torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Kdo bo spremenil svet

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Klimatske spremembe so lahko usodne za človeštvo, nam govorijo strokovnjaki. Nekateri pravijo, da jih je povzročil človek, drugi pravijo, da so preprosto del naravnih ritmov. Dejansko niti ni tako bistveno, kdo jih je povzročil, najpomembnejše vprašanje je, ali zmoremo zaupati sami sebi, da jih lahko ustavimo ali pa se jim ustrezno prilagodimo. Ne kot politiki, gospodarstveniki, znanstveniki in ekologi – ampak preprosto kot ljudje, kot skupnost, kot družba.

Ni skrivnost, da sedanja klimatska sprememba ni prva v zgodovini. Ljudje so že večkrat preživeli obdobja znižane ali povišane temperature. Včasih so se le vdali v usodo in potrpeli, včasih pa so se drznili spremembam odločno postaviti po robu.

V tej knjigi boste spoznali deklico Anasto, ki je pred mnogimi tisočletji ustavila ledenik. To veliko dejanje majhnega otroka nosi mnoga pomembna sporočila, zelo aktualna za naš planet, na katerem strmo naraščajoče število ljudi vse bolj in bolj izžema naravne vire ter degradira naše življenjsko okolje.

Pri iskanju rešitev smo se navajeni ozirati k tehniki in znanosti. Čarobnost Anastinega dejanja je v preprostosti in neposrednosti: človeku je dano najmočnejše orodje v vesolju – misel. Če jo preda tehnokratskim silam, si odvzame vso moč. Da povrne misli izvorno moč, jo mora postaviti v čim bolj popolno naravno življenjsko okolje. Za to pa se je treba odločno obrniti in stopiti v drugačno smer kot večina.

Več v knjigi ANASTA, Zbirka Zveneče cedre Rusije

Nekateri posamezniki in skupine že hodijo v drugačni smeri. Morda jih zdaj večina še zasmehuje, toda ena stvar je gotova — klimatskih sprememb ne bodo preprečili usodi prepuščeni ciniki. Prav tako ne bodo prav veliko naredili v laboratorijih sedeči znanstveniki, ki so povsem razdrobili stvarnost in se umsko zapletajo v lastnih teorijah; težko je kaj oprijemljivega pričakovati od politikov, ki rešujejo lupino Titanika (denarni sistem, gospodarsko rast in, na splošno, status quo), namesto da bi reševali ljudi, družbene vezi in življenje kot tako.

Rešitev je v ljudeh, ki poznajo Zemljo, ker na zemlji živijo, ker se je dotikajo z bosimi stopali, ker pijejo vodo, ki prihaja iz njenih neder, ker so na Njej doma. Ti ljudje uživajo v razkošju preprostosti, v uglašenosti z naravnim okoljem in izostrenosti čutil, ki ga ta uglašenost prinaša. Morda so ti ljudje za zdaj še nevidni, toda ko bomo prišli do svetle prihodnosti človeštva – ki je pravzaprav edina alternativa tehnogeni kataklizmi in je torej naša edina opcija – bo trajnostna družba, ki jo bomo skupaj zgradili, prav tem prvim »drugačnežem« rekla hvala. Njim bodo posvečeni živi spomeniki v obliki rodovnih prostranstev, ki bodo spremenili planet v velikanski rajski vrt.

Večino velikih premikov v zgodovini je sprožil en sam človek. Včasih tudi otrok. Ne iz strahu ampak iz globokega vedenja, kako je prav, kako bi moralo biti. Ko se bo takšno vedenje zakoreninilo v množici ljudi, se nam ne bo več treba truditi, da bi pokončali grozečo pošast klimatskih sprememb, onesnaženja, ekonomske krize, lakote in revščine. Ne bomo se borili proti zlu. Gradili bomo dobro. In če se takrat odločimo podati tudi v vesolje, se bodo zvezde in planeti razveselili, saj bomo dobro ponesli tudi tja.

Predgovor Nare Petroviča iz knjige Anasta

Več v knjigi ANASTA, Zbirka Zveneče cedre Rusije, sedaj 20% popust

Ljubiteljem knjig Anastasija pa je končno na voljo prenovljena in izbrušena različica legendarne prve knjige Anastasija – Zbirka zveneče cedre Rusije, I. knjiga ANASTASIJA

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij