Zvočna masaža s himalajskimi pojočimi posodami

Zvočna masaža s himalajskimi pojočimi posodami
Zvočna masaža s himalajskimi pojočimi posodami

Ali ste vedeli, da se zvok himalajskih pojočih posod med zvočno masažo telesno doživlja kot vibriranje, ki se dotakne vsake celice znotraj telesa?

Da je zvočna masaža izredno prijetna in da poleg telesnega ugodja vodi v izjemno globoko sprostitev uma in čustev?

Ali veste, da zvok himalajskih posod medtem, ko so igrane na telesu:

  • osvobaja zapise starih travm iz celičnega nivoja;
  • razgrajuje in odplavlja tujke iz telesa;
  • istočasno sprošča in regenerira telo, čustva in um;
  • izboljša cirkulacijo krvi in limfe;
  • lajša bolečine;
  • pomlajuje in energetizira;
  • ponovno uglašuje vibracije naših organov k zdravju in harmoniji?

Poleg tega lahko z zvočno masažo z nekaj znanja z lahkoto in s konkretnimi učinki pomagamo sebi v trenutkih utrujenosti ali stresa… Modrost zdravilne uporabe zvoka himalajskih posod je še kako dobrodošla v vsako slovensko družino, kakor tudi v wellness in terapevtske programe, v vrtce in zavode. Blagodejni učinki se pokažejo zelo hitro in ni nivoja, katerega zvok ne bi negoval in regeneriral.

Zvočna masaža s himalajskimi pojočimi posodami temelji na starodavnih modrostih ispred 5000 let. Bogati spekter nadtonov, katere posode ob igranju tvorijo, harmonizirajo levo in desno možgansko polovico, odplavljajo napetosti in stare zapise travm ter celostno uglašujejo instrument našega Bitja.

Pri zvočni masaži tibetanske posode polagamo na lahno oblečeno telo, kjer jih igramo s posebnim udarjalom, ki ima na koncu mehak filc. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, se širijo vibracije zvoka – katerih ne le slišimo, pač pa jih fizično doživljamo – po telesu. Zvok kot reka potuje po nadijih in meridijanih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato imenujemo zvočno masažo tudi celična masaža.

Manjše posode lahko med igranjem premikamo po telesu, s čemer dosežemo določene posebne učinke; usmerjamo pot vibracij, npr. po posameznih meridijanih oz. v določenih smereh. Prav tako posode igramo v avričnem polju človeka in harmoniziramo delovanje energetskih centrov – čaker.

Učinki zvočne masaže so zelo globoka sprostitev in regeneracija vseh nivojev našega Bitja, prav tako pomladitev (posode uspešno uporabljajo v kozmetiki za mini-liftinge), povečanje življenjske energije, ustvarjalne moči, entuziazma. Zvočna masaža razgrajuje in odplavlja tujke iz telesa, izboljša cirkulacijo krvi in limfe, briše celični spomin starih travm in poškodb ter lajša bolečine.

Zvok pojočih posod sprošča napetosti in odplavlja blokade fizičnega telesa in subtilnejših nivojev, umirja čustveno in mentalno telo. Odplavlja ter razgrajuje vse, kar je zdravemu telesu tujega ter prebuja izvorne frekvence naših celic, organov, našega bitja. Zvok tibetanskih posod prebuja celični spomin. Vsaka posoda resonira OM, zvok, ki prebuja izvorne informacije, zapisane v DNK in aktivira naše izvorne energetske kode. Telo in um se globoko sprostita, leva in desna možganska polovica se uravnovesita. V tem posebnem stanju se spontano dogaja proces očiščevanja starih miselno – čustveno – vedenjskih vzorcev, ki nam ne služijo več.

Zvočno masažo s pojočo posodo lahko delamo sebi, bodisi da gre za problematiko fizičnega telesa, čustev ali miselne napetosti… Učinki so takojšnji pri primerih bolečin, slabosti, utrujenosti, živčnosti….ali pa je takojšnje olajšanje, željena pa redna uporaba na daljši rok (ob boleznih, dolgotrajnih depresijah…). Seveda zvočna masaža ni nadomestek za obisk pri zdravniku ali za zdravila.

V kolikor imamo tibetansko posodo le za to, da meditativno poslušamo njen zvok, je dobro biti pozoren na to, kako dolgo nam to prija in se zavedati, da bo zvok vibriral v našem energetskem polju še dolgo zatem, ko bomo posodo nehali igrati.

Za polaganje posod na telo in premikanje po telesu ob igranju, torej za izvajanje zvočne masaže, pa je potrebno imeti dobro osnovno znanje vsaj enega intenzivnega vikenda kvalitetnega tečaja, na katerem bomo spoznali delo s posodami, njihovo delovanje, kontraindikacije, reakcije… Zvok je namreč izredno močno orodje in z izvajanjem zvočne masaže brez znanja lahko ranimo in oškodujemo.

Tibetanske posode so čudovit pripomoček za vse, ki smo starši, kakor tudi za vse, ki delajo z otroki. Njihov zvok otroke zelo hitro sprosti, odplavi napetosti, treme, strahove… Ko pa se pojavijo še bolečine hitro rastočega telesa, jih zvočna masaža najhitreje oblaži in odplavi. Otrokom je zvok himalajskih posod, še posebej pa fizično doživetje vibracije posode ob dotiku s telesom, zelo prijeten. Hiperaktivni otroci se presenetljivo umirijo in osredotočijo.

Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, se širijo vibracije zvoka po telesu; kot reka potujejo po nadijih in meridijanih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato se zvočna masaža s tibetanskimi posodami imenuje celična masaža.

Zvok je izredno močno sredstvo in za profesionalno delo z zvokom je potrebno dovolj znanja, poleg tega pa veliko izkušenj.

Avtorica: Mojca Morya Malek, zvočna terapevtka in učiteljica zdravilnega zvoka
www.muza.si

 

O Mojca Morya Malek

Zvočna terapevtka in učiteljica zdravilnega zvoka

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: