ponedeljek, 23 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Pozno poletje in element Zemlja

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

»Sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet,  Zemlja pleše tja med zvezde…,« je v šestdesetih letih zapela Marjana Deržaj. Element zemlje pa je kot tak poznan še iz časov pred našim štetjem, sploh pri vseh domorodnih ljudeh, ki so bili še kako povezani z naravo in z zemljo samo, ki so jo imenovali velika mati.

Po kitajski tradicionalni medicini je simbol poznega poletja, zaključka cvetenja ter pričetka žetve. Hkrati  je element zemlje center, ki vsebuje prav vse elemente. Narava je v tem obdobju še vedno aktivna in nam nudi obilje pridelkov. Element Zemlje je neločljivo povezan s prehrano, duhom in telesom. Vir stabilnosti tega elementa predstavlja tudi dom. V tem času prevladuje biopotencial vranice. Zunanji dejavnik, ki lahko povzroča bolezen je vlaga v kombinaciji s poletno vročino. Najmočnejše čustvo v tem obdobju je skrb, najizrazitejša miselna dejavnost je ideja. Prevladujoča barva je rumena barva. Elementu zemlji ustreza sladek okus.

Po Ayurvedi je element zemlja (Prithvi) dodeljen čutilu za vonj (organ je nos), za izločanje je nepogrešljiv zadnjik, ki pripada zemlji kot organ dejavnosti. Zemlja daje telesu moč, strukturo, vzdržljivost. Spodbuja odpuščanje, ustvarja pa navezanost, pohlep in tudi depresijo.
Obe tradicionalni tehniki temeljita na harmoniji med vsemi elementi, k čemur lahko prispevamo tudi s prilagojeno vadbo, rednimi obroki, kjer je poudarek na sezonski hrani.

Iz knjige Nadangel Rafael sporoča –  element zemlja, avtor Boris Lukacs

Element zemlja je povezan z vašimi močmi. Dobro integriran element zemlja daje vašim besedam in dejanjem moč in vam pomaga manifestirati vašo energijo. Čim bolj ste prizemljeni, tem bolj so vaše besede odločne in prav tako vaša dejanja. Tako misel postane beseda, beseda postane dejanje in neizpodbitna moč. Zemlja vam daje moč, da v življenju delujete odločno.

Kako krepiti element zemlje?

Zemeljski element razvijate in krepite tako, da si postavite določen cilj in ga poskusite uresničiti. Uresničenje vašega namena vam bo prineslo prizemljitev in tako boste vedeli, kakšna je vaša resničnost. To, kar je znotraj, je kot to, kar je zunaj, in to, kar je zgoraj, je kot to, kar je spodaj – skratka, vi ste odprti in prosojni. Skozi molitev prosite za blagoslov, da bi se vaše namere uresničile. Če želite integracijo zemeljskega elementa, pokličite k sebi naravna bitja elementa zemlje.

Ko potegnemo vzporednice, lahko pridemo do zaključka, da je tako planet Zemlja kot sam element zemlja tisto osrednje, kar nam daje trdnost, zavetje in nas hrani, podpira ter nam  predstavlja božanski ženki princip brez katerega ne gre.

Sama ta element najlepše občutim, ko si dovolim bosa hoditi po zemlji, da mi ta s šepetom razsvetljuje podplate, ter občutim vso njeno podporo in lepoto. Toplo priporočam.

Priporočena literatura:
Nadangel Rafael sporoča, Boris Lukacs

Avatar of Helena Cesar
Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.
follow me
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij