Blogi

Umazano čustvo: Ljubosumje

Čustvo pogosto prekrito z jezo ali agresijo. Sramotno in skrito zelo globoko v naših globinah. Vendar vsake toliko pokuka na površje. Pogosto ko nam ljubi ljudje pokažejo česa vse so zmožni. Kot da na njih sveti neko drugo, svetlejše sonce, kot da so njihove zvezde lepše razporejene. In ni važno če čisto nič drugega v njihovih življenjih ni uspešno. Tista edina stvar, tisto kar si mi želimo oni imajo. Ljubosumje se skriva za različnimi obrazi. Skriva se za bolečino, ki jo občutim kot hudo izgubo. Skriva se za jezo in agresijo. Skriva se za nervozo in ne sprejemanjem. Bolj smo vešči, bolj jo uspemo skriti pred seboj. Umazano, grdo, obsojanja vredno čustvo. LJUBOSUMJE. Opravičujem ga na tisoč in sto načinov. Kajti kako lahko čutim nekaj tako sramotnega do osebe, ki nam je blizu, do nekoga ki ga srčno ljubimo? Pa čudi si priznamo da nas vodijo čustva, okolica ne pozna razumevanja, če priznaš sledi globoka užaljenost in razočaranje. Ljubosumje je stigmatizirano, ki bi moralo biti pod kontrolo, čustvo ki ga lahko izklopiš, če si to želiš. Kakšen človek bi do svojega bližnjega, ki ga spoštuje in ima rad sploh lahko čutil tako grobo, hladno in sovražno? Koliko moči je potrebne, da si priznaš? Da sprejmeš dejstvo, da tvoja hrepenenja živi nekdo drug? Kako težko se je zazreti globoko vase in sprejeti svojo temno senco? Jo obravnavati kot ločeno osebnost in poskušati ugotoviti kakšno zgodbo govori?

Si se vprašal kakšno zgodbo ti prinaša nekaj tako temačnega kot je ljubosumje? Čustva niso tukaj zato, da nas ranijo tako močno, da postanemo mojstri v prikrivanju in prekrivanju. Vsako čustvo govori svojo zgodbo, ki ti lahko služi kot smerokaz na poti proti svobodi.

Vsako čustvo širi svojo lastno vibracijo, na tebi je da prepoznaš, kako je tvoj obrambni mehanizem prekril ljubosumje. Pri meni se pojavi kot nervoza. Nestrinjanje. Občutek ogoljufanosti.  Vse v meni kriči in išče zasilni izhod. Iščem izgovore za očrnitev osebe, ki mi je še pred nekaj trenutki bila izjemno pri srcu. Dolgo časa sem potrebovala da sem razbrala fizične znake, ki nakazujejo da je nekaj v meni v disharmoniji. Tudi ko sem čez čas spoznala da gre za ljubosumje nisem ne vedela ne znala spremeniti situacijo. Ko sem si končno priznala in odkrito spregovorila, sem začutila na sebi poglede nestrinjanja. Najlažja pot je bila da se odmaknem, ne pridem več v kontakt z osebo, ki mi je zadala trpljenje. Pravzaprav je trpljenje že bilo v meni, sprožilec (oseba do katere čutim ljubosumje), ki je osvetlil mojega spečega demona je seveda bil tarča jeze in nestrinjanja. Največkrat za njegovim hrbtom. Kajti ko nekoga očrniš izgubi moč ljubečega prijatelja. Samo da upravičim svoja čustva.

In si zopet potrdim da je ljubosumje grdo, nizkotno čustvo…

A sedaj ko sprejmem odgovornost za svoje življenje znam drugače. Iščem vzroke tam kjer dejansko so, odmaknem se od sprožilca in raje vso energijo obrnem navznoter – vase. Začutim nesigurnost, začutim spoznanje da nisem zadosti dobra, začutim praznino. In se spomnim, da je vse kar potrebujem za razvoj že v meni. Vsi talenti vsi potenciali. Spoznam da sem se oddaljila od svoje modrosti. Spoznam da iščem bližnjice. Da kot razvajen otrok pričakujem da je vse položeno predme. A le kako naj cenim nekaj, kar je bilo sad tujih rok? Kako naj začutim zmago, brez moje energije vložene v manifestacijo?

In začutim vzrok, začutim kolektivni vzorec kako počasi vstopa v mojo podzavest. Napada me iz reklamnih panojev, napada iz tv zaslonov, preneslo se je iz mojih staršev name…

Vsako čustvo nosi sporočilo. Vsako je plemenito in posebno. Ljubosumje pripoveduje zgodbo o dajanju, pripoveduje o časih ko smo živeli v slogi in deljenju, pripoveduje o ranjenem otroku, ki ni prejel zadosti varnosti in ljubezni in tudi opozarja da če si ne prisluhneš lahko pripelje do bolezni, propada partnerstva, sovraštva… Opozarja nas, da se poglobimo vase. Poiščemo svojo pot, najdemo svoje priložnosti, izbojujemo svoje bitke. Vsi darovi so že v nas.

Pošiljam ti topel objem

Simona Kozole
Masaže Monca – terapevtske masaže, Tesla Metamorfoza, komunikacija duše in vodene meditacije
Moja spletna stran

O Simona Kozole

Simona Kozole je iskalka harmonije življenja in povezave z dušo. Pot je začela, kot maserka in pri nenehnem iskanju boljših in hitrejših rezultatov nadgradila terapije z Reikijem in Tesla Metamorfozo. Povezava z univerzalno energijo ji je odprla vrata za komunikacijo z višjimi bitji - angeli, mojstri, vodniki ter stvarnikom. Terapije, ki jih izvaja so preplet fizične in duhovne sfere, ki nas nežno vodi iz glave v srce.

Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !