FeaturedModrosti

Sveta knjiga

Naj te ne zasužnji nobena Sveta knjiga

Živel je moški, ki je ustvaril verski kult in ljudje so ga častili kot zelo učenega človeka. Imel je nekaj pripadnikov, ki so beležili njegova navodila v knjigo. V vseh letih je knjiga postala zelo obsežna z vsemi vrstami navodil, ki so jih zapisovali. Privržencem je bilo svetovano, naj ničesar ne naredijo, ne da bi se prej posvetovali s sveto knjigo. Kamorkoli so šli in karkoli so naredili, so se najprej posvetovali s sveto knjigo, ki jim je služila kot priročnik pri usmerjanju življenja.

Nekega dne, ko je vodja kulta prečkal reko skozi leseni most, je padel v reko. Njegovi pripadniki so bili z njim, vendar nihče ni vedel kaj narediti. Tako so se posvetovali s sveto knjigo.

„Pomagajte, pomagajte!“, je vpil vodja, „Ne znam plavati!“

„Prosimo, počakajte malo Učitelj. Ne utopite se. Še vedno iščemo rešitev v Sveti knjigi“, so rekli. „Nekje morajo biti navodila, kaj storiti, če človek pade iz lesenega mostu v reko.“

Medtem ko so vneto iskali kaj storiti, je učitelj izginil v vodi in se utopil.

Pomembno sporočilo te zgodbe je, da moramo imeti razsvetljen pristop in ne suženjsko slediti zastarelim in konzervativnim idejam, niti se zateči k nobeni sveti knjigi, brez da bi uporabili svojo zdravo pamet. V spletu okoliščin, novih odkritij in spoznanj, se moramo naučiti, da ustrezno ravnamo in se v dani situaciji odzivamo tako, da bo v dobro vseh.

Avtor: Ven. K. Sri Dhammananda

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !