Meditacija z različnimi kristali

Meditacija s kristali
foto:ablentrust.com

MEDITACIJA Z ROŽNATIM KREMENOM

Energija roževca ali rožnatega kremena ustreza značilnostim srčne čakre. Roževec odpira srčno čakro. Zdravi posledice izkušenj in z njimi povezane travme, ker nam jih predstavi v drugačni – ljubeči sliki. Meditacija z roževcem nam pomaga pri ozaveščanju ljubečega sprejemanja samega sebe v lastni osebnosti.

Sedemo z zravnano hrbtenico ali pa ležimo na ležišču, kolena so pokrčena narazen, stopala pa se tesno stikata eno z drugim po celi površini. Dihamo poglobljeno in počasi.
Med dlani vzamemo roževec. Dlani z roževcem položimo na srčno čakro in ga pokrijemo z obema dlanema. Skozi dlanske čakre bomo sprejeli energijo kristala, ki je zelo intenzivna in se preko refleksnih con razširi po energetskih kanalih po celem telesu.
Pri meditaciji se sproščajo blokade, telo pa se polni z energijo kristala, ki kroži po telesu. Osredotočimo se najprej na svoje dlani, na toploto, ki nas preplavlja, najprej jo začutimo v dlaneh, nato po celem telesu.

MEDITACIJA Z AMETISTOM

Ametist nas uči ponižnosti, obenem pa ima sposobnost odpiranja tretjega očesa. Pomaga nam, da sprejemamo, oziroma prepoznamo našo osebno pot. Pokaže nam, kako novo lastno spoznanje vključimo v vsakdanje življenje. Lahko bi mu rekli tudi kamen spoznanja.

Meditacijo opravimo enako kot pri meditaciji z roževcem, samo da moramo v tem primeru obvezno ležati. Po meditaciji si kamen položimo na tretje oko, levo dlan položimo na srčno čakro, desno pa na 3. čakro, pleksus solaris. Ta položaj nam omogoča občutenje pretoka energije skozi čakre, oživlja tretje oko, intuicijo, obenem pa gre za usklajevanje čaker, saj s tem položajem poskrbimo, da tretje oko – 6. čakra ni preobremenjena, temveč se uravnoveša s pomočjo energije srčnega centra in centra solarnega pleksusa.
Če svojo individualno pot vidimo jasneje s pomočjo oživljanja tretjega očesa, se v solarnem pleksusu pogosto spontano sproščajo strahovi. Ker pa je ta center ves čas usklajen z ljubečo energijo srčne čakre, se strahovi pojavijo le kot pomembni svaritelji in ne kot travme. Tako ozaveščamo negativne vzorce, obenem pa se napadi strahu preprečujejo ali pa močno omejijo. Temu bi bila namenjena meditacija s pomočjo ametistove energije.

MEDITACIJA S HEMATITOM – OZAVEŠČANJE STIKA Z AKAŠO

Meditacijo začnemo v sedečem položaju z zravnano hrbtenico, dihanje je poglobljeno in ritmično. Za našim hrbtom že prej postavimo prižgano svečo, katere svetloba naj osvetljuje prostor pred nami, torej mora sveča stati za nami, vendar malce ob strani, tako da nam ne osvetljuje obraza, predvsem oči, le prostor pred nami.
Z zaprtimi očmi se povsem sprostimo, dosežemo alfa stanje, nato pa odpremo oči, primemo zbrušen in malce večji hematit v roke in se zazremo – osredotočimo na točko odbleska svetlobe na kamnu. Mentalno zastavimo kakšno vprašanje, npr. »kdo sem jaz?«, ali pa »kaj se nahaja globoko v moji duši?«. Zamaknjeno fiksiramo pogled v mineral in čakamo na odgovor, ki se bo sčasoma pojavil v naši notranjosti.
Paziti moramo, da čim manj mežikamo ali pa sploh nič, kar se da doseči s postopno časovnim podaljševanjem vaje.

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: