Djotiš

Kako delujejo planeti

Zakaj in kako lahko planeti tako natančno opišejo tendence, možnosti in verjetnosti naših življenj? Kako smo mi, ljudje, berljivi v kozmičnih zapisih, ki jih sestavljajo simfonije povezav planetov ter ozvezdij? Kako »deluje« astrologija? Zakaj vedo astrologi več o nas, kot pa mi sami?

1. Kako delujejo planeti?

Izračuni, ki jih izdelamo v džotišu, temeljijo na dejanskih pozicijah planetov, katere lahko opazujemo s teleskopi, nekatere pa celo opazimo s prostim očesom. Vendar pravo bistvo je očem skrito. Vsak planet vsebuje namreč svoj živi, nevidni del – svojega duha, kateri zaobsega materialnost planeta. Vibracije, zvoki, žarki, pomeni planetov – vse to izvira iz njihovega duha.
Planetni duh (če se izrazim domače) izražajo Deve, ki izpolnjujejo posebno nalogo – v vsakem bitju morajo prebuditi skriti potencial, tisto najvišje v bitju, h kateremu se naj bi posameznik v tem življenju približal, ga ozavestil in živel. Pot do prebuditve tega potenciala vodi preko življenjskih lekcij in preizkušenj. Čimbolj se zavedamo svojega potenciala, svoje življenjske misije, tem lažje se odpiramo in sprejemamo svoje življenje.
Vibracije iz kozmičnih centrov moči (planetov) pridejo v stik z ustreznimi centri moči v človeškem telesu, ki jih poznamo kot glavne čakre. Na zunaj se to delovanje vidi v naših mislih, besedah in dejanjih; na znotraj pa se to dogaja v naši zavesti oziroma vpliva na našo stopnjo budnosti.

Planeti, njihovi nevidni deli, odsevajo moč kozmične inteligence, katera vodi, usmerja in uravnava vse živo in ne-živo skozi prehod časa. Preko močnih elektro-magnetskih polj planetov se le ti med seboj povezujejo in predstavljajo naš sončni sistem v še večjo celoto oziroma organizem, katerega delovanje je večje od vsote njegovih delov.
Omenjena energetsko-magnetna polja planetov, ti nevidni deli, so odgovorni za tovrstno obliko življenja na planetu Zemlja, za obliko naših teles in delovanje našega uma. Celoten sončni sistem se ohranja v ravnovesju preko neprestanega uravnavanja sil med elektro-magnetnimi polji. Vsak trenutek je unikaten, saj ima vsak trenutek drugačno energetsko ravnovesje ali drugačen kozmični zapis, kateri omogoča življenje in kreacijo v kozmosu, na Zemlji, v našem umu. In vsak trenutek je berljiv.

Vsak od nas si je tako preko trenutka rojstva izbral en tak kozmični zapis, iz katerega lahko razberemo vzorce našega življenja, njegovo barvo vonj in okus, če si vzamem malo pesniške širine.
Vesolje nam šepeče vsak trenutek ter nam preko sinhronosti dogodkov, večje ali manjše svobodne volje, »ugrizov tigra« in »komarjevih pikov« razgrinja tisto, kar naj bi bili. Živimo v oceanu kozmičnih vplivov. Če se njihovega obstoja in delovanja ne zavedamo, se slepo premikamo skozi naša življenja in se vedemo kot lutke v rokah lutkarja. Takrat samo reagiramo z uporom, nestrinjanjem, apatijo, žrtvijo … Vse to vodi v notranje konflikte, v bolezen in nenazadnje v smrt. Na področju skupnosti pa se to izraža preko vonj in naravnih katastrof.

Takšna stanja in reakcije lahko omilimo in odpravimo s prebuditvijo našega notranjega zavedanja – torej takrat, ko prebudimo naše notranje videnje in zavestno krmarimo med vrtinci življenja. Astrologija pa je tista veda in znanost o času, ki nam pri tem lahko pomaga!

2. Kozmični ritmi – kozmični ples

Iz poznavanja narave vibracij naših planetov, se pred nami razodenejo možnosti in verjetnosti življenja skozi našo linearno časovno dimenzijo preteklosti in prihodnosti. Razodene se nam okus našega osebnega kozmičnega plesa, kateri spremlja ritme rojstva in smrti. Kar se je rodilo mora umreti. Kar je umrlo se mora vrniti. Naš včeraj se je rodil v danes, naš danes se bo rodil v jutri.
Ko postanemo zavestnejši kozmičnih sil, ki delujejo preko planetov, zrahljamo njihove prijeme na nas. Uskladimo, povežemo in tako udomačimo njihove sile v nas. Z zavestnimi odločitvami in preudarnimi koraki prevzamemo vajeti kreacije naših življenj v svoje roke. Prebudimo kontakt s kozmičnim Bitjem, ki je pravzaprav najbolj intimni del nas.

Planeti niso samo gradniki naših teles; predstavljajo pomembne elemente naše psihe in tako širijo vpliv svojih delovanj na delovanje naših umov, na naše delovanje – in to ne glede na to ali se tega zavedamo ali ne.

3. Mi v njih – oni v nas

Vibracije planetov, njihova inteligenca živi v nas samih! Planeti oblikujejo strukturo naših čustev, čutov in umov. Organizirajo delovanje naših fizičnih teles, saj kvaliteta našega krvnega sistema zavisi od urejenosti odnosa Sonca in Lune v našem kozmičnem zapisu. Na nas je, da oživimo in se zavemo dejstva, da smo del kozmičnega oceana, saj bomo s tem obudili sebe in zavestno prispevali k nečemu še mnogo mnogo večjemu – zavestno bomo prispevali k in pomagali v razvoju Vesolja samega!

Planeti nam kažejo, katere energije, principe moramo obvladati, da bomo umirili in uskladili naša delovanja. Tako kot se planeti zrcalijo v nas, se mi zrcalimo v planetih; ali povedano drugače, tako kot se kozmično Bitje zrcali v nas, se mi zrcalimo v kozmičnem Bitju. Vsak od nas ima in predstavlja svoj sončni sistem, preko katerega se zrcali, izraža in živi vseobsegajoče kozmično Bitje.

Sonce je duša kozmičnega Bitja, Luna njegov um, Mars predstavlja njegovo moč, Merkur govor. Jupiter predstavlja modrost in veselje kozmičnega Bitja, Venera njegovo ljubezen. Skozi Saturna se zrcalita njegova bridkost in trpljenje.
Tako kot se berejo planeti v makrokozmosu, tako se zrcalijo in delujejo v mikrokosmozu. Zato se vibracije planetov izražajo v nas na istih področjih kot v kozmičnem Bitju: Sonce predstavlja našo dušo, osebnost; Luna naše misli, naš um; Mars se izraža preko naše aktivnosti, preko našega delovanja in kreacije, Merkur preko naših komunikacijskih sposobnosti in spretnosti ter tako dalje.

4. Vsak planet predstavlja svojevrstno učenje; vsak planet JE Učenje.

Zaradi tega nam vsak planet po svoje razodene kozmičnega Človeka; vsak planet nam odpre svojo pot, ki pelje do njega. S tem, ko poskušamo harmonizirati sile planetov v našem telo – duh sistemu, se približujemo celosti našega lastnega kozmičnega bitja. Nerazumevanje in ne poznavanje sil, vibracij, energij planetov nas namesto k svetlobi in sreči vodi k temi in trpljenju.

5. Ne glede na vse – mi odločamo in kreiramo!

Izpred oči ne smemo izgubiti dejstvo, da planeti zgolj prepuščajo določeno energijo skozi naš telo – duh sistem. Mi sami, pa jo s svojim védenjem barvamo kot negativno in pozitivno. Mojster v tem je naš Ego in sicer vse dokler smo mi v njegovi kontroli in slepo sledimo njegovemu muhastemu vodenju. Če imamo v sebi semena jeze, prepira, upiranja, trmoglavljenja… potem se bo Marsova energija manifestirala tu skozi, namesto da bi se usmerila v ciljno usmerjeno in premišljeno delovanje, pogum, samostojnost in izraženo pozitivno individualnost.

Planeti niso zgolj to kar se kažejo našim očem tam gori na nebu. Planeti vodijo do nas in spuščajo prek nas energijo, inteligenco ne samo naše galaksije, temveč celotnega univerzuma.

Vsak od nas je unikaten zapis in kombinacija celotne planetarne energije, ki se zrcali v nas, v naših odnosih, v našem razmišljanju – govorjenju – in – ustvarjanju. Bolj ko razumemo pomene planetov, lažje razumemo namen, smisel in mesto našega življenja v Življenju samem.


S svetlobo in ljubeznijo, Barbara Kos
www.djotis-svetloba-na-poti.jimdo.com

foto: splet

Tagi
Pokaži več

Barbara Kos

Djotiš svetovalka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !