Čas bo dal odgovor

Čas bo dal odgovor

Stvari pridejo s časom. Čeprav se včasih pogovarjamo o tem, da čas ne obstaja, da je morda le simulacijski pripomoček, moramo priznati, da je dimenzija, ki vlada na zemlji. Včasih je le čas tisti, ki lahko da odgovor, tisti, ki izvabi stvari na plano.

Čas je proces. Je dimenzija v kateri zaznavamo razvoj in zaporedje njegovih faz. Četudi je le praktična iluzija, daje prav čas priložnost, da nekaj DOZORI. Včasih moramo pač počakati, biti potrpežljivi. Morda nas tega uči čas.

V semenu je zapisan proces, ki se mora odviti. Njegova koda, da postane drevo, da obrodi. A ko posadimo seme, ne zraste jutri. Čakamo. Ne vidimo nobene bilke. Včasih je suša in včasih je dež. In bolj ko gledamo v to zemljo, manj verjamemo, da bo to majhno seme kdaj zraslo.

Za ljudi in naša življenja velja isto. Če nekaj ni jutri, ne verjamemo, da bo sploh kdaj. Morda mora preteči nekaj časa, da pridejo pravi pogoji, da je merica polna in se stvari seštejejo. Bi se to lahko zgodilo prej? Verjetno ne.

Verjetno plod ni užiten, če ga vzamemo prehitro. In morda mi ne bi znali ravnati z denarjem, če bi ga dobili čez noč, zato ga ne dobimo. Morda ne bi znali biti srečni sami s sabo, če bi jutri spoznali partnerja, zato moramo biti nekaj časa sami. Morda danes še ne bi bili sposobni voditi velikega podjetja, zato potrebujemo še nekaj let, da nam posel zacveti. Morda nam še ni dano, da naredimo duhovni preboj, kljub temu, da v teoriji vemo kaj bi morali narediti, ker rabimo čas, da nekaj predelamo in očistimo.

In preden stvari dozorijo, se zdi kot, da ne bodo nikoli, da smo zgrešili pot, da nam ni namenjeno. Ampak tako le izgleda. Čeprav seme še ne pokuka iz zemlje, se v njem nekaj premika, čeprav še ni mogočno drevo in se nima s čim pohvaliti, še ne pomeni, da se to enkrat ne bo spremenilo.

In da smo lahko v času, ko še ne vidimo rezultata, potrpežljivi brez da bi trpeli, moramo zaupati. Zaupati, da se nekatere stvari, pač NE morejo NE zgoditi. Tisto kar čutimo v sebi, tisto za kar vemo, da mora zrasti iz nas, se bo pač zgodilo. Ne dvomi v to, da se odvija proces in da se dogaja prav zdaj v dimenziji časa.

Tjaša Macerl je sociologinja, ki se ukvarja z energijskimi metodami za izboljševanje kvalitete življenja. Preko svojega bloga (https://www.tjasamacerl.com/), na to temo, ustvarja in deli različne vsebine ter sporočila. Organizira in vodi pa tudi skupinske ter individualne energijske tretmaje, kjer se ljudje učijo povezovanja z Energijo in treniranja ega.
No Tab Selected
Deli to s prijateljem