Ramačandra

Online Aleksandra Drole Online Aleksandra Drole Online Aleksandra Drole
OGLAS

Rama, inkarnacija Gospoda Krišne v obliki idealnega vladarja je sedma od desetih inkarnacij. Ponazorjen je z kraljem, ki ima na hrbtu tulec z puščicami v rokah pa lok in puščico.

Sita, Ram in Lakšman – Bhaktivedanta Manor, London Ravana, veliki demon, si je pridobil veliko moč z čaščenjem Gospoda Šive. Tako je pričel skupaj z svojim bratom Kumbakarno vzemirjati vse prebivalce sveta. Polbogovi na čelu z Brahmo so zaprosili Gospoda Višnuja za pomoč. Tako se je Gospod Krišna inkarniral kot Ramačandra. Balarama je postal Lakšman, njegove duhovne oblike Pradyumne in Aniruddhe pa Bharata in Šatrughna. Zaradi zaobljube njegovega očeta, je Rama moral v izgnanstvo ter ni mogel biti ustoličen kot kralj. V izgnanstvo sta mu sledila brat Lakšman in žena Sitadevi, ki je bila sama inkarnacija Boginje sreče, Lakšmidevi. V izgnanstvu je Sito ugrabil Ravana, kateri je postal očaran nad lepoto Sitadevi. Rama je po dolgem iskanju s pomočjo opičje vojske na čelu z Hanumanom postavil preko oceana most iz plavajočih kamnov. Hanuman sam pa je ocean preskočil in Sitadevi prenesel sporočilo Gospoda Ramačandre. Po prihodu Rame na Lanko se je vnel oster boj med stranjo Rame in Ravane, v katerem je stran Rame zmagala in je Ravana moral predati svoje življenje.

Tako vidimo, da kdorkoli postane žrtev pohlepa ali strasti bo na koncu doživel propad. Gospod Rama je zatem, po končanem izgnanstvu, nastopil svoje vladanje in pokazal primer idealnega kralja, kjer ni bilo nobenega nezadovoljenega prebivalca kraljestva.

Prispeval: harekrisna.net

« Back to Glossary Index
20
JUNIJ
ONLINE Ključ do duše, z dostopom v akaške zapise
Po in že med celoletnim programom Ključ do duše (5 stopenj) boste postali: Močan kreator svoje resničnosti Izognili se boste pomanjkanju na vseh področjih
VEČ
24
JUNIJ
Spiritualni kamp 2020
5-dnevni spiritualni kamp v idilični naravi - nepozabna vodena izkušnja osebnostne transformacije na poti do notranjega ravnovesja.Več kot 20 izbranih terapevtov, praktikov in predavateljev nam bo pričaralo čez 35 delavnic, zdravljenj in predavanj, hkrati bomo pa deležni kreacij in razvajanj visoke vegetarijanske kuhinje chefa Jureta Kačičnika.
VEČ

Podobni Članki

Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Deli to s prijateljem