Išči
Generic filters
foto pixabay.com

Ne polni uma z navodili

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Mooji
X

Spremljaj objave: Mooji

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

Pogovor med Moojijem, srčnim duhovnim učiteljem iz tradicije advaita ter iskalcem miru, resnice in svobode:

Položi roko na svoje srce in potem reci kaj od tam.

Čutim močno željo po tem, da se prebudim. Vidim, kako mi moje želje po trenutnih užitkih in varnosti ne služijo. Mislim, da sem na krizni točki. Vidim nekaj v tebi, kar me navdihuje z velikim zaupanjem vase, vendar čutim, da me čaka še dolga pot.

Koliko milj,  metrov in kilometrov moraš prepotovati? Medtem ko sediš tukaj, kam moraš iti, da boš bolj tu, kot si zdaj? Odreci se takšnim mislim in namenom. Poglej, ali s tem izgubiš kaj resnično dragocenega.

Velik del življenja sem preživel na poti in poskušal nekam priti in nekaj najti.

To je tvoj blagoslov v preobleki! Omogoča ti, da vztrajno iščeš Resnico. Pripeljal te je sem. V začetku je to tavanje na poti neizogibno. Samo Bog ve. Z zaupanjem in Vero se bodo razkrila globlja in globlja odkritja. Prinesla bodo radost, ki je naravno poznana bitju! Ni razlike med radostjo v spolni združitvi, radostjo v zmagi politika na lokalnih volitvah in radostjo, ki se pojavi v meditaciji.
Vendar je radost, ki izhaja iz samospoznavanja neosebna, sveža, nevezana in brezčasna. Ko se s pomočjo resničnega razumevanja zgodi to spoznanje, sledi čudovito popuščanje in ne ostane nič razumske togosti. Vse je videno in izkušeno kot igra Zavesti ali sen Boga.

Še vedno imam vprašanje. Kako se zgodi to spoznanje in kako se zgodi sprememba v pogledu?

Ne polni svojega uma z navodili. Zadušila bodo tvojo spontanost! Ves čas življenja si kopičil navodila, drugo nad drugim. Si bil sposoben izpolniti katero od njih?

Torej, kaj naj naredim? Verjamem vse, kar si danes povedal, popolnoma zaupam tvojim besedam, vendar ne vem, kaj narediti zdaj.

Kaj naj narediš? Kaj lahko narediš? Ostani tih in se potopi v notranjost, kamor te usmerjam, v edino jedro. To, da verjameš, je dobro, zaupanje je še boljše, vendar sta neposredno védenje in izkušnja najvišje. Če boš imel dovolj sreče, da boš srečal učitelja, ki te bo spontano pritegnil in do katerega boš čutil globoko spoštovanje, prepusti svoj ponos in sledi njegovemu vodenju z zaupanjem, pogumom in odločnostjo.
Rezultat tega videnja bo trajna izkušnja, ki se imenuje Resničnost.

Povzeto iz knjige Preden sem >>

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Mooji, eden izmed bolj popularnih "novodobnih" učiteljev-gurujev v zadnjih letih, rojen na Jamajki. Bil je učenec Papajija (Sri Poonja), ki je bil učenec Sri Ramane Maharshija, verjetno enega izmed večjih mistikov in učiteljev v zadnjem stoletju.
Deli to s prijateljem