Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Pozno poletje in element Zemlja

element zemlja
foto:Bela Geletneky, pixabay
Oglas

»Sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet,  Zemlja pleše tja med zvezde…,« je v šestdesetih letih zapela Marjana Deržaj. Element zemlje pa je kot tak poznan še iz časov pred našim štetjem, sploh pri vseh domorodnih ljudeh, ki so bili še kako povezani z naravo in z zemljo samo, ki so jo imenovali velika mati.Po kitajski tradicionalni medicini je simbol poznega poletja, zaključka cvetenja ter pričetka žetve. Hkrati  je element zemlje center, ki vsebuje prav vse elemente. Narava je v tem obdobju še vedno aktivna in nam nudi obilje pridelkov. Element Zemlje je neločljivo povezan s prehrano, duhom in telesom. Vir stabilnosti tega elementa predstavlja tudi dom. V tem času prevladuje biopotencial vranice. Zunanji dejavnik, ki lahko povzroča bolezen je vlaga v kombinaciji s poletno vročino. Najmočnejše čustvo v tem obdobju je skrb, najizrazitejša miselna dejavnost je ideja. Prevladujoča barva je rumena barva. Elementu zemlji ustreza sladek okus.Po Ayurvedi je element zemlja (Prithvi) dodeljen čutilu za vonj (organ je nos), za izločanje je nepogrešljiv zadnjik, ki pripada zemlji kot organ dejavnosti. Zemlja daje telesu moč, strukturo, vzdržljivost. Spodbuja odpuščanje, ustvarja pa navezanost, pohlep in tudi depresijo. Obe tradicionalni tehniki temeljita na harmoniji med vsemi elementi, k čemur lahko prispevamo tudi s prilagojeno vadbo, rednimi obroki, kjer je poudarek na sezonski hrani.

Mogoče te zanima  Numerološka napoved 26. 7. – 1. 8. 2021: Izpolnite si svoje otroške sanje
Iz knjige Nadangel Rafael sporoča –  element zemlja, avtor Boris LukacsElement zemlja je povezan z vašimi močmi. Dobro integriran element zemlja daje vašim besedam in dejanjem moč in vam pomaga manifestirati vašo energijo. Čim bolj ste prizemljeni, tem bolj so vaše besede odločne in prav tako vaša dejanja. Tako misel postane beseda, beseda postane dejanje in neizpodbitna moč. Zemlja vam daje moč, da v življenju delujete odločno.

Kako krepiti element zemlje?

Zemeljski element razvijate in krepite tako, da si postavite določen cilj in ga poskusite uresničiti. Uresničenje vašega namena vam bo prineslo prizemljitev in tako boste vedeli, kakšna je vaša resničnost. To, kar je znotraj, je kot to, kar je zunaj, in to, kar je zgoraj, je kot to, kar je spodaj – skratka, vi ste odprti in prosojni. Skozi molitev prosite za blagoslov, da bi se vaše namere uresničile. Če želite integracijo zemeljskega elementa, pokličite k sebi naravna bitja elementa zemlje.Ko potegnemo vzporednice, lahko pridemo do zaključka, da je tako planet Zemlja kot sam element zemlja tisto osrednje, kar nam daje trdnost, zavetje in nas hrani, podpira ter nam  predstavlja božanski ženki princip brez katerega ne gre.Sama ta element najlepše občutim, ko si dovolim bosa hoditi po zemlji, da mi ta s šepetom razsvetljuje podplate, ter občutim vso njeno podporo in lepoto. Toplo priporočam.Priporočena literatura: Nadangel Rafael sporoča, Boris Lukacs
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem