Prenehajte s pritoževanjem

Prenehajte s pritoževanjem

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

Vam je že kdo rekel, da se preveč pritožujete?

Če ja, so vam to verjetno povedali z razlogom. Prvi je bil zagotovo ta, da jim je vaše početje postalo že pošteno nadležno. Seveda je to v večji meri njihova težava, kljub temu, pa sam tega ne bi enostavno zanemaril, saj imajo ljudje, ki se veliko pritožujejo, po navadi v življenju več težav in izzivov, kot povprečni ljudje. Zato se ne spreminjajte zaradi njih, pač pa zase.

Že sam zakon privlačnosti govori o tem, da čemur posvečamo pozornost, postane večje. Če ne veste o čem govorim in zanj še niste slišali, vam toplo priporočam, da si preberete kakšno knjigo s tega področja, saj bo življenje postalo dosti enostavnejše, če boste razumeli njegovo delovanje.

Pritoževanja se sam v resnici nisem zavedal, dokler mi tega ni povedala moja nekdanja punca na študentski izmenjavi v Belgiji. Vse do tistega trenutka je bilo pritoževanje moja konstantna navada. Če že nekaj ni šlo, kot sem pričakoval, sem mimogrede izustil kakšno besedo, godrnjanje ali pa kakšen nejevoljen zvok in z obrazno mimiko pokazal, da nekaj ni tako, kot sem želel.

Ko je bivša punca imela tega dovolj in mi povedala kar mi je šlo, sem to vzel kot za znanje. Morda ne takoj, saj jo nisem vzel zelo resno, vendar pa sem začel biti dosti bolj pozoren in nisem mogel verjeti, kako pogosto se je to dogajalo! Od tistega trenutka dalje, sem bil pripravljen na spremembo! Ob enem sem jo prosil, da me je nanje še opozorila, saj sem to ves čas počel nezavedno in tako sem v mesecu dni zmanjšal pritoževanje na minimum.
Seveda se še danes zgodi, da se kdaj pa kdaj pritožujem, vendar se vedno ustavim, ko se pri dejanju zalotim, saj mi je jasno, da to ne bo rešilo nastale situacije.

Velik del, kako se na razne situacije odzivamo, vpliva naš notranji mir. Veliko ljudi si zelo redko ali nikoli ne vzame časa, posvečenega izključno sebi. Še posebej ne tisti ljudje, ki imajo prenatrpan urnik, družino in jim na koncu zase sploh ne ostane več časa. Vendar je ključnega pomena, da si ravno takrat najdete čas zase, vsaj 15 min dnevno. Sam že več kot 7 let, vsako jutro meditiram. Je idealen čas, saj sem takrat še najbolj spočit, kot tudi moje misli in je precej lažje opraviti dnevni ritual. Zaradi zgodne ure, me pri tem tudi nihče ne moti, zato je zame osebno to res idealni čas, ni pa pogoj. To lahko storite kadarkoli, še posebej je priporočljivo, ko ste v stresu.

Meditacija ne samo, da umiri naše telo in um, umiri tudi naše misli, ki jih mislimo skozi dan, posledično pa se tudi manj pritožujemo in svet je takoj videti lepši.

Ob enem si je prav tako pomembno priznati, da so v življenju stvari, na katere lahko vplivamo in na stvari, na katere ne moremo oz. se bojo zgodile, ne glede na to, kako se mi nanje odzivamo. Zato je najbolje, da popolnoma opustimo nadzor nad stvarmi, na katere vemo, da nimamo vpliva, kot so novice iz tujine in podobno. S tem bomo zmanjšali stres za vsaj 50%. Na tiste stvari in situacije, ki pa imamo vpliv, pa nam ostanejo v bistvu samo dve možnosti. Ali jih sprejmemo takšne kot so, ali pa jih spremenimo. Za vse stvari v življenju imamo izbiro in zagotovo je ena izmed teh izbir, kako se bomo ob njih počutili. Zato bodite občutljivi na negativne odzive in v vsem iščite le najboljše. Zagotovo se vam bo življenje drastično obrnilo na bolje!

Obstaja ogromno tehnik, kako postati najboljša verzija sebe, da smo srečnejši in bolj zadovoljni, vendar je še vedno prvi korak, želja po spremembi. To spremembo pa si moramo želeti sami in nihče drug. Šele nato lahko nekaj spremenimo. Nekoč sem prebral stavek, na katerega še danes velikokrat pomislim:

Če ne veste, kaj spremeniti, da boste srečnejši, spremenite vse! Nekaj bo zagotovo delovalo …

Avtor: Robert Šket
www.robertsket.si

Prenehajte s pritoževanjem 1

V opoju narcisa

Kako prepoznati narcistično motnjo, jo odstraniti iz svojega življenja in začeti znova. Rešiti se iz narcisove mreže ni dovolj; treba je izstopiti tudi iz lastne kletke. Imate v svojem življenju osebo, ki se je nekako bojite, obenem pa vas privlači oziroma je ne morete zapustiti? Se po druženju z njo...

Več

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem