druge. Noben človek, noben kraj ali stvar nima nikakršne moči nad nami, saj smo sami tisti, ki ustvarjamo z mislimi. Kadar bomo v duhu ustvarjali mir, harmonijo in ravnovesje, bodo ti napolnjevali tudi naše življenje.

Različne vrste prepričanja ustvarijo povsem različne izkušnje. Kar verjamemo o sebi in o življenju, postane za nas resnica.

Stvarstvo nas popolnoma podpira v sleherni misli, za katero se odločimo in ji verjamemo

Z drugimi besedami, podzavestni um sprejema vse, kar se odločimo verjeti. Obe izjavi sporočata, da tisto, kar verjamem o sebi in življenju, zame postane resnica. Vaše prepričanje o sebi in življenju za vas postane resnica. In naše možnosti, kaj izbrati za svoje prepričanje, so neomejene.

Stvarstvo nas nikdar ne obsoja ali kritizira

Le ceni nas toliko, kolikor se sami, in nato odrazi naše življenjsko prepričanje. Če želim verjeti, da je življenje samotno in da me nihče ne mara, bom to izkusila v svojem svetu.

Če pa sem pripravljena spremeniti to prepričanje in si zatrditi: ‘Ljubezen je vsepovsod, sem ljubeča in ljubljena’, vztrajati pri tej afirmaciji in jo pogosto ponavljati, bo to zame postala resničnost. Potem bodo v moje življenje stopili ljubeči ljudje, ljudje, ki so že v mojem življenju, bodo postali bolj ljubeči do mene in sama bom zlahka izražala ljubezen do drugih.

Večina od nas goji nespametne predstave o tem, kdo smo, in preštevilna okorela pravila, kako naj bi živeli.

To ni mišljeno kot kritika, saj v tem trenutku vsakdo ravna po svojih najboljših močeh. Če bi vedeli več, če bi bolje razumeli in se bolj zavedali, bi ravnali drugače. Prosim, ne omalovažujte se zaradi tega, da ste, kjer ste. Priznajte si to. »Moški ne jočejo!«, »Ženske ne znajo ravnati z denarjem!« Kako omejujoči prepričanji.

Točka moči je vselej v sedanjem trenutku

Vse dogodke, ki so se vam zgodili v življenju do tega trenutka, so ustvarili prepričanje in misli, ki ste jih imeli v preteklosti. Ustvarile so jih misli in besede, ki ste jih uporabili včeraj, prejšnji teden, prejšnji mesec, lani, pred desetimi, dvajsetimi, tridesetimi, štiridesetimi ali več leti – odvisno, koliko ste stari.

Kakor koli, to je vaša preteklost. Minila je in z njo ste opravili. V tem trenutku je pomembno, kaj mislite, verjamete in izrekate prav zdaj, kajti te misli in besede bodo ustvarile vašo prihodnost. Vaša točka moči je v sedanjem trenutku in oblikuje izkušnjo jutrišnjega dne, naslednjega tedna, naslednjega meseca, naslednjega leta itn.

Morda se zavedate misli, ki jo imate ravno v tem trenutku. Je negativna ali pozitivna? Si želite, da bi ta misel ustvarjala vašo prihodnost? Le opazujte in se zavedajte.

Edino, kar sploh je v naših rokah, je misel, in misel je mogoče spremeniti

Ne glede na to, za katero težavo gre, so naše izkušnje le zunanji izraz misli. Celo sovraštvo do sebe je le sovraštvo do misli, ki jo imate o sebi. V vas je misel, ki pravi: Slab človek sem. Ta misel ustvarja občutek in temu občutku verjamete. Če te misli ne bi imeli, ne bi imeli niti tega občutka. In misli je mogoče spremeniti.

Spremenite misel in občutek bo gotovo minil. S tem bi vam rada le pokazala, od kod pridobimo tako veliko tega, kar verjamemo. Pa ne uporabimo te informacije zgolj kot izgovor, da bi obstali v svoji bolečini. Preteklost nima nad nami nikakršne moči.

Ni pomembno, kako dolgo gojimo neki negativen vzorec. Točka moči je v sedanjem trenutku. Kako čudovito spoznanje! Osvobajati se lahko začnemo v tem trenutku!

Verjemite ali ne, svoje misli izbiramo

Morda smo navajeni, da imamo vedno znova in znova iste misli, tako da nimamo občutka, da bi jih izbirali. Na začetku smo jih izbrali. Lahko se odločimo, da določenih misli ne bomo gojili. Poglejte, kako pogosto ste zavrnili pozitivno misel o sebi. Ravno tako se lahko odrečete negativnim mislim o sebi.

Bolj kot smo nastrojeni proti sebi in bolj kot se obtožujemo, manj gladko nam teče življenje. Čim manj sovraštva do sebe in krivde je v nas, bolje nam gre na vseh ravneh.

Povzetek iz knjige Ozdravite!, Louise L. Hay

  • Članki
Avatar of Louise L. Hay
Louise Hay nedvomno lahko prištevamo med začetnike gibanj za samopomoč. S svojo neomajno ljubeznijo in vero v pozitiven pristop k življenju, pomaga neštetim ljudem razkrivati in izkoriščati potencial lastnih ustvarjalnih moči za osebno rast in samozdravljenje.
follow me

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Komentarji 1

  1. Avatar of Tomi ogrinc Tomi ogrinc says:

    Amen amen hvala, ker živim !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij