Ljubeča energija Vesolja nas podpira cel čas

Ljubeča energija Vesolja nas podpira cel čas

»Srečnost, varnost in zaupanje, po katerih hrepenimo, ležijo v naši zaobljubi ljubezni.«
Gabrielle Bernstein

Iluzija duhovnega razcveta

V knjigi Vesolje vas podpira avtorica Gabrielle Bernstein iskreno spregovori o iluziji duhovnega razcveta, ki ga spontano doživljamo takrat, ko nam vse v življenju teče kot po maslu in mislimo, da nas nič več ne more spraviti iz tira. Potem nas življenje preseneti in pokaže, da nismo tako zelo super, kot smo mislili. Gabriellle Bernstein je spomladi 2015 prav to spoznala. Živela je obdobje svojega življenja, v katerem je imela čudovitega moža, ki jo je podpiral, uspešno kariero, zdravo telo in ljubečo družino. Dejansko je živela lepše kot v njenih najlepših sanjah. Preživela je celo desetletje rastočega duhovnega delovanja, zdravljenja starih ran in poglabljanja zaupanja. In končno je bila svobodna oziroma tako je mislila.

Nepričakovano, sredi joge sta jo zajela strah in bojazen. Začutila je ostro bolečino, cela leva stran obraza in roke so postali otrpli, zaradi česar jo je panika. Šla je ven, poklicala moža in se dogovorila za nujen obisk pri zdravniku. V naslednjih 24 urah je opravila preglede. Čakanje na rezultate je bil najstrašnejši čas v njenem življenju, ko so pa rezultati prišli, ni dobila nobene diagnoze za njene fizične simptome. Na koncu so zdravniki označili zadevo kot panični napad. Zdelo se je, da ta izkušnja nima nobenega smisla, saj je živela čudovito življenje.

Tema se vedno upira svetlobi

Usedla se je na svojo meditacijsko blazino, da bi prišla do notranje modrosti in vodenja. Iz globoke tišine je začela pisati v svoj dnevnik. Besede so ji kar letele na papir: »Gre za tvoj odpor do ljubezni in svobode. Tema v tebi se upira srečnosti.«

Štiri leta je mislila, da bo srečna in svobodna, ko bo obdelala pretekle rane. Ko si bo ustvarila občutek varnosti, bo srečna in svobodna, si je mislila. In ko enkrat poglobi duhovno povezavo, bo srečna in svobodna. Po zavezi za njeno osebno rast in duhovno pot sta prišli sreča in svoboda. Njen zunanji svet je začel odsevati njeno pozitivno notranje stanje in življenje je začelo teči čudovito. In potem je nenadoma prisotnost strahu v njej naredila vse, kar je lahko, da se je uprla ljubezni in svetlobi, ki jo je razvila, da se opre nanjo.

Zaščitni mehanizmi, ki to niso.

Po daljšem raziskovanju je ugotovila, da je naš upor ljubezni tisti, ki nas zadržuje v temi. Ta upor je odgovor na to, zakaj obtičimo v starih omejujočih vzorcih. Olajšanje sicer lahko izkusimo ob meditaciji, ob pozitivnih afirmacijah, ob terapijah ali kakšni drugi metodi za osebnostno rast. A vendar že eno samo omejeno prepričanje, negativna pripomba ali vzorec zadostuje, da ta dobri občutek spodkoplje.

Vsakič, ko se nagnemo k svetlobi, se tema v nas temu upira. Tudi če se zaobljubimo ljubezni, ugotovimo, da se je težko odreči strahu, ker smo odrasli tako, da smo od njega odvisni. Mislimo, da bolečina ima namen, in verjamemo, da sta napor in boj potrebna za uspeh, radost ali smisel življenja. Naš mehanizem za preživetje v nas razvije podzavestno prepričanje, da se je treba držati zaščitnih mehanizmov, ne glede na to, kako močno čutimo ljubezen.

Morda tega vzorca ne prepoznamo takoj, a ko ga, lahko začnemo svoje resnično potovanje k svobodi. Osnovni razlog za nesrečnost je zelo preprost: »Upiramo se temu, da bi bili srečni.« To dejstvo na prvi pogled nima nobenega smisla. Pa vendar, če pogledamo globje, ugotovimo, da ta trditev drži. Kako je to mogoče? Odgovor je zelo preprost. Na svojo nesrečnost smo navajeni in zdi se nam, da jo imamo pod nadzorom, kar nas pripelje do napačnega sklepa, da smo v tem znanem svetu varni.

Več v knjigi Vesolje vas podpira >>

Želite biti svobodni? Najprej priznajte svoj upor.

Poleg ljubečega in čudovitega miselnega sistema, ki želi biti miren, se moramo naučiti prepoznati zametek napačnega mišljenje, ki pravi: »Ne želim biti svoboden. Ne želim se odpovedati obsojanju. Ne želim se odpovedati nadzoru.«

Prva stvar, ki jo moramo storiti, da bi se osvobodili upora do svetlobe in ljubezni je, da jasno vidimo, kako ga ne želimo spustiti. Ko sprejmemo, da se predajamo strahu, se lahko rešimo vsega, kar se je pojavilo v preteklosti. Lahko si odpustimo, da nismo stvari opravili popolno. Lahko si odpustimo za vztrajanje pri starih vzorcih. Sprejemanje in spoštovanje te temne strani sebe je pot do ozdravljenja našega upora. Metafizično besedilo Tečaj čudežev pravi:

»Ni treba iskati pomena ljubezni, ampak skušajmo odstraniti vse ovire za ljubezen.«

V primeru Gabrielle Bernstein je bil trenutek, ko je sprejela svoj strah, trenutek, ko se je panika pomirila. S sprejemanjem njenega strahu in predajo želje biti svobodna se ji je odprla celo veličastnejša pot do svobode. Danes se nič več ne upira ljubezni in zaupa, da ji je ljubeča energija Vesolja dosegljiva ves čas. Svoj strah je preobrazila v zaupanje. Njene zgodbe in univerzalne vaje dajejo okvir za odstranjevanje ovir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srečnosti, varnosti in jasne smeri. Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek zaupanja in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično zaživimo.

Sprostite prisotnost vaše moči, da se lažje uskladite s temnimi in svetlimi deli svoje osebnosti.
Pri tem pa ne pozabite, da vas Vesolje podpira.

VESOLJE JE NAŠA UČILNICA, IN KO SPREJMEMO SVOJO VLOGO BITI SREČEN UČENEC, ŽIVLJENJE RES POSTANE SUPER.

Če svoje težave vidimo kot pomanjkljivost, obsodbo ali strah, s tem blokiramo vsako vodenje Vesolja. A ko izberemo, da te iste stvari vidimo z ljubeznijo, naredimo prostor za čudeže. V vsaki dani situaciji lahko izberemo za učitelja strah ali pa ljubeče vodstvo Vesolja.

KO IZBEREMO ZA SVOJEGA UČITELJA VESOLJE, LAHKO GLEDAMO Z OČMI LJUBEZNI.

Izbira ljubečega vodstva Vesolja do nas ne pride sama. Živimo v svetu, ki temelji na strahu, in se samodejno nagibamo k njemu. Na enak način, kot kažemo ljubezen, ko se uskladimo z Vesoljem, kažemo kaos, ko se uskladimo s strahom. Vedno kažemo ljubezen ali strah. Na nas je, da se odločimo, kako bomo ustvarjali svojo resničnost.

S pomočjo naslednjih korakov boste začeli dialog z Vesoljem, ki bo postal glavna opora vašega duhovnega urjenja.

Prvi korak: Prosite za vodstvo.

Drugi korak: Vadite sveti trenutek.

Tretji korak: Hitra vrnitev

NAŠA SREČA JE NEPOSREDEN ODSEV TEGA, KAKO HITRO SE LAHKO VRNEMO IZ STRAHU NAZAJ V LJUBEZEN.
V vsaki situaciji imate dve izbiri: Se boste učili preko strahu ali preko ljubezni?
VESOLJE SE VEDNO ODZIVA NA ENERGIJO, KI STOJI ZA VAŠIMI PREPRIČANJI.

Četrti korak: Izrazite, kaj želite prejeti.

Peti korak: Oblikujte izjavo namena.

Šesti korak: Ste sanjavec svojih sanj.

Kadar se zanesete na duhovno vodstvo Vesolja, vas bo vodilo iz nočne more v lepe sanje. V sanje novega dojemanja, sanje, ki upodabljajo resnico tega, kar ste: ljubezen.

Za ta sveti trenutek si ponudite priložnost, da naredite vajo predstavljanja podob. Podobe, na katere se osredotočate, so podobe, ki sestavljajo sanje, ki so vaše življenje. Zato je ta vaja bistvenega pomena za sprejemanje, da vas Vesolje podpira.

Ustvarite vizije sveta, kot si ga želite

Naučiti se moramo izuriti um, da ustvarja z ljubeznijo namesto s strahom. Vaja je močna in z njo boste lahko začeli prebujati moč svoje ustvarjalnosti. Začnite vaditi ustvarjanje podobe z odgovorom na preprosto vprašanje:

»Kaj želite videti?« Ne opravičujte se za odgovor.

Preberite svoj odgovor, zaprite oči in sedite v tišini pet minut.

Meditacija za ustvarjanje predstav:

Sedite pokončno, roke naj počivajo na stegnih, dlani naj bodo obrnjene navzgor. Ko sedite vzravnano v pravilni naravni drži (ne zategnjeno), postanete kanal za sprejemanje pozitivne energije.

  • Zaprite oči in usmerite pozornost navznoter.
  • Dovolite notranjemu duhu (svojemu navdihu), da pride ven, in se predajte podobam, ki jih želite videti.
  • Naj vaša modrost ustvarja podobe v vašem notranjem očesu.
  • Zdaj se tej modrosti predajte.
  • Dihajte globoko, vdih skozi nos, izdih skozi usta.
  • Z vsakim vdihom in izdihom se še bolj predajte vizijam, ki jih želite videti.
  • Zavestno se osredotočite na njih.
  • Dovolite vizijam, ki jih želite, da vas vodijo na potovanje novih dojemanj.
  • Sedite, kolikor časa želite.
  • Ko ste pripravljeni, se počasi vrnite iz meditacije in si vzemite trenutek, da si zabeležite vsako podobo, ki se vam je lahko pojavila.

VIZIJE, KI JIH VIDITE V TIŠINI, PONUJAJO MOČNO VODSTVO IN SO ZAGOTOVILO, DA IMATE PODPORO

Ta vaja je začetek odpiranja vrat za sodelovanje z energijo Vesolja. Ko se s prošnjo in meditacijo ponižno predate, začenjate prejemati vodstvo daleč onstran fizične plati. Pogosto boste njegovo navzočnost čutili v sebi in okrog sebe, kako vodi vaše misli in občutke. Ne bojte se potopiti globlje v neskončen tolmun notranje modrosti, ki vam je zdaj dosegljiva. Odprite srce in um novim dojemanjem. Dovolite si, da se predate toku ljubezni, ki vas vedno vodi. In kar je najpomembneje, sprejmite, da imate pravico biti srečni. Imate pravico rasti, blesteti in uspeti. Podarite si darilo, odprite um za svet, v kakršnega ste verjeli. Za svet neskončnih možnosti. Svet ljubezni.

Več v knjigi Vesolje vas podpira >>

Pripravila: Mirela Smajić, PR in predstavnica založbe Primus

Deli to s prijateljem