četrtek, 19 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Svetlobno telo in merkaba II. del

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Tekom življenja se dogaja neprestan energijski boj med osebnim vorteksom in identifikacijami, v katere se v današnjem konzumerističnem okolju najbolj intenzivno zapletajo mlade duše. Osebni vorteks daje osebi neprestane impulze, ki jo usmerjajo stran od identifikacij, k bazičnim hotenjem duše. V praksi se običajno zgodi to, da človek nekatere blokade iz astralne ravni v sistem integrira in s tem ozemlji še del svetlobnega telesa, določene blokade pa se poglobijo. Mlade duše preprosto potrebujejo določeno število inkarnacij, da se naučijo obvladovati številne zapletene situacije, s katerimi imajo opravka v današnji družbeni ureditvi.

Ne glede na to, v kakšni meri tekom življenja svetlobno telo v sistem integriramo, s staranjem upada energijska in informacijska pretočnost predvsem fizičnega telesa, ki začne izgubljati kompaktnost, usihati pa začnejo tudi energijska telesa, saj se paralelno upočasnijo tudi čustvene in mentalne funkcije. Ob smrti se začne tudi razpadanje avričnih teles. Astralno telo najprej potegne dušo in svetlobo, ki je bila v sistemu inkarnirana, na astralno raven. Ta svetloba se spet spoji s svetlobnim telesom, razpad astralnega telesa pa poteka tako, da se večji del energije, ki jo je imel človek ujeto na astralni ravni, zalepi na svetlobni del astralnega telesa in se začne skupaj z dušo in svetlobnim telesom vračati proti višjim dimenzijam. Pri tem gre predvsem za tip ujete energije, ki je odrejala človekove osebnostne lastnosti. V višjih dimenzijah so nalepljeni astralni fragmenti v inertnem stanju.

Zanimivo je dejstvo, da številni posamezniki, ki so preživeli stanje klinične smrti pričajo, da se jim je v tem stanju pred očmi odvrtel film prizorov celega življenja. Metafizika uči, da pride do stanja, ko se »zaveš vsega« v trenutku, ko se začne svetloba iz sistema fizično telo-duša-avrično polje ponovno spajati s preostankom svetlobnega telesa. Lahko se zgodi, da je v procesu umiranja in nekoliko prej kak čustveni impulz tako močan, da se posamezni deli čustvene energije, ujete na astralni ravni, ne morejo zalepiti na svetlobni del astralnega telesa in nadaljevati »pot navzgor«, ampak ostanejo v astralni dimenziji, predmetni čustveni impulz pa je lahko tako močan, da jim omogoča trajno ali občasno pojavljanje v materialnem svetu. V skrajnih primerih govorimo o »duhovih«, precej pogosteje pa o t.i. entitetah.

Primer: Če pride človek v nenadno situacijo, v kateri se bori za življenje, a ga potem izgubi (recimo smrt zaradi utopitve), ta boj maksimalno aktivira njegovo čustveno energijo, ki je v interakciji z astralnim telesom. V fazi umiranja torej dobi astralno telo toliko energije, da je po smrti moten proces njegovega razpada na astralni ravni. Del astralnega telesa, skupaj s fragmenti osebnosti utopljenega, v energijskem smislu preživi, vendar ga stalno vleče v fizično dimenzijo na mesto utopitve, saj fragmenti osebnosti, ki energijsko preživijo, običajno ne razumejo kaj se je zgodilo. Ob ustreznih atmosferskih pogojih (veliko vlage v zraku) je potem moč takšna astralna bitja vizualno zaznati in v takšnih primerih potem rečemo, da smo videli duha.

Ob ponovnem impulzu po inkarnaciji duše se ves proces ponovi, s tem, da so fragmenti blokirane energije iz prejšnjih inkarnacij tisti, ki imajo ključen vpliv na formiranje astralnega, eteričnega in izbor fizičnega telesa.

Ali MerKaBa obstaja v objektivnem smislu, ali gre zgolj za mentalni konstrukt?

Viri, ki povzemajo Staroegipčansko in Hebrejsko učenje, vezano na merkabo oziroma merkavo (merkavah), govorijo o tem, da nastane ob aktivaciji merkabe svetlobni vrtinec, ki se vrti v smeri nasproti urinemu kazalcu. Bil naj bi pogoj za vzpostavitev inter-dimenzionalnega prehoda, ki omogoča vstop svetlobnega telesa/zavestnosti v fizično telo in hkrati dušo. Pravijo, da se brez aktivacije merkabe ne morejo adekvatno aktivirati niti čakre, niti ni moč ustrezno dvigniti vibracij fizičnega telesa. Vendar pa je dejstvo, da druge religije in filozofije merkabe, merkave oziroma podobnega energijskega vrtinca, ne omenjajo, zato je vprašanje, ali merkaba obstaja v objektivnem smislu, seveda na mestu. Sodobna znanost o svetlobnem telesu skorajda ne govori, se pa najde tu in tam kak avtor, ki o tem piše. Eden takšnih je Bolgar dr. Georgi Stankov.

Georgi Stankov (rojen 1951) je na Tehnični univerzi v Sofiji študiral informatiko in elektroniko, kasneje pa tudi ekonomijo, paralelno pa se je med drugim izobraževal tudi na področju psihologije in filozofije. Zaradi težav s takratno komunistično oblastjo je 1975 iz Bolgarije emigriral v Nemčijo, kjer je na univerzi v Heidelbergu leta 1983 zaključil študij medicine, nadaljeval pa s študijem ekonomije in družbenih ved. Kasneje je v Münchnu vodil inštitut za raziskave delovanja zdravil in se v veliki meri posvetil proučevanju telesnih simptomov, do katerih pride pri pospešenem vstopanju svetlobnega telesa v sistem. Stankov izpostavlja, da so ti simptomi sami po sebi nenevarni, saj gre zgolj za posledice prilagajanja fizičnega telesa na nove vibracije.

Se nadaljuje …

Povzeto iz knjigeIntegrirana osebnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
Naloži Več
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij