torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Pozdravljena nova energija

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Novo leto že hiti v svojem ritmu, dnevne novice preko raznih medijev pa niso nič kaj spodbudne. Zato vam želim napisati kaj spodbudnega in uporabnega. Vsekakor pa je spodbudno podaljševanje dneva in prijetno sonce v zimski pravljici.

Tudi sama sem se soočila z občutki nemoči in zakrčenosti (tudi) ob potresih, ki so zmotili moj notranji mir. Vsi vemo, da sta sprememba in gibanje edina stalnica, tako se naše vesolje ves čas širi, prav tako tudi premiki tektonskih plošč na Zemlji. Veliki premiki se dogajajo tudi v našem življenju – včasih (predvsem zaradi katarzičnih dogodkov) pa tudi kvantni preskoki! Vsi jih doživljamo.

Moja izbira je zaupanje v naravne zakonitosti, ki težjo k harmoniji. Vse pogosteje pa v danem trenutku vidimo le kaotični položaj, ki povzroča stres. Posledično nam upade energija in oslabi imunski sistem. Veliko je priročnikov in napotkov, kako zmanjšati stres.

Tapkanje (tehnika EFT) je eno tako preprosto orodje, ki nam je lahko v veliko pomoč.

So nam pa na voljo zelo preproste tehnike, ki jih z lahkoto uvedemo v svoje življenje, v dnevno rutino in dodatno poskrbimo zase.

1.Pri vadbi Nirvane fitness imamo eno čudovito sekvenco (vajo), ki ponazarja, kako z rokami objamemo sonce, se pozlatimo z njim ter ga pošljemo še drugim. Sonce, naša svetla zvezda je vedno prisotno (četudi je skrito za oblaki) – obrnemo se proti njemu (četudi ga ne vidimo), roke sprostimo ob telesu, dlani obrnemo naprej in mirno dihamo.
Roke počasi dvigujemo (kot bi objemali veliko sonce), dokler se ne srečajo nad glavo in s hvaležnostjo izrečemo, »Sonce, pozdravljeno!« To ponovimo trikrat.
Zavestno vdihujemo svetlobo, ki napolni naše celostno bitje. Pri zadnji ponovitvi si roke položimo na solarni pleksus in se zahvalimo, »Sonce, hvala ti.

2. Doma prižgemo svečko kot simbol svetlobe in to lahko storimo z določeno namero kot npr. da se očisti prostor, da se razjasnijo misli, prečistijo čustva …

Lepa priložnost za prižig sveče je tudi družinski obed za mizo. Lahko poskrbimo tudi za cvetlično dekoracijo.

Vse to pripomore k večji ubranosti doma in nam vzbuja prijetne občutke zadovoljstva. Skrbno pripravljena miza sporoča, da si vzamemo čas za skupno druženje za obed. Saj veste, za pripravo hrane porabimo kar precej časa, potem pa jo pojemo v dobrih desetih minutah. Jejmo počasi in na krožnik si naložimo malo manj. Naj jedilna miza postane naš oltar za domače obredje. Tako bomo v dom in seveda v odnose vnesli še več harmonije. Hrana, ki jo bomo použili, je pravzaprav energija za naša fizična telesa. Marsikdo šteje kalorije (da jih ne bi bilo preveč), toda ravno te kalorije nam pravzaprav kažejo, koliko energije smo zaužili.

Vsi mi potrebujemo dobro energijo, toda ali lahko izmerimo energijo sonca, ki jo sprejmemo, energijo nasmeha, dobronamerne komunikacije? Lahko – kaže se v našem počutju in notranjem miru!

3. Branje knjig je tudi odlično sredstvo za zmanjševanje stresa! Sama najraje berem zvečer, izberem si lahkotno branje, ki me umiri. Pogosto se med branjem ustavim in si izberem katero izmed t. i. ‘molilnih jagod’, to so posamezne misli, ki jih premišljujem in ponavljam – te umirjajo um. npr.:

“Svetloba mojega notranjega sonca seva v moje organe in v vsako celico mojega telesa.”
Iz knjige Nadangel Rafael sporoča >>

Poskrbite zase in izkoristite sončno vreme za čudovito pohajanje po gozdičku.

Avatar of Helena Cesar
Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.
follow me
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij