Išči
Generic filters
foto pexels.com

Osho: Ljubezen naj bo vaše stanje duha

Spremljaj objave: Osho
X

Spremljaj objave: Osho

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Misli iz knjige Svoboda, Osho >>:Otroke vzgajamo, da bi iz njih naredili sužnje – sužnje političnih, družbenih in verskih ideologij. Ne damo jim priložnosti, da bi razmišljali in raziskovali po svoje.Resnice si ni moč izposoditi. Ni je mogoče preučevati v knjigah. Nihče vam je ne more razkriti. Najprej morate okrepiti svojo inteligenco, da bi se lahko zazrli v obstoj in jo našli.Rodili ste se kot svoboda. Vzgajali so vas tako, da ste pozabili na to.Ko bo človek res postal človek – ne samo z besedo, ampak čisto zares – , ne bo potreboval pravil. Doslej je to spoznala le peščica ljudi.Spremenite svojo notranjo bit. V trenutku, ko se spremenite, popolnoma spremenite, nenadoma spoznate, da ste prišli iz zapora in nič več niste suženj. Bili ste suženj zaradi svojega kaosa.Spodleti vam v ljubezni, spodleti vam v drugih zadevah. Boli vas, ker vam je spodletelo. Potrebujete nekakšno mazilo za svoje ranjeno srce. “Usoda” je čudovito mazilo in zlahka dostopno.Bog, usoda – oba sodita v isti koš: svojo odgovornost valite na nekaj, kar ne obstaja.Ko se srečata dva neodvisna, svobodna človeka, ki sprejemata odgovornost na svoja ramena, je njuno srečanje prežeto z izjemno lepoto. Nihče ni v breme drugemu. Nihče ne stresa ničesar na drugega. Opustili ste zamisel, da bi se znebili česar koli.Dokler človek ne postane popolnoma nedolžen, osvobojen preteklosti, tako svoboden, da ni niti proti preteklosti… Ne pozabite: človek, ki je še vedno proti preteklosti, ni zares svoboden. Še vedno ima nekatere zamere, pritožbe, rane.Ljubezen naj bo vaše stanje duha. Ni se vam treba zaljubiti, bodite samo ljubeči.V zunanjem svetu mora biti življenje kompromis. Če bi bili sami na Zemlji, bi bili popolnoma svobodni, vendar niste sami.Če se znebite vseh smeti preteklosti ter vseh želja in ambicij prihodnosti, ste lahko svobodni že v tem trenutku – kot ptica v letu. Vse nebo je vaše.Povzeto iz knjige Svoboda, Osho >> 

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdemo iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

IZPOSTAVLJENA STORITEV

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo akaških zapisov 7. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 7. 5. 2021

Zdravljenje s spolno energijo

Zdravljenje s spolno energijo

Kaj narediti, če je partnerja strah in njegov strah blokira razvoj?

Kaj narediti, če je partnerja strah in njegov strah blokira razvoj?

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem