Zakaj moramo prodreti v globino?

Na rečni gladini so številni valovi, ki se ves čas spreminjajo. Nekateri se vrtinčijo, drugi penijo, tretji pa udarjajo drug ob drugega. In nobeden ne traja več kot nekaj sekund. To je ista voda, ki se spreminja iz enega vala v drugega – valovi so nenehno v razburkanem stanju. Globlje pod valovi pa odkrijemo nespremenljiv in miren tok.

Tako se tudi mi v različnih življenjskih obdobjih znajdemo v raznih okoliščinah. Vse so kot valovi življenja. Včasih smo mladi in zdravi, drugič stari in bolni, včasih imamo raka, včasih zmagujemo na športnih tekmovanjih, včasih nas imajo ljudje radi, drugič nas sovražijo. Vse se dogaja samo površinsko, na površju – to so valovi časa.

Če pa gremo globlje, razumemo, da smo večne duše, del Boga, in lahko svojo zavest povežemo z dušo. Tako vzpostavimo vez med dušo in Bogom, ki je neminljiva.

Duša se ne rodi in ne umre. Vse te površinske spremembe, ki se dogajajo na površju življenja, nimajo nič opraviti z dušo, s tokom resnice. Vendar si le redki želijo prodreti v globino, pod površinski videz obstoja.”

Na površinski ravni valov včasih res vse teče po naših željah, drugič pa imamo veliko nevšečnosti. Namen teh je, da se iztrgamo iz lagodnega površinskega zadovoljstva in občutimo resnično potrebo, da prodremo globlje v nenehni tok resnice.

O Radhanath Svami

Priznan vedski učenjak in učitelj bhakti joge. S svojim naukom, ki temelji na vedskih svetih spisih, kot so Bhagavad-gita, Šrimad-Bhagavatam in Ramajana, razkriva, kako naj se ravnamo po svetih izročilih in izluščimo skupno bistvo, ki združuje navidezno različne vere oziroma duhovne poti ter tako kar najbolj obogatimo svoje življenje in prispevamo k duhovnemu preporodu družbe.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here