Sveta knjiga

foto:splet

Naj te ne zasužnji nobena Sveta knjiga

Živel je moški, ki je ustvaril verski kult in ljudje so ga častili kot zelo učenega človeka. Imel je nekaj pripadnikov, ki so beležili njegova navodila v knjigo. V vseh letih je knjiga postala zelo obsežna z vsemi vrstami navodil, ki so jih zapisovali. Privržencem je bilo svetovano, naj ničesar ne naredijo, ne da bi se prej posvetovali s sveto knjigo. Kamorkoli so šli in karkoli so naredili, so se najprej posvetovali s sveto knjigo, ki jim je služila kot priročnik pri usmerjanju življenja.

Nekega dne, ko je vodja kulta prečkal reko skozi leseni most, je padel v reko. Njegovi pripadniki so bili z njim, vendar nihče ni vedel kaj narediti. Tako so se posvetovali s sveto knjigo.

„Pomagajte, pomagajte!“, je vpil vodja, „Ne znam plavati!“

„Prosimo, počakajte malo Učitelj. Ne utopite se. Še vedno iščemo rešitev v Sveti knjigi“, so rekli. „Nekje morajo biti navodila, kaj storiti, če človek pade iz lesenega mostu v reko.“

Medtem ko so vneto iskali kaj storiti, je učitelj izginil v vodi in se utopil.

Pomembno sporočilo te zgodbe je, da moramo imeti razsvetljen pristop in ne suženjsko slediti zastarelim in konzervativnim idejam, niti se zateči k nobeni sveti knjigi, brez da bi uporabili svojo zdravo pamet. V spletu okoliščin, novih odkritij in spoznanj, se moramo naučiti, da ustrezno ravnamo in se v dani situaciji odzivamo tako, da bo v dobro vseh.

Avtor: Ven. K. Sri Dhammananda

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here