torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Meditacija z različnimi kristali

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

MEDITACIJA Z ROŽNATIM KREMENOM

Energija roževca ali rožnatega kremena ustreza značilnostim srčne čakre. Roževec odpira srčno čakro. Zdravi posledice izkušenj in z njimi povezane travme, ker nam jih predstavi v drugačni – ljubeči sliki. Meditacija z roževcem nam pomaga pri ozaveščanju ljubečega sprejemanja samega sebe v lastni osebnosti.

Sedemo z zravnano hrbtenico ali pa ležimo na ležišču, kolena so pokrčena narazen, stopala pa se tesno stikata eno z drugim po celi površini. Dihamo poglobljeno in počasi.
Med dlani vzamemo roževec. Dlani z roževcem položimo na srčno čakro in ga pokrijemo z obema dlanema. Skozi dlanske čakre bomo sprejeli energijo kristala, ki je zelo intenzivna in se preko refleksnih con razširi po energetskih kanalih po celem telesu.
Pri meditaciji se sproščajo blokade, telo pa se polni z energijo kristala, ki kroži po telesu. Osredotočimo se najprej na svoje dlani, na toploto, ki nas preplavlja, najprej jo začutimo v dlaneh, nato po celem telesu.

MEDITACIJA Z AMETISTOM

Ametist nas uči ponižnosti, obenem pa ima sposobnost odpiranja tretjega očesa. Pomaga nam, da sprejemamo, oziroma prepoznamo našo osebno pot. Pokaže nam, kako novo lastno spoznanje vključimo v vsakdanje življenje. Lahko bi mu rekli tudi kamen spoznanja.

Meditacijo opravimo enako kot pri meditaciji z roževcem, samo da moramo v tem primeru obvezno ležati. Po meditaciji si kamen položimo na tretje oko, levo dlan položimo na srčno čakro, desno pa na 3. čakro, pleksus solaris. Ta položaj nam omogoča občutenje pretoka energije skozi čakre, oživlja tretje oko, intuicijo, obenem pa gre za usklajevanje čaker, saj s tem položajem poskrbimo, da tretje oko – 6. čakra ni preobremenjena, temveč se uravnoveša s pomočjo energije srčnega centra in centra solarnega pleksusa.
Če svojo individualno pot vidimo jasneje s pomočjo oživljanja tretjega očesa, se v solarnem pleksusu pogosto spontano sproščajo strahovi. Ker pa je ta center ves čas usklajen z ljubečo energijo srčne čakre, se strahovi pojavijo le kot pomembni svaritelji in ne kot travme. Tako ozaveščamo negativne vzorce, obenem pa se napadi strahu preprečujejo ali pa močno omejijo. Temu bi bila namenjena meditacija s pomočjo ametistove energije.

MEDITACIJA S HEMATITOM – OZAVEŠČANJE STIKA Z AKAŠO

Meditacijo začnemo v sedečem položaju z zravnano hrbtenico, dihanje je poglobljeno in ritmično. Za našim hrbtom že prej postavimo prižgano svečo, katere svetloba naj osvetljuje prostor pred nami, torej mora sveča stati za nami, vendar malce ob strani, tako da nam ne osvetljuje obraza, predvsem oči, le prostor pred nami.
Z zaprtimi očmi se povsem sprostimo, dosežemo alfa stanje, nato pa odpremo oči, primemo zbrušen in malce večji hematit v roke in se zazremo – osredotočimo na točko odbleska svetlobe na kamnu. Mentalno zastavimo kakšno vprašanje, npr. »kdo sem jaz?«, ali pa »kaj se nahaja globoko v moji duši?«. Zamaknjeno fiksiramo pogled v mineral in čakamo na odgovor, ki se bo sčasoma pojavil v naši notranjosti.
Paziti moramo, da čim manj mežikamo ali pa sploh nič, kar se da doseči s postopno časovnim podaljševanjem vaje.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij