Išči
Generic filters

Luč Dhamme: Pozornost za srečnejše srce

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: bhante Hiriko
X

Spremljaj objave: bhante Hiriko

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Buddha je učil, da ne bo uspeha pri razvijaju zbranosti, če ni razvita pozornost. Razvijanje pozornosti pomeni tudi spominjanje Buddhe, Dhamme in Sanghe, oz. zaupanje vase, pa tudi spominjanje na vrlino, radodarnost, božanstva, dihanje, telo, na smrt in na mir. Ko je srce zadovoljno, veselo, svetlo in polno ljubezni, lahko začnemo živeti mirno in samozavestno. Potem bomo tudi okušali sadove zbranosti in osvoboditve.Kako pomagati, da se Dhamma razvija v Sloveniji? http://slo-theravada.org/samanadipa/vasa-podpora.html

Ali ti je bil članek v pomoč?

Je slovenski budistični menih v theravadski tradiciji. Rojen je v Ljubljani leta 1985 in postal menih leta 2005. Bh. Hiriko je glavni urednik in administrator pri založbi Path Press in je avtor knjige o življenju angleškega meniha s Šrilanke, Ñāṇavīra There, The Hermit of Bundala. Je tudi pisec Menihovih misli in prevajalec Buddhovih govorov ali sutt. Trenutno je predstojnik gozdnega samostana Samanadipa v Goljeku pri Trebnjem.
No Tab Selected
Deli to s prijateljem