FeaturedOsebna rast

Najdi svoj center – 1. del

Na področju duhovnega razvoja je ogromno informacija in znanja, kar nas lahko zmede in ne vemo več kaj je tisto pravo in kaj ni. V iskanju notranjega zadovoljstva hodimo po različnih poteh in iščemo, kaj je tisto, ki nas bo končno osrečilo in bomo lahko mirno živeli življenje. Poskušamo z raznimi duhovnimi tehnikami, vajami, prebiramo knjige, hodimo na tečaje… a na koncu včasih spoznamo, da še vedno ne znamo biti zadovoljni in izpopolnjeni. »Kaj je problem?« Se vprašamo. »Zakaj počnem vse tako kot narekujejo razna znanja, ki sem jih osvojil, pa še vedno ne najdem tistega kar bi rad? Mir in srečo.«

Odgovor na vsa ta vprašanja je bolj preprost, kot si posameznik lahko misli. Problem nastane, ko želimo najti srečo zunaj nas, v nekem zunanjem znanju. Resnica pa je ta, da vse kar potrebujemo nosimo v sebi.

Odnos s seboj je najbolj pomemben odnos na celem planetu. Kako bo ravnali sami s seboj, koliko se bomo imeli radi, se sprejemali, spoštovali in si namenili časa je tisto, kar nam lahko na dolgi rok prinese zadovoljstvo.

Niti ni tako pomembno, da vedno pozitivno mislimo. Nemara bi si lahko še očitali, če bi mislili kak dan negativno. Pridejo težki dnevi. Kot po sončnem dnevu pride nevihta, prav tako po nevihti minejo težki dnevi. Ko občutite negativne občutke jih preprosto sprejmite in jim pustite svojo pot. Tako ne bodo prevzele prevelikega nadzora nad vami.

Ves čar življenja je sprejeti sebe z vsemi svojimi čustvi in poiskati svoj center. Ko najdemo svoj center pomeni, da smo povezani sami s seboj.

Kadar smo povezani sami s seboj, dopuščamo, da vesoljna energija teče prosto skozi nas in takrat postane življenje lepo in zabavno. Ohranjanje svojega centra ali drugače rečeno povezanosti s samim seboj pa ohranjamo tako, da vsakič, ko občutimo, da naše telo preplavlja krču podoben občutek to prepoznamo in z dihanjem in čuječnostjo poskušamo vrniti telo nazaj v center in se zavedati samega sebe v tem trenutku. To je stvar, ki bo od vas potrebovala pozornosti in veliko vaje. S časoma se boste veliko lažje zavedali kdaj ste izgubili svoj center in ga uspešno vzpostavili nazaj. Pa poglejmo nekaj primerov, ki se zgodijo človeku, da center izgubi.

1. Preplavi nas dvom;
2. Iščemo potrditev zunaj sebe;
3. Mislimo, da nismo dovolj dobri, si ne zaupamo ali obratno mislimo, da smo boljši od vseh;
4. Ne vidimo smisla v življenju in ne znamo najti svojega smisla;
5. Z mislimo plavamo v prihodnosti ali preteklosti;
6. Želimo nadvladati druge s svojim prav…

In še bi lahko naštevali.

Biti v svojem centru preprosto pomeni, da smo čuječi, povezani sami s seboj in s tem trenutkom. Pomeni, da sprejemamo sebe točno take kot smo, čutimo ljubezen do sebe in vsega kar je in, da bivamo namesto, da počnemo stvari v življenju. Kadar bivamo, smo povezani s svojo dušo oz. pravim vesoljnim jazom. Kadar pa nekaj počnemo je to le nek postopek, da bi nekaj uresničili in ponavadi zraven sodi občutek, da ne bomo zadovoljni dokler časa neka stvar ne pride v naše življenje in takrat svoj center zgubimo.

Kjer koli že ste, kar koli počnete, življenje bo veliko lažje če boste prebudili svoj center in zaživeli svoj pravi jaz. Kadar vam bo to šlo, bo super in obratno kadar vam ne bo šlo, je tudi to super. Če boste strogi do sebe je center izgubljen. Zato bodite nežni s seboj in vse bo v redu.

V naslednjem delu pa bom pokazala nekaj vaj, ki vam lahko pomagajo okrepiti svoj center.

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

1 thought on “Najdi svoj center – 1. del”

  1. biti povezan s seboj je ena nabolj pomembnih stvari. če nismo povezani s seboj, smo neprizemljeni, taki pa ne moremo nič narediti v življenju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !