Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Osho: Ljubezen naj bo vaše stanje duha

foto pexels.com
Oglas

Misli iz knjige Svoboda, Osho >>:Otroke vzgajamo, da bi iz njih naredili sužnje – sužnje političnih, družbenih in verskih ideologij. Ne damo jim priložnosti, da bi razmišljali in raziskovali po svoje.Resnice si ni moč izposoditi. Ni je mogoče preučevati v knjigah. Nihče vam je ne more razkriti. Najprej morate okrepiti svojo inteligenco, da bi se lahko zazrli v obstoj in jo našli.Rodili ste se kot svoboda. Vzgajali so vas tako, da ste pozabili na to.Ko bo človek res postal človek – ne samo z besedo, ampak čisto zares – , ne bo potreboval pravil. Doslej je to spoznala le peščica ljudi.Spremenite svojo notranjo bit. V trenutku, ko se spremenite, popolnoma spremenite, nenadoma spoznate, da ste prišli iz zapora in nič več niste suženj. Bili ste suženj zaradi svojega kaosa.Spodleti vam v ljubezni, spodleti vam v drugih zadevah. Boli vas, ker vam je spodletelo. Potrebujete nekakšno mazilo za svoje ranjeno srce. “Usoda” je čudovito mazilo in zlahka dostopno.Bog, usoda – oba sodita v isti koš: svojo odgovornost valite na nekaj, kar ne obstaja.

Mogoče te zanima  7 načinov, kako reševati težave z modrostjo duše
Ko se srečata dva neodvisna, svobodna človeka, ki sprejemata odgovornost na svoja ramena, je njuno srečanje prežeto z izjemno lepoto. Nihče ni v breme drugemu. Nihče ne stresa ničesar na drugega. Opustili ste zamisel, da bi se znebili česar koli.Dokler človek ne postane popolnoma nedolžen, osvobojen preteklosti, tako svoboden, da ni niti proti preteklosti… Ne pozabite: človek, ki je še vedno proti preteklosti, ni zares svoboden. Še vedno ima nekatere zamere, pritožbe, rane.Ljubezen naj bo vaše stanje duha. Ni se vam treba zaljubiti, bodite samo ljubeči.V zunanjem svetu mora biti življenje kompromis. Če bi bili sami na Zemlji, bi bili popolnoma svobodni, vendar niste sami.Če se znebite vseh smeti preteklosti ter vseh želja in ambicij prihodnosti, ste lahko svobodni že v tem trenutku – kot ptica v letu. Vse nebo je vaše.Povzeto iz knjige Svoboda, Osho >> 

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdemo iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 1. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem