Vaše življenje je zgolj vaše, ne njihovo

Kristali Kristali Kristali
OGLAS

Vaše življenje je zgolj vaše, ne njihovo. Ostali so zgolj obiskovalci na vaši tokratni poti življenja, ki pridejo in gredo.

Pomislite – vsak trenutek v svojem življenju smo zgolj sami s sabo. Nihče drug ni vedno zraven. Prav nihče. Samo mi – naše telo, naše misli, naša občutja. Vsi ostali so kot utrinki – eni so daljši, drugi krajši, eni zasijejo bolj, drugi komaj opazno. A vsi so le začasni.

Mi pa ustvarjamo in prilagajamo svoja življenja na osnovi teh utrinkov: Kaj bodo rekli, kaj pričakujejo od nas, kako jih navdušiti, kakšni biti, da bodo imeli pozitivno mnenje o nas … In pri tem pozabimo nase, na svoje pristne želje.

Verjetno ne more nihče reči. da mu ni popolnoma nič mar za mnenja drugih in da dela popolnoma vse zgolj zato, ker sam tako želi, ne glede na okolje.

Toda – naša življenja bi bila zagotovo neprimerno polnejša, srečnejša in lepša, če bi večkrat naredili tisto, kar SAMI ISKRENO ŽELIMO in ČUTIMO – in če bi se večkrat vprašali, ali se je neka misel porodila znotraj nas, v našem srcu, ali je le rezultat zunanjih vplivov in pričakovanj …

In nikar živeti življenja z nenehnim spraševanjem: »Kaj bodo pa ljudje rekli …« Odgovor na to v pravi resnici nikoli ni pomemben.

Konec koncev – NIKOLI ne moremo vsem ugoditi. Pa če smo Mati Tereza ali Hitler. Če nam je prav ali ne, je narava narejena po načelu ‘jin-jang’; tema – svetloba; mraz – vročina; moški – ženska; voda – ogenj … In že po zakonu narave je vsega približno 50 : 50.

Iz tega sledi tudi to, da bo ne glede na to, kaj počnemo na tem svetu, narava vedno težila k temu, da nas bo približno 50 % ljudi podpiralo, 50 % pa ne. V različnih obdobjih življenja bo to sicer različno, vendar se na koncu nekako izravna … Bistveno za nas je le to, na katero polovico se OSREDOTOČIMO in kaj pustimo za sabo, ko bomo odšli s tega sveta. 

Tvoja odgovornost je, kaj TI daš iz sebe ven, družbi. Kako drugi to sprejmejo, je njihova odgovornost in celo PRAVICA, ne tvoja. 

Ti si središče svojega življenja. Vsi ostali so utrinki, ki pridejo in gredo z različnimi nameni in razlogi. 

Zato – ŽIVI življenje po lastnih občutkih, mislih, srcu, intuiciji in željah … Zgolj lastno srce in intuicija nam vedno želita dobro in se nikoli ne zmotita. Umetnost je le prepoznati, kaj so res naše lastne misli in občutki in kaj so zgolj rezultati zunanjih vplivov.

Iz knjige NAJDI SVOJO SREČO IN MIR >>

 

Donacija Donacija Donacija
OGLAS
Petra Škarja

Petra Škarja

Bodi, kar si; delaj, kar te veseli.

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Izpostavljeni Svetovalci

 

PRIPOROČAMO

Novo

februar 2024

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
29
30
31
1
2
3
4
Dogodki za 1 februar
Dogodki za 2 februar
Dogodki za 3 februar
Dogodki za 4 februar
5
6
7
8
9
10
11
Dogodki za 5 februar
Dogodki za 7 februar
Dogodki za 8 februar
Dogodki za 9 februar
Dogodki za 10 februar
12
13
14
15
16
17
18
Dogodki za 12 februar
Dogodki za 14 februar
Dogodki za 15 februar
19
20
21
22
23
24
25
Dogodki za 19 februar
Dogodki za 21 februar
Dogodki za 22 februar
Dogodki za 23 februar
26
27
28
29
1
2
3
Dogodki za 26 februar
Dogodki za 28 februar
Dogodki za 1 marec
Dogodki za 2 marec
Dogodki za 3 marec

Dobrodošel nazaj!

Pijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.