FeaturedOsebna rast

Odnosi

Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.

Dobro se je zavedati, da ljudje okoli nas zavestno in podzavestno vplivajo na naše vedenje. Bodimo pozorni na ljudi, ki nas obkrožajo in so prisotni v našem življenju. Te ljudje zrcalijo tudi del nas. Včasih je to lahko naša senca oziroma del katerega nismo ozavestili.

Recimo, da nam je nekdo zelo zoprn in se ga izogibamo. Vprašajmo se, zakaj je ta človek prisoten v naši zavesti in našem življenju. Dokler se ga bomo izogibali ali sramovali, bo ostal prisoten. Ko pa ga sprejmemo takšnega, kot je, ne bomo več tako pozorni nanj.

Po sistemu sedmih čaker uvrščamo vse odnose, ki ne sodijo k družinskim članom, pod drugo čakro. Na tej ravni zavesti in ravnanja gre za pogojno ljubezen in delovanje daj-dam. Prijatelji, znanci, sodelavci in nadrejeni pridejo in gredo, medtem ko bodo družinski člani vedno del nas. Družina sodi pod prvo čakro, ki je osnovna.

Druženje ima vedno neki namen. Prijatelji smo, da se med seboj učimo, delimo izkušnje,
praznujemo, se veselimo in žalostimo skupaj. Na stopnji četrte čakre gre za brezpogojno ljubezen, kot je na primer ljubezen matere do svojega otroka. Večina se te ljubezni do sočloveka še uči.

Odlomek iz knjige JOGA ZA SREČNO IN VITALNO ŽIVLJENJE, Maja Miklič

O Maja Miklič

Z jogo se je Maja začela intenzivno ukvarjati leta 2000. Od takrat naprej se izpopolnjuje tudi v meditaciji in dihalnih vajah pri različnih mednarodni organizacijah na Nizozemskem, v Nemčiji, Belgiji, Kanadi in Indiji.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !