Narasimha

Osho strah Osho strah Osho strah
OGLAS

Narasimha, inkarnacija Gospoda Krišne v obliki pol-leva, pol človeka, je četrta od desetih inkarnacij. Ponazorjena je z obliko levje glave in človeškega trupa.

V svoji prejšni inkarnaciji Varahe je Gospod Krišna ubil demona Hiranyakšo. Brat Hiranyakše, je bil razjarjen in se hotel maščevati. Začel je zatirati častilce Gospoda Krišne in z velikoletnimi strogosti si je hotel pridobiti naklonjenost Gospoda Brahme in ga zaprositi za velike mistične moči, katere mu bodo omogočile ubiti Gospoda Krišno. Na začetku je izgledalo, da vse poteka po njegovem načrtu, ker je Brahma postal zadovoljen z njegovimi strogostmi ter mu ponudil blagoslov za katerikoli njegovo željo.

Hiranyakašipu, ga je zaprosil, da ne bo moglo ubiti nobeno bitje, demon, polbog ali velika kača, ter nihče živ ali neživ. Da ne bo umrl v zraku ali tleh, niti podnevi ne ponoči. In da mu podari gospodarjenje nad vsemi živimi bitji ter predstojniki univeruma in vse mistične moči. Med tem, ko je izvajal svoje strogosti, so dom Hiranyakašipuja napadli polbogovi. Ugrabili so njegovo ženo. Narada, veliki svetnik, jim je zapovedal, da ji ne storijo ničesar zlega, ker bo iz njene maternice rojen veliki svetnik in veliki častilec Gospoda Krišne. Narada je ženo odpeljal v svoj dom, kjer je recitrial transcendentalno znanje. Žena si tega ni mogla zapomniti, toda otrok v maternici si je vse podrobno zapomnil.

Hiranyakašipu je po rojstvu bil zelo jezen na svojega sina, ker je častil njemu zasovraženega Gospoda Krišno. In celo si je Prahlada, njegov sin, drznil o transcendentalnem znanju poučevati svoje sovrstnike. Zato se je odločil, da ga bo ubil. Toda navkljub vsem poskusom uboja, je Prahlada ostal živ. Zato je postal vznemirjen in ga vprašal, kdo mu daje tako moč. Deček je odgovoril, da ista oseba, ki njemu, Hiranyakašipuju, daje moči. Tako je na poskus Hiranyakašipuja, da lastnoročno ubije svojega sina se pojavil Gospod Krišna iz stebra in ubil tega demona v času somraka, ko ni bil niti dan niti noč, na svojem naročju, ki ni predstavljal niti zrak niti tla. In sam osebno ni bil niti živ niti neživ, ker je transcendentalna oseba.

Prispeval: harekrisna.net

« Back to Glossary Index
19
JUNIJ
Začetni seminar ThetaHealing
Ko začutimo ta občutek moči, se v nas naselijo radost, sreče, lahkotnost upanja in vera vase…
Naučite se revolucionarne tehnike ThetaHealing tudi vi!
VEČ
24
JUNIJ
Spiritualni kamp 2020
5-dnevni spiritualni kamp v idilični naravi - nepozabna vodena izkušnja osebnostne transformacije na poti do notranjega ravnovesja.Več kot 20 izbranih terapevtov, praktikov in predavateljev nam bo pričaralo čez 35 delavnic, zdravljenj in predavanj, hkrati bomo pa deležni kreacij in razvajanj visoke vegetarijanske kuhinje chefa Jureta Kačičnika.
VEČ

Podobni Članki

Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Naroči se na E-novice

Izbrani svetovalci

Deli to s prijateljem