Norec

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

Norec je prvi od 21 simbolov, torej Velikih Arkan v snopiču Tarota, ki jih bomo skupaj preučevali. Skupaj z Norcem je Velikih Arkan 22, kar je tudi prva posebnost tega simbola, saj Norec simbolizira število 0, oziroma 22 simbol, ki ga dejansko ni.

V samem konteksu Velikih Arkan simbol Norca predstavlja začetek naše poti, oziroma rojstvo, ki te skozi celostno potovanje vodi preko ostalih 21 simbolov in te tako pripelje do konca poti, kar z 22 številom v bistvu simbolizira nov začetek.

Prva posebnost, ki bi jo lahko izpostavila pri simbolu Norca je njegova izrazita podobnost s karto Škisa v snopiču kart Taroka, katerega izvor je enak kot pri Tarotu. Škis ravno tako simbolizira zadnjo 22 karto pri Taroku in hkrati tudi najmočnejšo. Le on namreč "pobere" vse.

Norec predstavlja splošno načelo, ki temelji na stanju zavesti, ki ga izkusimo pred rojstvom in po smrti. V našem zemeljskem življenju ga izkušamo kot mistično, transcedentalno, ekstatično in po naravi neosebno.Vlada mu planet Uran in sodi med elemente zraka, zato bi ga astrološko opredelili kot izključno zračnega.

Kot simbolist vedno znova z največjim navdušenjem odkrivam to sestavljanko virov, ki jo pridobivam izmed vseh ved. Od astrologije, numerologije in konec koncev simbolike same, podobnosti oziroma sinhronosti povezav se moram nehati čuditi in kot sem nekoč že omenila, zgodba se le začne in nikoli ne konča. Podobno kot pri Norcu, nikakor se mora nehati učiti in se tudi ne bo. Z svojo otroško naivnostjo in neustrašnostjo bo vedno tvegal in za dosego viška svoje lastne ustvarjalnosti bo storil prav vse. Norec je astrološko najbolj povezan z vodnarjem, zato bi mu lahko prepisali tudi večino zodiakalnih vodnarjevih lastnosti. Zagotovo pa se ne sme spregledati dejstva, da je simbolika Tarota dosti bolj razsežnostna, zato se v enem od teh simbolov dostikrat sreča npr. več zodiakalnih znamenj in prav tako elementov, kot so zrak, zemlja, ogenj in voda. Mislim, da je ravno to tista zanimivost o kateri sem ravnokar razlagala zgoraj.

Norec je alkimist. V eni roki drži ogenj, v drugi pa čašo, njegov simbol združuje občutke (voda) in pa vizijo (ogenj) in posledično ustvarja nove in inovativne oblike zamisli, ravno tako kot nov element – element strasti, paro.
Lahko bi rekli, da simbolizira potovanje po poti rasti, ki se v resnici nikoli ne konča.

Od vseh 21 simbolov sta Mojsterski števili oziroma simbola samo dva. To sta števili 22/4 oziroma Norec/Cesar in pa 11/2 ali Moč/Sijaj. Na tej poti se srečata tudi simbolika Tarota in numerologija, saj je interpretacija zgoraj opisanih simbolov oziroma števil pravzaprav enaka.

Norec je najboljši simbol za oživljanje poguma, vzpodbujanja želje po tveganju in ustvarjalnih izražanj, ki so potrebne za priklic novih dogodkov v naša življenja. Predstavlja naše energijsko bistvo, torej naš sveti gral ali steber luči, ki je vedno popoln, zdrav, pogumen in zaščiten. Simbol razkriva tisto našo pravo naravo, ki jo izkusimo iznenada in ne more biti drugačna kot popolnoma pristna. Nedolžno čudenje, radovednost in pričakovanje so besede, ki jih zaznamuje Norec, hkrati pa je to najboljša karta za meditacijo ob premagovanju strahu.

Nekaj ključnih besed oziroma pomenov, ki jih simbolizira karta Norca:

POZITIVNI
Ustvarjalna energija, ponovno rojstvo, novi začetki, materialno bogastvo, otroška pristnost in čistost, androgenost.

MOREBITNI IZZIVI
Odzemljenost, brezčutnost, neodgovornost, nestabilnost.

Avtor: Sara Germain

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke