Vedeti morate, da v duhovnosti ni bližnjic

Vedeti morate, da v duhovnosti ni bližnjic

Duhovnost pomeni prebujenost posameznika, saj velika večina ljudi spi in vse kar počnejo, počnejo speči, torej se zaljubijo, poročijo in imajo otroke speči. Duhovnost je pojmovana kot vir navdiha posameznika in se nanaša na stanje zavesti posameznika ter odkrivanju in predajanju svoji Duši, svojemu poslanstvu.

Vedeti morate, da v duhovnosti ni bližnjic in izgovorov, saj nas pot duhovnosti dejansko pelje po poti do spoznavanja sebe. Vsak na svoji duhovni poti dobi učitelja, kateri je najbolj primeren za nas, kar pa ne pomeni, da vas bo ta učitelj spremljal celotno pot. Učitelji se pogosto menjajo, saj lahko da ste na samem začetku duhovne poti vzhičeni nad znanjem in sposobnosti, ki jih trenuten učitelj ima, vendar se lahko na koncu izkaže popolnoma drugačna zgodba. Duhovni učitelj bo z vami, dokler bodo skupni interesi, v trenutku ko ne bo več teh interesov oziroma, lahko se celo zgodi, da učenec učitelja preraste, takrat se vaše poti ne bodo več križale s tem učiteljem, ampak ste pripravljeni na pot duhovnosti stopiti sami.

Osnovna duhovna naravnanost strmi k razvijanju naslednjih moralnih vrednost kot so: ljubezen, sočutje, potrpežljivost, strpnost, odgovornost in skrb do drugih, kar pomeni kako delujemo v vsakdanjem življenju.

V pomoč so vam lahko razne meditacije, dihalne vaje, molitve, pesmi, zdravilne tehnike in razni obredi, vendar vedeti moramo, da je pomembno izhajati iz sebe in analizirati sebe v vseh situacijah. Meditacije in razne zdravilne tehnike so vam v pomoč, da se ustvarijo dobri temelji, vendar ne pretiravati v tej smeri, v ničemer ni dobro pretiravati, ker pomembno je kako se vi odzovete na okolico ko ste v vsakdanjem življenju, če se ne odzivate na enak način kot ste se preden ste stopili na pot duhovnosti ste na pravi poti, saj vam duhovnost prinese spremembe, ki so iz nivoja Duše pomembne za vas.

“Ljudje na splošno mislijo, da je lepo v denarju in materialnih užitkih. Ubožci ne vedo, da je največja lepota skrita v duši, ki se odpre ljubezni in spregovori Bogu. To pa je mogoče samo, če si iskren in pripravljen na vse.” Renata Ažman

ScalarPrana terapevt in inštruktor Barbara Köveš

ScalarPrana terapija je zelo močan način energetskega zdravljenja, edinstven v svetu, ki temelji na uporabi dveh univerzalnih energij, skalarni energiji in prani. Razvila ga je filipinska zdravilka Fe Pacheco, ki je diplomirala psihologijo in metafizične znanosti.
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem