Djotiš

Sonce – Surja

Svetloba Sonca se širi po celem univerzumu. Planeti in zvezde zasijejo šele potem, ko zasije Sonce. Planeti pravzaprav odbijajo sončevo svetlobo in tako predstavljajo njegove žarke. Duhovna entiteta planeta Sonca ali vir njegovega izžarevanja je božanstvo Surja.

Mahariši Parašara, oče Brihat Parashara Hora Shastre opiše Surjo takole:
Surja, z očmi barve meda, z močnim moškim štirioglatim telesom, z brezhibnimi, pravilnimi in čistimi navadami, zna biti tudi vročekrven, okruten in žolčen. Je zelo inteligenten in nima mnogo las. Kot kralj svojega kraljestva prebiva v templjih, prestižnih veličastnih stavbah, kjer se tako ali drugače vlada, kraljuje in predseduje. Surji pripadajo zlato, rubin in baker; njegov dan je nedelja.

Naš Jaz in naš ego
Surja predstavlja dušo celotnega univerzuma in tako Resnico samo.
V našem kozmičnem zapisu predstavlja naše poslanstvo in področje, kjer se želimo in se moramo uresničiti, da najdemo pot do sebe. Predstavlja tisto s čimer se identificiramo. To s čimer se identificiramo sicer ne predstavlja naše prave narave. A zaradi poistovetenja z določenim področjem doživljamo trpljenje, razočaranje, trud in napor preko katerih odpremo svoja srca ponižnosti in skromnosti ter tako najdemo pot do svojega Sebstva.

Surja deluje od znotraj navzven. Kar pomeni, da iskanje našega Jaza od zunaj ne privede nikamor drugam kot v zmoto in iluzijo. Surja predstavlja svetlobo, ki žari znotraj. Žarjenje notranje svetlobe pa se izraža na zunaj preko jasnosti duha, kreativnosti, odprtosti, dobrote, ljubeznivosti…V iskanju lastne indentitete, odgovora na vprašanje »Kdo sem?«, se moramo obrniti stran od zunanjega, in se zazreti in srečati z Notranjostjo, z njenimi globinami miru, svetlobe in zavesti.

Surja predstavlja življenjsko energijo, vendar ga ne smemo videti zgolj kot dajalca življenja saj le tega tudi jemlje. Zaradi svoje ognjenosti se Surja šteje med malefične planete, čeprav je med njimi najmilejši.

V našem srcu ga čutimo kot pravi Jaz, ki se slej ko prej odpre kot čista zavest, skozi katero seva kozmična Modrost. Zato nam na višjih nivojih razkriva našo kreativnost in iskanje svetlobe ter resnice. Sonce je naša notranja luč, je naše življenje, ki nas usmeri k razkrivanju našega notranjega Bitja, naše brezmejne zavesti, naše prave narave.
Z našim rojstnim »spustom« v omejeni materialni svet posameznikov smo pozabili na našo resnično naravo, na našo enost z brezmejno in vseobsegajočo zavestjo. Ta spust nas vodi v nepretrgano iskanje, a cilja našega iskanja ne moremo najti v materialnem, s katerim se tako rad in neumorno istoveti naš Ego.

Na nižjih nivojih predstavlja Surja naš ego; naše nagibe k moči, prestižu, ugledu, dostojanstvenosti, vplivu, slavi, avtoriteti in kontroli. Kaže kje sijemo, kako sijemo in tudi kaj pravzaprav sijemo.

Surja v našem življenju predstavlja tudi očeta, starejše in zrele osebe, vodje, oblast in duhovne vodje. Močan in dober Surja lahko predstavlja bogatega ali močnega očeta ali pa dober odnos z očetom. Šibak Surja pa težavnega očeta, lahko tudi odsotnost očeta, vsekakor pa težji odnos z njim.

Pozitivne in negativne lastnosti Surje
Zdrav in pozitivno vplivan Surja nas dela močne, prodorne, inteligentne, samostojne, z močno voljo in močnim karakterjem. Izražamo pogum, samozaupanje in samoprepričanje, neodvisnost in samostojnost ter seveda vodstvene sposobnosti. Takšen Surja predstavlja duhovno razvito osebo z močno, zdravo osebnostjo.

Šibak, slabo pozicioniran in negativno vplivan Surja pa prinaša egoizem, egocentričnost, trmo, pretiran ponos, manipulativnost, arogantnost, gospodovalnost, zahtevnost, občutljivost, nemir, trdost ter polnost očitkov. Takšen Surja ne dopušča šaljenja na svoj račun, prinaša hitro zamerljivost, neprestano razdražljivost, šibko voljo in šibek karakter. Vitalnost upada, smo melanholični, polni strahov ter odvisnosti, nesamostojnosti. Skratka, kaže na zelo močan in vehementen ego. Podobne probleme z egom prinaša tudi premočen Surja.

Surjino življenjsko obdobje
Surja, nam kot najmilejši med malefičnimi (škodljivimi, sovražnimi) planeti prinaša v svojih 6-letnih življenjskih obdobjih soočanje z našo osebnostjo, osvajanje družbenih vlog in našega mesta v strukturi družbenih odnosov.
V nas se prebudi potreba po razvoju etično moralnih vrednot s katerimi rešujemo svoja in družbena vprašanja.
V njegovih obdobjih želimo razumeti vlogo očeta, ki jo le ta igra in zaseda v razvoju otroka. V času aktivne Surjine periode se nam lahko zgodi, da v naše življenje vstopijo nove osebe, katere na takšen ali drugačen način poosebljajo vlogo očeta oziroma tistega, ki enostavno ve.

Izražanje preko telesa
Moč Surje se izraža preko telesnega ustroja, tako da močan Surja prinaša robustno telo.
Surja se izraža preko kosti, vlada glavi, možganom kot oblasti telesa, očem (še posebej desnemu očesu; Sonce = Svetloba), žolča, žil in srca.
Porušeno Surjino ravnovesje vodi do vnetij, visokega pritiska in visoke temperature. Oseba ima lahko šibko srce, slabo cirkulacijo, možni so zastoji vode v telesu, težave s kostmi in vidom.

S svetlobo in ljubeznijo,
Barbara Kos
www.djotis-svetloba-na-poti.jimdo.com

foto: freedigitalphotos.net

Tagi
Pokaži več

Barbara Kos

Djotiš svetovalka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !