Išči
Generic filters
dvojčka

Nove informacije so na vidiku

Spremljaj objave: Institut IPAL
X

Spremljaj objave: Institut IPAL

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Smo v zadnji tretjini pomladi, Sonce namreč danes, 21.5., vstopi v znamenje Dvojčkov. Značilnost Dvojčkov je nestabilnost, spremenljivost, gibanje in vetrovnost. Poznospomladanski veter prinaša in odnaša cvetni prah naokoli, da se posamezne rastline lahko razmnožijo in omogočijo rojstvo novim rastlinam. To je moška, aktivna energija, ki oplaja žensko, pasivno energijo. Zato sta tudi nebesna Dvojčka polarizirana na moško in žensko dimenzijo življenja, slednja se osredotoča na sprejemanje, analizo in ohranjanje, moška pa na dajanje, deljenje in razpršitev. Tudi človek je del narave, zato je samoumevno, da se naša zavestna in podzavestna psihološka struktura ravna po teh bioloških smernicah.

Na bolj človeški, psihološki ravni se Dvojčka manifestirata skozi gibanje in pretok informacij, nestabilnost občutkov in čustev, spremenljivost okolja in ljudi, s katerimi tvorimo stike. Sonce v Dvojčkih kot esencialna energija življenja, generator in akumulator, tako kot veter prinaša sveže informacije, drugačne občutke, morda nove odnose in nova spoznanja. To, kar smo se naučili, obdelali, predelali in ohranili, se zdaj kot cvetni prah razpršuje v bližnje okolje, z namenom, da najde tisto, kar bo polariziralo neko informacijo ali občutek, ter omogočilo spoj dveh različnih energetskih polov. Zato je zelo pomembno, da se v tem obdobju naučimo prilagajati: postati sposobni aktivno poslušati, analizirati informacije in filtrirati tiste, ki so koristne za naš razvoj, ter razumeti in se odzivati na okolje tako, da se zavedamo, kaj je koristno okolici sporočiti in kaj niti ni smiselno. To so temelji učinkovite, asertivne, napredne komunikacije, ki ima svoje jedro ravno v znamenju Dvojčkov.

Ko govorimo o informacijah, gledamo na njih širše – ne gre samo za izrečene besede, gre tudi za notranjo naravnanost, mnenja, prepričanja, vedenjske vzorce, izraznost telesa, mimiko in gestikulacijo, spremenljivost in prilagodljivost fizičnih oblik, procesi in gibanja v okolju. Vse nam nekaj sporoča in tudi mi sami, na nezaveden način, sporočamo in dirigiramo okolju, kako naj se obnaša, kako naj se giblje. Zato je pomembno, da se skušamo čim bolj zavedati svoje notranje naravnanosti, vseh misli, prepričanj in vedenjskih vzorcev, saj z njimi krojimo svoje življenje. Če imamo destruktivne, negativne misli, se te vsekakor slej kot prej manifestirajo v nek dogodek (ki morda na prvi pogled niti ne deluje medsebojno povezan). In obratno, če smo do življenja pozitivno naravnani in verjamemo vase, potem tudi zmoremo aktivno oblikovati svet, ki nas podpira v osebnem razvoju. Človek je v tem svetu oblikovan kot marioneta, katere vajeti drži v rokah naš globlji jaz – od nas samih je odvisno, koliko je ta globlji jaz ozaveščen in koliko se pustimo kontrolirati nezavednim, potlačenim vsebinam naše psihe.

Dvojčkoma vlada planet Merkur, ki tri ure za Soncem vstopi v svoj dom, torej v znamenje Dvojčkov. Merkur še isti dan prehiti Sonce, od katerega se navzame vitalne moči, da lahko potem na svoji poti aktivno izmenjuje energijo s svojim okoljem. Začenja se obdobje intenzivnega valovanja, gibanja in pretočnosti, v katerem skušamo deliti čim več našega “materiala” (ki smo ga oblikovali v obdobju Bika), da lahko najdemo njegovo uporabnost, koristnost in smiselnost, manjkajoči del, manifestacijo v okolju. Stiki z ljudmi so zato bistvenega pomena. A ne pozabimo, da smo tudi mi za druge lahko tisti manjkajoči del. Ne pozabimo, da vsaka beseda zahteva svoj odziv. In vsako sporočanje svoje poslušanje.

 

Piše: Aleksandra Šestir – Ksandarela (za revijo Anima)

Slika: Louis Fenne

 

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

V dobrih dveh desetletjih je Institut IPAL razvil lastno metodo treninga psihološko-duhovnega dela na sebi, ki omogoča prepoznavanje unikatnega notranjega bistva vsakega posameznika. Metoda IPAL vključuje psihološko astrologijo, analitično psihologijo, aktivno imaginacijo in analizo sanj.
No Tab Selected
No Tab Selected

Izpostavljeni dogodki

Izpostavljena storitev

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo akaških zapisov 15. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 15. 5. 2021

Numerološka napoved 15. 5. 2021

Numerološka napoved 15. 5. 2021

Numerološka napoved 17. – 23. 5. 2021: Čas je za nove povezave

Numerološka napoved 17. – 23. 5. 2021: Čas je za nove povezave

Sporočilo ob koncu tedna, 14. 5. 2021: Poslušajte svoje srce

Sporočilo ob koncu tedna, 14. 5. 2021: Poslušajte svoje srce

Sporočilo akaških zapisov 14. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 14. 5. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem