Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Sedite na skrinji, polni zlata

kaboompics / Pixabay
Oglas

Nekoč je živelo revno dekle. Bila je sirota brez vsega. Vse, kar je premogla, je bila velika lesena skrinja, ki ji jo je zapustila babica. Že od malih nog je morala trdo delati, da je lahko preživela. Svojo edino dragocenost, čudovito babičino skrinjo, je vsak dan zloščila in jo skrbno varovala. Nikomur ni dovolila, da bi se ji približal, kaj šele, da bi jo odprl in pogledal vanjo. Tudi sama je ni odpirala. Ni se ji zdelo prav. Ključ je shranila na varno in sčasoma pozabila nanj.Ko je odrasla, se je poročila in imela otroke, a življenje ni postalo nič lažje. Oba z možem sta garala od jutra do mraka, da sta lahko nahranila vsa lačna usta, in komaj so vezali konec s koncem. V kotu njihovega doma pa je še vedno stala babičina skrinja. Vedno zloščena ter skrbno zaklenjena in zaprta.Dekle se je postaralo, tudi sama je postala babica, in njeno težko življenje je kmalu terjalo svoj davek – neke zime je od hude izčrpanosti zbolela in umrla.

Ključ

Minilo je več let in nekega dne so se njeni otroci lotili preurejanja stare hiše, v kateri so odrasli. V enem od predalov so naleteli na velik zarjavel ključ.»Le katera vrata odpira?« so se spraševali.»Kaj pa, če je to ključ velike lesene skrinje?« je dejal eden izmed njih.Res bi lahko bil. Potisnili so ga v ključavnico … ga obrnili … zaškrtalo je … in skrinja je bila odklenjena! Srce jim je razbijalo, ko so počasi dvigovali pokrov.Ko so ga odprli, se je močno zableščalo. Kakšno presenečenje! Skrinja je bila polna zlatnikov in drugih dragocenosti. In vse to bogastvo so imeli ves čas pred nosom, pa sploh niso vedeli zanj.Tistega dne so se njihova življenja močno spremenila. Konec je bilo nenehnega garanja in strahu, da ne bodo mogli poskrbeti za svoje družine. Končno so se lahko povsem sprostili in si ustvarili življenje, o kakršnem so do tedaj zgolj sanjali.

Kje se skriva naša skrinja, polna zlata

Tole metafornično zgodbico sem si izmislila, ker vam želim povedati, da tudi vi sedite na veliki skrinji, polni zlata, ki bi vam lahko močno spremenila življenje, če le najdete njen ključ in jo končno odprete.Ta skrinja je vaš nezavedni um.Nezavedni um je naš avtopilot, saj skrbi za to, da se vse, česar je naučen in kar je pod njegovim nadzorom, odvija povsem spontano in lahkotno, ne da bi se morali mi na kakršen koli način truditi za to. Naše nezvedno skrbi za to, da naše srce bije, da naši lasje rastejo in da vsi ostali organi opravljajo svoje funkcije, ne da bi mi morali s prstom migniti za to; obenem skrbi tudi za to, da pridno znova in znova ponavljamo stare vzorce razmišljanja, čustvovanja in delovanja, ne da bi se morali posebej truditi za to – kar je krasno, če nas ti vzorci podpirajo, in seveda malo manj krasno, če temu ni tako.
Mogoče te zanima  Svoje telo lahko ozdravimo z močjo uma
Obenem se v našem nezavednem shranjujejo tudi vsi spomini in informacije, ki smo jih nabrali tekom življenja. Naše nezavedno ima sposobnost te spomine in informacije analizirati, sintetizirati in iz njih ustvarjati nove ideje, rešitve problemov ipd.Naš nezavedni um je torej neizmerna zakladnica znanja, kreativnosti, modrosti ter vseh mogočih drugih moči in sposobnosti. Vse, za kar skrbi naš nezavedni um, se odvija lahkotno, spontano, ne da bi morali sami v to vlagati kakršen koli trud – tako kot dihanje.A usmerja nas le k takšnemu mišljenju, delovanju in drugim odzivom, kot je naučen. Do njegovih brezmejnih sposobnosti lahko dostopamo le, če znamo komunicirati z njim oziroma ga ustrezno nagovoriti.Sicer njegovi potenciali ostajajo neizkoriščeni – kot bi lačni in obupani sedeli na skrinji, polni zlatnikov, ne vedoč, da imamo rešitev vseh svojih težav čisto pred nosom.

Kako izkoristiti svoje nezavedne potenciale

Kako bi bilo, če bi tako samodejno in lahkotno, kot dihamo, tudi uresničevali svoje cilje in sanje? Kako bi bilo, če bi lahko tako lahkotno, kot dihamo, dostopali do zakladnice kreativnosti, znanja, modrosti in drugih sposobnostih našega nezavednega? Kako bi bilo, če bi končno odklenili svojo skrinjo, polno dragocenih zlatnikov?Naš nezavedni um nas usmerja tako, kot je naučen oziroma sprogramiran. Uči in programira pa se na različne načine:
  • skozi močne čustvene izkušnje (če nas npr. napade pes in se močno ustrašimo, se naše nezavedno hipoma nauči strahu pred psi, ki nas bo spremljal tudi v prihodnje, vse dokler tega programa ne spremenimo; če npr. tvegamo, damo vse od sebe in smo deležni velikega uspeha, se naše nezavedno nauči, da se splača tvegati in se potruditi in nas bo tudi v prihodnje spodbudilo k takšnemu delovanju)
  • preko ponavljanja (če npr. vsak dan pregledate svoje cilje in razloge, zakaj je za vas pomembno, da jih dosežete, se bosta pomembnost vaših ciljev in motivacija za njihovo doseganje vprogramirala v vaše nezavedno, ki vas bo zato samodejno usmerjalo k takšnemu razmišljanju in delovanju, da boste cilje čim lažje in čim hitreje tudi uspešno dosegli)
  • preko načrtnega grajenja in rušenja sider (gre za tehnike nevrolingvističnega programiranja (NLP-ja), s katerimi lahko svoje nezavedno naučimo kreiranja močnih pozitivnih stanj, kot so sreča, samozavest, odločnost ipd., z njimi pa lahko tudi odstranimo svoje negativne čustvene odzive, npr. strahove, tesnobo idr.)
  • s hipnozo (hipnoza v nasprotju s pogostim prepričanjem ni stanje spanja ali stanje, v katerem bi hipnotizer lahko po mili volji manipuliral z nami, temeč stanje osredotočene pozornosti, v katerem izklopimo »šume« in omejitve, ki jih pred nas postavlja zavestni um, in neposredno nagovorimo naše nezavedno; s hipnozo je tako mogoče zelo hitro odpraviti neželene navade, strahove, nekoristna čustva ipd., saj gredo sporočila neposredno v naše nezavedno, ki potem samodejno poskrbi za vse ostalo, tako kot brez našega truda skrbi za delovanje organov, rast las itd.)
  • preko načrtne komunikacije z nezavednim (tudi s tehnikami komuniciranja z nezavednim se podrobneje ukvarjamo na treningih nevrolingvističnega programiranja; z njihovo pomočjo lahko izkoriščamo znanje, kreativnost in druge potenicale svojega nezavednega, ki bi sicer ostali neizkoriščeni).
Eden od najenostavnejših načinov za programiranje nezavednega uma, ki ga lahko uporabite brez vsakršnega dodatnega znanja in veščin, je torej ponavljanje. Ponavljajte si svoje cilje in razloge, zakaj je za vas pomembno, da jih dosežete, ponavljajte prepričanja, za katera želite, da se usedejo globoko v naše nezavedno, ponavljajte v mislih slike vedenja, za katero želite, da postane spontan del vas, ipd.
Preizkusite – presenečeni boste, kako hitro se bo vaše nezavedno pripravljeno učiti, če si le vzamete nekaj minut dnevno, da ga učite in tako programirate! V vsakem primeru pa vedite, da zmorete še neprimerno več od tega, kar dosegate, uresničujete in živite danes – sedite na skrinji, polni zlata … in ko se naučite pobirati zlatnike iz nje, je mogoče takorekoč vse.
Mogoče te zanima  Pravila, kako živeti, smo večinoma prevzeli od drugih
Če si želite dodatne pomoči pri aktiviranju vaših nezavednih potencialov, si lahko pomagate tudi s transmeditacijsko (hipnotično) zgoščenko Uresničite svoje sanje, ki vam bo pomagala pri oblikovanju navdihujočih in navdušujočih ciljev ter aktiviranju notranjih moči in motivacije, ki jih boste potrebovali, da te cilje tudi hitro in uspešno uresničite.
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem