ponedeljek, 23 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Partner v nas vzbuja nerazrešena področja

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Čas je, da že majhne otroke naučimo, da jok ni sramotno dejanje. To je star pristop, ki nam v današnjih časih vse bolj odprtih in čutečih ljudi ne pomaga.

V našem okolju imamo zanimiv kontrast – po eni strani smo zelo navezani, nesamostojni, po drugi strani pa živimo individualistično. A ne eno ne drugo nam ne dopušča prave sreče in zadovoljstva. Le zdravo ravnotežje nam to lahko omogoči.

Partner v nas vzbuja še nerazrešena področja. »Zna pritisniti na pravo tipko,« rečemo. Ne obsojajmo ga za to, ampak sprejmimo z nežnostjo in hvaležnostjo, da je vzbudil v nas nekaj pomembnega za našo rast.

Več v knjigi 2,5 tone odnosa

Naloga vsakega posameznika je, da čim bolj zaživi sebe. To lahko storimo le na način, da presežemo priučene vzorce in omejitve, ki smo jih dobili od prednikov in ostalih (ljudi). Naša odgovornost je, da se sami odločimo, po katerih prepričanjih in smernicah želimo živeti. Naša odgovornost je spoznati, kaj je res naše. V sebi imamo več moči, kot se je zavedamo. Imamo svobodno voljo – če si nekaj želimo spremeniti, je naša naloga, da to spremenimo.

Slovenci smo vajeni potiskati v sebe. Potrpeti. »Bodi tiho in potrpi še malo in še malo, saj bo bolje…« Posledično se znotraj sebe razžiramo, saj nalagamo zamere, bolečine in obžalovanja. S tako težo ne zmoremo iti naprej. Ko najdemo dovolj močen zakaj bi nekaj naredili, nekaj spremenili, zakaj bi delali na sebi, se bo vedno našel tako čas kot denar in tudi ostale stvari, ki nam danes morda predstavljajo izgovor. Drevo gre najprej navzdol – v zemljo, da potem lahko razvije svoje veje v nebo.

Tisto, kar nas moti pri drugih in kar nam gre na živce, nam le kaže naša notranja prepričanja, ki jih je treba spremeniti pri sebi. Mi se nanje jezimo, namesto da bi bili hvaležni, da so nam prišli kot učitelji, kot opomniki, kje lahko zrastemo, kje delamo na sebi.

Bodi to, kar hočeš biti. Ne iščimo popolnega partnerja. Ne iščimo idealnega partnerja. Iščimo zase najbolj kompatibilnega. Torej sorodno dušo, s katero se najbolj ujamemo. Tisto, ki nam je najbolj blizu, ob kateri se razvijejo določeni močni občutki in vrednote. Več ko delamo na sebi (več vzorcev, prepričanj in občutkov se rešimo), hitreje se srečamo s sorodno dušo. Odprto srce (ljubezen do sebe) nam odpira pot do sorodne duše.

Povzeto iz knjige 2,5 tone odnosa

“Pravkar sem prebrala Zoranovo knjigo in lahko vam povem, da je dobro branje, kvalitetno, jasno, iskreno, poučno. Nikoli ni dovolj branja na temo raziskovanja človeške duše, samega sebe. Edino tako lahko spreminjamo sebe, svojo realnost in z nami se spreminja tudi svet okoli nas. Zavestnega, čuječega življenja se je treba naučiti, a, ko se, če se, preskok zgodi, vidiš, da je vredno truda. Knjige, učenja prihajajo k nam, ko smo nanje pripravljeni, na videz ne pomagajo, ko smo na stopnji teorije. To pa je najpomembnejše obdobje, tu notri se skriva naša iskrena in resna odločitev, da vzamemo svoje življenje v svoje roke!” – Zvezdana Mlakar

Avatar of Zoran Zavor
Predsednik društva Pesem duše, specialist za osebno in kreativno rast in razvoj, osebna svetovanja, ustvarjalana akademija življenja Pesem duše, svetovanje karmična diagnostika, regresija, hipnoza, organizacija in vodenje oddaje “Preprosto naravno” …
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij