Osebna rast

Ljubezen do sebe

Moje vprašanje je, kje bi človek moral začeti iskati občutek zadovoljstva in kaj je prva stvar, ki jo moramo osvojiti?

Temelj miru in spokojnosti s seboj in svetom lahko najdemo v ljubezni do sebe. Če nimamo spoštovanja do samega sebe in zaničujemo osebo za katero mislimo, da smo, potem nam nič v življenju ne bo šlo ravno tako kot bi si želeli, saj je prizadet center tega kar smo.
Če se ne naučimo imeti radi sebe točno take kot smo ta trenutek, nam bo življenje vedno uganka. Iz slabe samopodobe izhaja vrsto težav za katere smo se odločili, da so del nas.

Kadar smo nezadovoljni sami s seboj, takrat zelo radi iščemo težave v drugih ljudeh. Zelo radi opravljamo druge, saj tako pokopljemo vse to, kar ne sprejemamo pri sebi. Naše življenje je polno strahov, ki nas omejujejo pri tem, da bi živeli svobodno od njegovih spon. Ljubezen iščemo v drugih, pa naj si bo to partner, otrok, vnuk… in na ta način želimo zapolniti praznino, ki jo čutimo v sebi. Na žalost se iskanje ljubezni zunaj sebe nikoli ne izteče kakor bi želeli. Če je to povezano z neko osebo, ki bi jo radi imeli več ob sebi in od nje pričakujemo, da bo polnila naš prazen sodček ljubezni, je to zgodba, ki nima srečnega konca. Če želimo imeti v življenju občutek ljubezni, ga moramo poiskati v sebi tako, da začnemo sebe ljubiti take kot smo. Ko ima človek rad sam sebe, takrat lahko iskreno ljubi druge in drugi njega.

Če ste eden tistih, ki misli, da niste dovolj dobri, vas pozivam, da se naučite ljubiti samega sebe, sprejmite druge takšne kot so, saj tako sprejemate tudi sebe. Zapolnite svoje življenje s stvarmi, ki jih radi počnete in življenje bo za vas takoj lepše in polno svetlobe.

Predlagam, da se ta trenutek pogledate v ogledalo in si naglas ali potiho rečete:

LJUBIM SE TOČNO TAKEGA KOT SEM.

Opazujte energijo za tem. Ali temu verjamete ali ne? Ponavljate to toliko časa, dokler časa resnično ne boste verjeli svojim besedam.

Tagi
Pokaži več

Alja Aljančič

Učiteljica življenja in raziskovalka duhovnega sveta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !