četrtek, 19 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Za otroke: Moč sedanjega trenutka

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Povzeto iz knjige Čarobni jaz – Duhovni vodnik k zdravju in zadovoljstvu za otroke >>

Moč sedanjega trenutka

Poskusi se čim manj vznemirjati zaradi preteklosti ali prihodnosti. Obstaja samo zdaj.

Če razmišljaš o jutrišnjem dnevu, ni nič več jutrišnji, ko pride. Postane sedanjost. Kadar razmišljaš o včerajšnjem dnevu, ga ne doživljaš kot preteklost, ampak kot sedanjost. Če torej vedno obstajaš v TEM TRENUTKU, je pomembno, da ohranjaš energijo v ZDAJ in ga kar najbolje izkoristiš!

Ko sem bila mlajša, me je velikokrat skrbelo zaradi prihodnosti. Kadarkoli se je na primer začelo novo šolsko leto, me je morila misel, da morda ne bom razumela tistega, kar bo učiteljica pričakovala, da se naučim.

Poleg tega, me je pred šolskim izletom zmeraj skrbelo, kaj bo, če na avtobusu nihče ne bo hotel sedeti zraven mene. Toliko stvari, zaradi katerih nas skrbi, se sploh ne zgodi. Tako zapravimo na tone energije in svoje telo brez razloga spravljamo v stres.

Večino časa je naš zdaj čisto v redu. Preveri svoje počutje v tem trenutku. Ali se točno zdajle dobro počutiš? S tem mislim res tole sekundo, ne čez pet minut ali danes zvečer. Verjetno se strinjaš, da je s tabo vse v redu. Večino časa se natanko zdaj počutimo prav fino, vendar smo tako zlepljeni z zgodbo o prihodnosti ali preteklosti, da sploh ne moremo uživati v sedanjem trenutku.

Predstavljaj si, kako bi bilo, če bi lahko ves čas ohranjali pozornost v sedanjem trenutku. Koliko bolj bi lahko uživali življenje? Prav zdaj slišim petje ptičkov, sonce sije na rože na terasi in sosed kosi travo. Jaz tipkam tole poglavje, kar pomeni, da s pomočjo knjige svoja sporočila delim s svetom. To me osrečuje. Moj sedanji trenutek je krasen. Če bom začela razmišljati o tem, koliko opravkov me še čaka, ali če me bodo misli potegnile v preteklost, bom zelo hitro izgubila stik s tem lepim sedanjim trenutkom.

Zato te vabim, da se malo ustaviš. Globoko vdihni in preveri, kakšen je tvoj sedanji trenutek. Ali ga lahko spremeniš, če ti ni všeč? Ali moraš preusmeriti svoje misli ali spremeniti dejanja? Otroci imate včasih manj vpliva na svoj sedanji trenutek, ker živite pri starših ali skrbnikih in morate upoštevati določena pravila. Ko boš starejši, bo drugače. Toda vseeno lahko izbiraš svoje misli in dejanja, da svoj zdaj izboljšaš. Moč, da spremeniš svoj ZDAJ, je v tebi.

Moj sin je danes zjutraj naokrog hodil ves namrščen. Vprašala sem ga, kaj je narobe. Povedal mi je, da je slabe volje, ker ni hotel zajtrkovati kosmičev, ki so bili že včeraj za večerjo. Preprosto sem ga spomnila, da lahko to misel zamenja s hvaležnostjo, ker je imel za zajtrk nekaj toplega in zdravega. Če bo izbral bolj pozitivno misel, se bo njegovo razpoloženje verjetno izboljšalo. Takoj bo lahko občutil zadovoljstvo.

Sedanji trenutek je kot skrinja s čudovitim zakladom, skrita v mračnih morskih globinah. Razmišljanje o temnem vodovju nas lahko hitro spelje stran od zaklada, da ga čisto izgubimo izpred oči. Toda zaklad moraš poiskati! Ti imaš ključ skrinje! Odpri jo, da se ti razkrije zaklad, ki je v njej.

Povzeto iz knjige Čarobni jaz – Duhovni vodnik k zdravju in zadovoljstvu za otroke >>

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
Naloži Več
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij