Osebna rastZakon privlačnosti

Srečen dan, vsak dan

Kako ustvarimo vsak dan znova srečen dan? Kaj je pomembno?

Vsak dan se zagotovo prične tako, da zjutraj odpremo oči. Takrat tudi prejmemo svojo prvo misel. Če je naša prva misel: »Joj, spet moram v službo!« ali pa: »Veliko dela me čaka.« ipd. in če te misli spremljajo še občutki nejevolje, nelagodja in razočaranja, se dan zagotovo ne more pričeti preveč optimistično. V takih trenutkih se »na silo« sestavimo skupaj in skušamo speljati dan brez zapletov. Vendar se naslednje jutro lahko zgodba ponovi. Tukaj gre velikokrat za našo navado.

Priporočam, da smo na svojo prvo misel zjutraj zelo pozorni. Bodimo nadzorniki svojih misli, saj nenazadnje smo lastniki svojih teles in gospodarji svojih misli ter občutkov. Zato zjutraj kreativno izbirajmo samo lepe misli. Npr.« Danes me čaka prekrasen dan, … srečen/a sem, ker me čakajo odgovorna opravila.«  S pozitivno naravnanostjo, bomo že zjutraj kot magnet začeli privlačiti pozitivne okoliščine in dogodke v svoje življenje. Če bomo k temu dodali še kanček hvaležnosti, nas zagotovo čaka presrečen dan.  S hvaležnostjo usmerjamo svojo pozornost k tistemu, za kar smo v življenju hvaležni. Naša pozornost pa je tisto orodje, ki ustvarja našo realnost. Saj veste tisti rek, ki pravi: «Če te boli glava, se udari v koleno in glava te ne bo več bolela, ampak koleno.« Še kako res je to. Našo pozornost z lahkoto preusmerimo kamorkoli želimo. Torej preusmerimo pozornost k pozitivnim stvarem in bodimo zanje hvaležni. Tako začet dan nam da ogromno pozitivne energije, pozitivno naravnanost in tudi veselje ter radost. Stvari stečejo bolj gladko, ob vsem tem pa začnemo spreminjati tudi naše jutranje navade. Ko nam vse to postane rutina in zlahka krmarimo skozi dan s pozitivnimi mislimi in občutki, se vendar še včasih zgodi, da nismo zadovoljni. Recimo, da smo za službo hvaležni, nismo pa zadovoljni z njo. V tem primeru je ključno, da ohranimo pozitivno situacijo, jo vzdržujemo, hkrati pa planiramo naprej.

Vprašamo se, kaj je tisto, kar si želimo od življenja? Naj vas ne bo strah podati svoje želje v Vesolje. Dano nam je, da si želimo in da uresničujemo svoje sanje. In zakaj tega ne delamo? Ker vsi okrog nas govorijo, da je težko. Da ne gre. Da je škoda časa. In seveda, ni denarja. Ne pozabimo. To so le naše misli, katerim slepo verjamemo. Ko se odločimo, da ta plašč odvržemo in zaživimo na novo, se stvari začnejo premikati. Vedno vzemite svetle primere, lahko jim rečete tudi čudeži. Vzemite si idole, za katere pravijo: »Imel je srečo. Bil je ob pravem času na pravem mestu.« Saj, sledil je svojemu srcu in se tam znašel. V vaši glavi naj bodo samo tisti junaki, ki jim je uspelo. Ostale pozabite. Vse poražence pozabite. Do cilja pridejo tisti, ki so vztrajni, ki imajo voljo in tisti, ki zaupajo. In predvsem. Do cilja pridejo tisti, ki cilje imajo.

Če v življenju plujemo brezciljno po širnem oceanu, bomo težko našli otok. Če se bomo odločili, da si želimo počitka, bomo začeli iskati primeren kraj in seveda ga bomo našli. Ne pozabimo. Življenje nam da toliko, koliko si želimo. Če smo zadovoljni z malo, dobimo malo. Če se odločimo za več, dobimo več.

Bodimo srečni! Vsak dan.

Pokaži več

Lilijana Škraban

Sem velika zagovornica čarobnosti življenja, kreacij, predvsem pa ljubiteljica kristalov. Z vami delim svoja znanja, spoznanja in izkušnje na praktičen način.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !